Legyen a gyerekből Kung-fu panda!

Vészesen közeledik a szeptember, amikor a szülőknek hatalmas dilemmák közepette kell eldönteniük, hogy hova, milyen sportra járassák gyermeküket. Az örökmozgó csemetéknek azonban nem csak a focira és az úszásra van lehetőségük Pécsen, hiszen számos egyesület, csoport indít izgalmasabbnál izgalmasabb jellegű mozgó tanfolyamokat. A teljesség igénye nélkül összeszedtünk néhányat!

hirdetés

Harmóniát a gyereknek – gyerekjóga

A gyerekeknek is jót tesz, ha levezethetik a feszültséget, miközben testtudatuk is szépen fejlődik a gyakorlatok révén, és erre már Pécsen is van lehetőség. A gyerekjóga annyiban tér el a felnőtteknek szóló változattól, hogy itt játékos formában tanulhatják meg a kicsik a jógapozíciókat, a jóga szellemiségét, a légző- és koncentrációs gyakorlatokat, miközben megismerik és élvezik a testüket. A jógázó gyerekeknek úgy fejlődik a koordinációjuk, a testtudatuk, a testképük és az idegrendszerük, hogy közben ezt észre sem veszik, csak élvezik a mozgás örömét. Megtanulnak koncentrálni, odafigyelni magukra és a környezetükre is, megismerik képességeik határait, miközben javul a tartásuk, erősödik az izomzatuk.

Mikor és hol? A tanfolyam pontos részleteiért lessük a Hatha Jóga Facebook-oldalát!

Gyerekjóga

Orvosi javaslatra – kung-fu

Az önbizalomra, higgadtságra, fegyelemre és a tiszteletre tanító sportág kifejezetten ajánlott a gyerekeknek. A SKAH Pécs Sportegyesület először indít Pécsett gyermektanfolyamot, amelyet a csapat sikeres küzdelmi és formagyakorlat versenyzői fognak majd vezetni. Lehetőség lesz szert tenni játékos harcos tudásra, lazaságra, erőre és ami a legfontosabb, a pici egy összetartó és jól működő közösség tagja lehet. A szeptember végén induló csapatba 7-11 éves korig jelentkezhetnek a kicsik, ha a csoportot pedig kinövik, rögtön a felnőtt versenyzők közé kerülhetnek.

Mikor és hol? Heti egyszer délutánonkért, a részletekért lessük a SKAH Pécs SE Facebook-oldalát!

Legyen extrém a gyerkőc – wakeboard

Nemcsak felnőttként, hanem gyerekként is érdemes kihasználni, hogy a városnak lassan két wakeboard-pályája is lesz! Az egyik, Berek Wakeboard és Lovarda Vasason már üzemel, a másik, a Central Wakeboard és Szabadidőpark hamarosan kinyit, szeptembertől pedig mehet a gyerkőc is kipróbálni az extrém sportot! Ha a deszkára állítjuk a picit, biztosan lesz mit mesélnie az osztályban, és ki is élheti hiperaktív hajlamait. Ami fontos, hogy úszni tudni kell, és ha nem múlt el 16 éves, szülői beleegyező nyilatkozatot kell kitölteni. A Berek pályája egyébként 10 éves kortól használható. Szeptemberben, sőt ha az idő engedi októberben is sportolhatnak a csemeték, mivel hideg estén neoprén ruha bérelhető.

Mikor? Reggeltől estig

Hol? Berek Wakeboard és Lovarda (Gabona utca 12), Central Wakeboard és Szabadidőpark (Faiskola utca)

Gyerek wakeboard

Mint pók a falon – falmászás

A gyerekek életében nagyon fontos, hogy változatos mozgásformákkal ismerkedhessenek meg, olyan sportokat próbálhassanak ki, amelyek révén egészséges, mozgékony felnőttek lesznek belőlük. A falmászás gyermekkorban növeli az önbizalmat, kitartást, és segít a picinek kikapcsolódni egy nehéz nap után. A csoportosan is igénybe vehető pálya Pécsi Sasok Mozgásközpontban található, ahol képzett fiatal edzők segítségével lehet a gyerkőc ügyesebb, erősebb, bátrabb. Ebben a teremben a műfalon, mesterséges fogások és lépések segítségével tud a pici a falon, különböző hosszúságú és nehézségű utakat megmászni. Jelentkezni ITT tudunk!

Mikor? Hétfő – Péntek: 07.00 – 22.00, Szombat – Vasárnap: 08.00 – 18.00

Hol? Pécsi Sasok Mozgásközpont, 7626 Pécs, Búza tér 6/b

Tánc, kontakt és művészet – kortárs tánc

A kreatív kortárs- és moderntánc nagyszerű lehetőséget ad a fizikai, koordinációs fejlesztésen túl az optimális személyiségfejlesztésre is. A kreativitás fejlesztése mellett javul a mozgáskoordináció, a társas viselkedés, az önbizalom. A mozgás, a játék, tánc öröme felszabadultabbá, bátrabbá tesz. Az alkotómunka olyan belső lelki tartalmakat mozgósít, amelyek segítenek a személyiség kibontakozásában, fejlődésében. Már 4 éves kortól indulnak csoportok!

Mikor és hol? A pontos információért lessük a Hágen Mozgásműhely Facebook-oldalát!

Kortárs tánc 2