Kutyapanzió Pécsett: van még hová fejlődni

Ha valakinek kisállata van, az szinte olyan, mintha gyereke lenne,  jó gazdi csak sok-sok odafigyeléssel, törődéssel és szeretettel lehet valaki. Nyáron több problémát is meg kell oldani, így például a kánikulában való kellő gondozást és a vakáció idejére történő elhelyezést. Arra voltunk kíváncsiak, Pécsett, illetve a környéken hová tudjuk ideiglenesen elszállásolni kutyánkat, ha elutazunk és őt inkább itthon hagynánk. Elsőre viszonylag bőségesnek tűnt a kínálat, aztán kiderült, hogy valójában csak egy lehetőség áll rendelkezésre.

hirdetés

Dióvölgyi állatpanzió, Berkesd

Baranya-Somogy-Tolna megye egyetlen hivatalos állatpanziója a Pécstől 24 km-re fekvő Berkesden üzemel. Várszegi László, a szálláshely vezetője elmondta, bármilyen kisállatot befogadnak, de 70%-ban kutyákat bíznak rájuk, illetve ritkábban macskákat, papagájt, aranyhörcsögöt.

– Külső és belső kennelek állnak nálunk rendelkezésre, utóbbiak fűthetőek is, így egész évben el tudjuk szállásolni a kisállatokat. Naponta háromszor megsétáltatjuk a kutyusokat, gondoskodunk az etetésükről, valamint ha a gazdák megengedik, össze is engedjük őket játszani és a két kutyafuttató játszóterünk is rendelkezésre áll – avatott be a panzió mindennapjaiba Várszegi László.

kutya hotel 2

A cicákkal kicsit nehezebb a dolguk, ők nem viselik jól hosszú távon a bezártságot, ezért egy hétnél tovább nem is fogadják be őket, tudtuk meg. A kutyákat is jellemzően 1-2 hétre szokták leadni, de van olyan eb is, akinek meghaltak a gazdái, ezért évek óta a panzió lakója.

A kisállatszállás vezetője elmondta, hogy jellemzően télen a síszezonban és nyáron van náluk telt ház, az év többi részében inkább csak hétvégente veszik igénybe a panziót a gazdik.

A gazdák kérésére egyedi igényeket is teljesítenek, de ha például egy kutya speciális diétán van, akkor az eledelt az állattulajdonosnak kell biztosítania, ahogyan az is fontos, hogy az ebnek legyen érvényes oltási könyve, illetve élősködő elleni szert vagy nyakörvet is kell neki csomagolni. Egy éjszaka 1300 forintba kerül.

macska hotel

További opciók: van is meg nem is

Böngészésünk során egy darab pécsi székhelyű kutyapanziót találtunk. A nagyon kedves üzemeltető hölgy elmondta, hogy igazából kicsi a kapacitása, mivel ő elsősorban kutyakozmetikával foglalkozik. A panziót vendégei unszolására hozta létre, saját kertjében, családi környezetben vigyáz kistestű, jól szocializált kutyákra alkalmanként.

Nem baj, ha Pécsett nincs, környékbeli is jó lesz, gondoltuk. Találtunk is kettő szálláslehetőséget kisállatoknak, azonban a gyódinál az általunk talált telefonszám nem csörgött ki, a honlapon a kapcsolat opció pedig “jelenleg nem üzemel”, valószínűleg ez a panzió nem működik már.

A másik környékbeli, szederkényi szálláshely tulajdonosa több, különböző honlapot is üzemeltet, azonban amikor szerettük volna felvenni vele a kapcsolatot, azt üzente nekünk, hogy “nem igénylik” a megkeresést.

  • Veronika Baranyadog

    Ajánljuk Mindenkinek, hogy tájékozódjon személyesen szakértő szolgáltatásainkról a baranyadog.hu honlapunkról! Köszönjük, BARANYADOG.