Kötelező alkalmazások

Szeretjük az okostelefonunkat, főleg, mert a letölthető alkalmazások sokszor megkönnyítik életünket. Persze nem érdemes túlzásba esni és még a lélegzetvételt is a mobilra bízni, azonban vannak olyan applikációk, amik tényleg hasznosak lehetnek a mindennapokban. Ezekből szemezgettünk az alábbiakban.

hirdetés

Periódusnaptár

Kifejezetten nők számára készült alkalmazásról van szó, amivel a menstruációs ciklust követheti végig a felhasználó. De nem csak a várható dátumot számolja ki helyettünk, hanem mindent feljegyezhetünk a hónap minden napjára. Így például, hogy mikor nőtt pattanásunk, mikor görcsölt a hasunk, mikor éltünk nemi életet, mikor kívántunk sok édességet, mikor szedtünk gyógyszert, mikor és mennyire fájt a fejünk és így tovább – tényleg, mindent. Így tehát nyomon követhetjük testünk változásait, ami nagy előny lehet, ha például valamilyen egészségügyi problémával kell szembenéznünk.

periódusnaptár

Sütipédia

Szakácskönyv a zsebünkben. Van itt minden: muffinok, kekszek, torták, energiacsökkentett édességek, szezonális receptek. Ha valaki nem tudja, mit sütne hétvégére, akkor felcsaphatja ezt az alkalmazást és sok-sok recept közül válogathat a könnyebbektől a nehezebbekig. Külön pozitívuma, hogy a hozzávalók résznél segít nekünk kiszámítani, miből mennyire lesz szükségünk attól függően, hány főre szeretnénk sütni. Ráadásul rendkívül esztétikusan kivitelezett applikációról van szó, folyamatosan frissülő tartalommal.

sütipédia

My Fitness Pal

Egy kis angol nyelvtudás szükséges ugyan hozzá, de ha ez megvan, akkor nagy hasznára lehet azoknak, akik fogyókúráznak vagy csak simán formában akarnak maradni. Meg kell adni néhány adatot magunkról: álló vagy ülő munkát végzünk, hány évesek, hány kilósak vagyunk, mennyi az áhított súly (és ezt mikorra szeretnénk elérni), mennyit mozgunk; ennek megfelelően a program kiszámítja, naponta hány kalóriát vihetünk be. Minden egyes elfogyasztott ételt, italt listázhatunk, így nyomon tudjuk követni mennyit ettünk pontosan. Persze ha nem mi főzzük az ebédünket, nem fogunk pontos számot kapni, de hatalmas előnye a programnak, hogy rengeteg magyar terméket is ismer, így pl. az elfogyasztott tibicsoki is elkönyvelhető.

MyFitnessPal-Review

aCalendar

Ez az alkalmazás jobb az okostelefonokon megtalálható alapértelmezett naptáraknál. Átlátható, egyetlen húzással válthatunk napi és havi nézet között. Egy adott napra hosszan rányomva az új eseményt azonnal órához is köthetjük, így nem kell külön bajlódni az időpontok beállításával. Eseményeinket könnyen átmásolhatjuk, sőt, a QR kód segítségével tovább is küldhetjük őket, így a fogadó fél instant megkapja az információkat. Facebook fiókunk szinkronizálásával az ottani események, szülinapok is nyomon követhetőek.

aCalendar

Waze közösségi navigáció

Ez a spéci navigációs applikáció a közlekedési információk mellett az autósok bejelentéseit is figyelembe veszi, így azokat a helyeket is kikerüli útvonaltervezéskor, ahol bejelentések alapján felújítás vagy torlódás van. Szabadon választott névvel regisztrálhatunk és magunk is jelenthetjük észleléseinket. Akik sokat autóznak, érdemes kipróbálniuk.

waze

Trip Advisor

Útikönyv a telefonunkon: felismeri aktuális tartózkodási helyünket, ami alapján segít megtalálni a környéken lévő szálláshelyeket, látnivalókat és vendéglátóegységeket. A többi hasonló programhoz képest alapos, pontos, egyszerűen kezelhető és még grafikailag is jól kivitelezett.

tripadvisor

  • MZ/X

    Okostelefonoknál hajlamosak az emberek átesni a ló túloldalára és túl sok vagy haszontalan alkalmazásokat feltenni. Tapasztalatból tudom mert sokszor én hozom helyre őket.

    Szerintem gondolja át mindenki, hogy tényleg kell-e neki egy-egy alkalmazás. Hogy miért? Mert sok alkalmazás úgy van megírva, hogy fusson a háttérbe aminek a következménye, hogy többet fogyaszt a telefon, belassul vagy lefagy.

    Van hogy úgy el tudják rontani az okostelefont, hogy már be sem kapcsol. User errornak hívom a jelenséget.

  • Szekeres András

    Na végre valami hasznos!Kösz a tippet kedves Eszter!