Kóstold meg Pécset!

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen finomságokat kortyolhatunk Pécsett és Pécs környékén? Szeretjük a minőségi, egyedi italokat? Akkor jó helyen vagyunk és jó időben, Pécsett ugyanis a következő hetekben számos kóstolóra lehet befizetni, és a rumoktól elkezdve a kézműves sörökig bármibe bele lehet kortyolni! Csokorba szedtük a legizgalmasabban hangzó kóstoló kurzusokat.

hirdetés

Kézműves sörök – méghozzá kilenc!

A Művész Presszó nem az első alkalommal szervez izgalmas sörkóstoló kurzust. Április elsején újra kilencféle magyar kézműves sörrel ismerkedhetünk meg, közben szakértő magyarázza majd el az érdekességeket, fajtákat, különlegességeket.

kézműves termékek9

Egy sörkóstoló ára 2400 forint/fő, ami tartalmaz egy ízletes fogást a kóstoló végén, közben pedig egyéb finomságokat is csemegézhetünk. Bár az április elsejei sörkóstolóra már beteltek a helyek, lessük a Facebook-eseményt, egyrészt hátha megüresedik néhány hely, másrészt hogy a következő, április végi kóstolóra biztosan beférjünk!

Vacsoraest rummal!

A Jókai Bisztróban március 27-én 18.30-kor immáron harmadik alkalommal ismerkedhetünk meg az izgalmas italkultúrákkal, ezennel pedig a rum világába kalauzolnak el minket a szervezők. Természetesen lesz átható szakmai oktatás, mindeközben pedig a Jókai Bisztró séfje, Illés Roland és csapata komoly ételsort készít a kóstolt rumokhoz párosítva. Többek között lesz báránysült barbecue, mozzarella buffola és sült tintahal is. A nemzetközi rumkóstoló és vacsoraesten az egyéb finomságok között még 12 éves rumok is lesznek!

A kóstoló ára 4500 forint/fő, ami nem tartalmazza az ételeket. Az asztalfoglaláshoz kattintsunk IDE. A következő kóstolók alkalmával megismerkedhetünk a whiskyk, pálinkák és ginek érdekes világával is, következő hónapban pedig a konyakoké lesz a főszerep!

Rum

Te is hős vagy?

Az Egylet sörkert (Ferencesek utca 32.) előzetes kérések alapján hozta létre a Beer Challenge, vagyis sörkihívás nevű informális sörkóstoló kuponját. A kupon lehetővé teszi, hogy a tulajdonosa végigihassa a csapon levő, folyamatosan változó tizenkét fajta sört. A tucatnyi sörpiktogramok darabonként jelzik, hogy a tulajdonosa hol tart a kóstolásban, így az „anyuci kisfiától” egészen az „egy viking vagy!” feliratig juthatunk el a kortyolgatás során. Aki végigissza mind a tizenkét sörfajtát, felkerül a hősök falára, és még egy jelvényt is kap hősi tette emlékére.

Az informális sörkupont egyébként ajándékba is adhatjuk, ára pedig hozzávetőlegesen megfelel annak, mintha kupon nélkül meginnánk 12 darab sört. Félnünk sem kell azonban, ha nem vagyunk nagyivók, a kupon tartalma ugyanis nem vész el, ha egyik alkalommal nem tudjuk meginni az összes sört, két vagy több részletben is elfogyaszthatjuk a Beer Challenge által kínált kézműves italokat. A kóstolás közben pedig nyugodtan kérdezhetünk a szakképzett csaposoktól, akik fel vannak készülve a legkacifántosabb sörrel kapcsolatos kérdésekre is! Bővebb információt ITT találtunk.

Sör 2

[note note_color=”#e34845″]

Lessük a pécsi programokat, ugyanis májusban idén is megrendezik a Magyar Kézműves Sörök Fesztiválját a Rózsakertben, Pécs környékén pedig számos pincészetben indulnak borkóstoló túrák az elkövetkezendő hónapokban. [/note]