Kreatív pécsi nők, akik nekünk írnak

Legyen szó divatról, egyedi készítésű termékekről vagy gasztronómiáról, blogok tömkelegéből válogathatunk. De melyek azok, amelyekből megvalósítható ötleteket meríthetünk, az ott olvasható írások aktivitásra ösztönöznek? Talán azok, amelyek legközelebb állnak életünkhöz, lehetőségeinkhez. Most három olyan pécsi blogot mutatunk be, amelyeken kézzelfogható közelségbe kerül a kreativitás.

Nik’sBox

„A blogom olyan, mint egy doboz, amit megtöltök azokkal a dolgokkal, amik érdekelnek.”

Divat, szépségápolás, frizurák – azaz minden, ami trendi és csajos, megtalálható a Nik’s Boxblogon. Pásztor-Gyaraki Nikolett 2012 nyarán kezdett el kísérletezgetni frizurákkal, outfitekkel. Ötleteit és tanácsait először a Facebookon osztotta meg, de hamar kinőtte ennek kereteit, így saját oldalt, sőt Youtube-csatornát is indított. A bejegyzések látványosak, a képek és a rövid leírások alapján az olvasó hamar kedvet kaphat egy-egy csini ruhadarab beszerzéséhez. „Szerintem a képek önmagukért beszélnek, amelyeket én magam (olykor férjem segítségével) készítek. Számomra nagyon fontos, hogy mindig saját fotókat használjak, mert azt gondolom, ettől lesz egyedi és eredeti”- avat be minket Niki. A bejegyzések változatosak, az évszakokhoz és időjáráshoz igazodva naprakészek. A divatos darabok kiválogatásánál elsődleges szempont az, hogy elérhető dolgokat mutasson be, de esetenként becsúszik egy-egy különlegesebb holmi is.

[note note_color=”#e7c0e2″]

Tipp a szerzőtől!

Nem csak a márkás boltokban lehet igazán dögös, trendi összeállítást kihozni. Az ízlés nem (csak) pénz kérdése. Nekem a ruhatáram 90%-a turkálóból való.[/note]

pásztor-gyaraki nikolett, divat blogger1

Pécsi Házi Manufaktúra

„Mindenki a saját igényeinek megfelelően, a számára legideálisabb készítményt”

„Kislányomnak nagyon érzékeny a bőre, gyakran nagyon kiszáradt, nem javult semmitől. Így elkezdtem kutakodni az interneten a natúrkrémekkel kapcsolatban, majd kikevertem magam egy kakaóvajas krémet, ami végül szuperül bevált”- eleveníti fel a kezdeteket Varga Eszter orvos, a Pécsi Házi Manufaktúra blog szerzője. Ezt a krémet aztán számos újabb kozmetikum követett, Eszter mára BárányBuborék Juhtej Szappanok hivatalos gyártója, oldalán számos egyedi készítésű tippet, receptet oszt meg olvasóival. „Nagyon sokféle alapanyagból készíthető természetes kozmetikum. Teljesen egyénre szabható, ráadásul saját készítéssel valóban kontrollálni tudjuk, hogy mi is kerül a tégelybe”- emeli ki a pécsi blogger a saját készítésű kozmetikumok legnagyobb előnyét. Kezdetben ez is egy kis befektetést igényel, de összehasonlítva a boltokban kapható, professzionális minőségű termékekkel, még így is megéri.

[note note_color=”#c0d89c”]

Tipp a szerzőtől!

Figyelj, hogy biztonságosak legyenek az összetevők. Én csak ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó bioalapanyagokat használok. Elsőre egy egyszerű, vízmentes krémmel vagy házi dezodorral érdemes kezdeni.[/note]

Eszter, szappan

Vasárnapi Ebéd

„Eleinte érzésből főztem, de sokszor most is csak az alapanyagokban vagyok biztos, hogy mi lesz belőle, az közben alakul ki.”

„Egyetem alatt még nem érdekelt a sütés-főzés, ha valaki belenézett volna a hűtőmbe, csak joghurtokat és pezsgőt talált volna. Aztán megváltozott az életem, férjhez mentem és a baráti összejövetelek bulik helyett beszélgetős estékké váltak, egyre nagyobb szerepet kaptak az otthoni étkezések, főzések”- mesél a kezdetekről a Vasárnapi ebéd blog szerzője, Bódis Szili Réka. Először noteszbe, majd az oldalra kerültek fel az íncsiklandozó finomságok képpel illusztrált leírásai. Réka receptjeinél elsősorban a szezonalitásra ügyel, hogy az évszaknak megfelelő alapanyagokból állítsa össze a menüt, mert mint mondja:„ez minden szempontból a legjobb, hiszen szezonálisan étkezni a legegészségesebb, legelérhetőbb, legegyszerűbb, legolcsóbb és persze a legélvezetesebb is.”

[note note_color=”#b7d7d6″]

Tipp a szerzőtől:

Fontos, hogy jó alapanyagokat válasszunk ki. A rosszból nem lesz jó, akárhogy is sütjük, főzzük, vegyítjük. Ha minőségi hozzávalókhoz nyúl valaki, akkor jó eséllyel lesz finom a végeredmény.[/note]

Réka torta1
Fotó: Méhn Niki photo