Legyél te a közösségi háló ásza!

Ebben a cikkben eláruljuk a hírnév titkát. Na jó, lehet, hogy azt nem, viszont kezdetnek jó, ha alaposan megtanuljuk a hashtagek használatát, mert a biztos siker egyik alappillére a “#” jelecske ügyes használata. Íme a tippjeink!

hirdetés

Annak, hogy a közösségi oldalak sztárjai legyünk, hosszú távon sok feltétele van, viszont a kezdetekben nem árt elsajátítani néhány trükköt. Ez nemcsak azoknak szól, akik saját stílusukkal, kreatív ötleteikkel próbálják személyes reputációjukat növelni, hanem a kisvállalkozóknak, cégeknek, éttermeknek, kávézóknak, közösségeknek és szervezeteknek egyaránt. Egyik kulcs a sikerhez a hashtag, vagyis inkább annak ügyes, tudatos használata.

pexels-photo-58639

Mire jó a hashtag?

A hashtagek, vagyis a kettőskereszttel ellátott kulcsszavak azért hasznosak, mert Facebookon, Twitteren, Instagramon és még a Pinteresten is kattintható szavakat és kifejezéseket tudunk alkotni. Így posztjaink nem vesznek el az éterben. Mivel kereshetőek, ezért szövegeink, képeink olyan közönségekhez is eljuthatnak, akik amúgy nem ismerőseink, barátaink a közösségi oldalakon. 

Megpróbáljuk összefoglalni milyen hashtageket mikor és hogyan érdemes használni.

Először is: ne vidd túlzásba!

Persze jó ötletnek tűnik egy egyszerű kocogós posztunkat harminckét hashtaggel ellátni, jóllehet ezzel csak követőket vesztünk a túlzsúfoltság miatt. Elég ha csak pár, viszont találó és ötletes hashtaggel látjuk el képeinket, posztjainkat. Fontos, hogy relevánsak legyünk, vagyis mindig ellenőrizzük le fejben, hogy vajon mi is olyan kulcsszavak alapján keresnénk rá saját posztunkra, mint amit megadtunk.

Használj népszerű kulcsszavakat!

Nagyon népszererűek a #photooftheday és a #picoftheday kifejezések (magyarul: a nap képe), ugyancsak rengeteg találat van a #beautiful, #fun, #selfie, #like4like, #instadaily, #foodporn, #happy és #cute kifejezésekre is. Ezeket használjuk bátran, persze csak módjával. A kevesebb néha több!

Ha lemerül, megőrülünk?

Legyél egyedi, lesd a trendeket!

Persze hatalmas igazságokat és messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, viszont ha az ember szán egy kis időt a legújabb őrületek felkutatására, izgalmas kulcsszavakat találhat. A divatvilágban hasító kifejezés a #fromwhereistand (magyarul: ahonnan én állok), ami olyan perspektívát mutat meg a divatdiktátor ruhakölteményéből, ahonnan éppen ő áll, és látja önmagát. A #TBT, vagyis a #throwbackthursday csütörtökönként hívja életre a régi képeket, és ami a legizgalmasabb, hogy már sztárok is beszálltak a játékba. Tegyél ki egy ősrégi képet, és csak dobd rá a #tbt hashtaget.

Ezeken az intelmeket kívül pedig érdemes mindig ügyelni rá, hogy az ember egyedi és ötletes maradjon, akár ki is találhatunk ránk jellemző kulcsszavakat. Végezetül íme néhány jó pécsi példa.

#pecsma #pecscity #szeretemamunkam

Instagram, képek, pécs