Kétmilliót nyert egy pécsi óvoda

Tizenhárom szavazat előnnyel nyert a Belvárosi Óvoda három budapesti és egy kaposvári intézmény előtt az egyik lakberendezési áruházlánc pályázatán. Bár a pécsiek remélni sem  merték, hogy megelőzhetik a fővárosi óvodákat, a szülők és a helyiek összefogása meghozta eredményét. A nekik ítélt kétmillió forintból a tervek szerint három üres termet alakítanak át a gyerekek számára. 

hirdetés

A lakberendezési áruházlánc pályázatán hónapokkal ezelőtt indult el a pécsi Belvárosi Óvoda Piciny Kezek Alapítványa. A négyfordulós versenyen az indulók kétmillió forint értékben nyerhettek támogatást az IKEA-tól – vagyis a pályázati kiírás szerint az áruházból ekkora összegért választhattak maguknak lakberendezési tárgyakat és eszközöket.

óvoda, gyerekek

A verseny meglehetősen kiélezett volt, de végül tizenhárom szavazattal a Belvárosi Óvoda jött ki győztesen, maga mögé utasítva három budapesti és egy kaposvári intézményt. Az első helyezés a szülőknek és a helyi sajtónyilvánosságnak köszönhető – mondja Bácsalmásyné Vidák Ildikó, a Belvárosi Óvoda tagintézmény-vezetője.

– Az esélytelenek nyugalmával indultunk, hiszen szavazni kizárólag az áruházlánc törzsvásárlói kártyájának számával lehetett, vidéki óvodaként így elég nagy hátrányban voltunk. Néha pedig a rendszer sem működött gördülékenyen, ilyenkor e-mailben kellett elküldeni a szavazatokat; szóval nem csupán egy kattintás volt az egész. Valódi összefogás volt ez a pécsiek részéről.

A kétmillió forintból három üres helyiséget – összesen körülbelül 60 négyzetméternyi területet – alakítanak majd át egyéni fejlesztő szobákká, ahol tehetséggondozást, illetve felzárkóztatást tudnak megvalósítani. A lakberendezési áruház kínálatából olyan bútorokat választanak majd ki, amelyek jól használhatóak mozgásfejlesztéshez, vizuális neveléshez, és könnyen átalakíthatóak, mobilak. Emellett – miután az óvoda fő profilja a környezetvédelmi nevelés – különféle szelektív tárolóedényekre is szemet vetettek – így Bácsalmásyné Vidák Ildikó.

óvoda

Az intézmény információi szerint január 15-én kezdődhet majd a munka, először a tervezés kezdődik meg, majd az IKEA “saját kezűleg” alakítja át és rendezi be a három megüresedett termet.

Fotóink illusztrációk