Ők Pécs legmenőbb pultosai

A péntek és szombat estéket csaknem velük töltjük, mégsem tudunk róluk szinte semmit. Mivel foglalkoznak, amikor épp nem a pult mögött állnak? Hol szeretnek enni, és ki a kedvenc vendégtípusuk? Három pécsi lány a vendéglátásból! 

hirdetés

Sztranyovszki Zsófia – Nappali Bár

– A Nappali az egyik legnépszerűbb szórakozóhely jelenleg Pécs belvárosában. Itt dolgozóként te miben látod a siker titkát?
– Épp a minap kerestük a választ erre a kérdésre, és szerintem nagyon sok múlik azon, hogy a tulajdonosok és az itt dolgozók is sajátjuknak érzik-e a helyet. Egy durva szombat estén nálunk a főnökök is melóznak, ők nem is igazán főnökök, inkább vezetők. Nagyon fontos manapság a minőség és a szemléletmód, az, hogy szelektíven gyűjtjük a hulladékot, hogy nem a multiban vesszük a szörpöt, hanem a helyi kistermelőktől és így tovább. Emellett, ahogy Szép Tomi is megfogalmazta egy interjúban, egy kocsma nem csak italkiadó, hanem közösségi tér is – legalábbis kellene hogy legyen.

– Ilyennek képzelnéd el a saját helyedet is?
– Abszolút. De erről az álmomról egyelőre csak annyit tudok, hogy Pécs egyik eldugott szegletében lenne és Sehol névre hallgatna. Kizárólag gerillamarketinggel reklámoznám, a szlogen pedig így hangozna: Tudod hol lehet a legjobb velős pirítóst kapni a városban? Sehol! 

–  Civilben többek között a JESZ tagja is vagy. Van közös pont a színészkedésben és a pultozásban?
– A közösséghez tartozás mindkét esetben fontos nekem, társasági ember vagyok. Emellett a pultozás is egy kicsit olyan, mint a színpad: vonzza az embereket, hogy mi történik a kulisszák mögött. Legalábbis én így voltam ezzel. De a színészkedés helyett én inkább egy gyóntatószékhez hasonlítanám a bárpultot.

[note note_color=”#9fbc7b”]

Kedvenc…

…ital: Club Mate

…könyv: Szerb Antal: Utas és Holdvilág

…napszak: ha fel tudok kelni, akkor a hajnal

…vendég: imádom az őszinte, esetlen vendégeket, akik latte macchiato helyett lét máccsiátót kérnek[/note]

sztranyovszki zsófi

———————————————————————————————————————-

Poór Enikő – Csinos Presszó

– Iskola mellett dolgozol a vendéglátásban. Hogy bírod az éjszakázást?
– Eleinte nehéz volt, főleg, mert pont azon a nyáron kezdtem, amikor nyitott a hely. Rengetegen voltak, és előfordult, hogy hajnali 5-6 körül értünk haza. Ennek néha meg lett a következménye, egyszer például vasárnap délután elbóbiskoltam a hátsó szobában, de most már hozzászoktam a pörgéshez.

– Ért már kellemetlenség abból kifolyólag, hogy egyedüli nőként dolgozol a pultban?
– Voltak vicces, de kedves beszólások, például egyszer egy srác megkérdezte, hogy azért Csinos Presszó a hely neve, mert itt dolgozom? Nehezen bírtam nevetés nélkül, főleg, hogy a kollégáim visítva röhögtek mellettem. De előfordult már olyan is, hogy a vendégek segítettek kitessékelni egy ittas férfit az ajtón, mert meg akart verni. Kapunk hideget, meleget.

– Előfordul, hogy felismernek?
– Igen, van, hogy rám köszönnek az utcán, vagy megállítanak, hogy hogyan vagyok, és megkérdezik, mikor dolgozom, mert akkor beugranak egy italra. Nagyon jól esik a vendégek szeretete.

[note note_color=”#e5aeb9″]

Kedvenc…

…állat: cica

…város: még nem voltam, de New Yorkba mindenképpen szeretnék eljutni egyszer

…sorozat: Kaliforgia, Szex és New York, és az örök Jóbarátok

…vendég: egy-egy mosolygós, kedves vendég fel tudja dobni a napomat, ja, és nagyon hálás vagyok azért, ha valaki szépen tud kérni [/note]

poór enikő

———————————————————————————————————————-

Lacza Nikoletta – Eozin Kávézó

– Mióta pultozol?
– Az egyetem mellett irodában dolgoztam, ám ennél izgalmasabbnak és anyagilag is kedvezőbbnek tűnt a vendéglátás. Az Eozin a harmadik munkahelyem a vendéglátásban, de itt a legjobb, a kollégáimmal szuper csapatot alkottunk, szeretünk és tudunk is együtt dolgozni.

– Külföld sohasem jött szóba?
– Egyelőre elégedett vagyok a Pécs adta lehetőségekkel, és a munkahelyem által biztosított feltételekkel mind a fizetés, mind a vendégkört tekintve. Ezenkívül ragaszkodom a családomhoz és a barátaimmal töltött időmhöz, szóval maradok itthon.

– Nem fárasztó mindig kedvesnek, bűbájosnak és csinosnak lenni? Otthon is kijut még a türelemből?
– Egyáltalán nem tartom megerőltetőnek, sőt mivel nálunk nincs egyenruha, kötetlenebbül öltözködhetünk, így nem válik unalmassá a mindennapi készülődés. Ami pedig a türelmet illeti: egyedül élek, vagyis a maradék kedvességemet kizárólag a barátaimnak tartogatom, ez pedig szerencsére nem esik nehezemre.

[note note_color=”#f7f790″]

Kedvenc…

…pécsi étterem: szigorúan nem sorrendben: Korhely, Replay, Elefántos étterem

…zenekar: mindegyik pécsi zenekar koncertjére el szoktam menni, amikor időm engedi, de különösképpen egyiket sem tudnám kedvencnek említeni.

…időtöltés: szabadidőm nagy részét a barátaimmal töltöm, színházba, moziba és koncertekre is nagyon szeretünk járni.

…vendég: imádom a törzsvendégeinket, figyelnek rám, ahogy én is odafigyelek rajuk, idegenek esetében pedig szeretem a kedves, közvetlen embereket, az olyanokat, akiknek céljuk, hogy az én napom is jobb legyen és így is viselkednek.[/note]

 

lacza nikolett

———————————————————————————————————————-