Mikulásnyuszit is hozhat a Télapó

Pénteken jön a Mikulás, a gyerekek – és néhány felnőtt is – pedig remélik, hogy valamilyen szép csomagot találnak reggel a csizmájukban. Persze kapható egy-egy márkától előre összeállított édességcsomag is, de ha valami egyedibbet szeretnénk, akkor jobban tesszük, ha magunk válogatjuk össze az ajándék tartalmát. Megnéztük, mit kapunk különböző árkategóriákban, illetve összeállítottunk egy diétás változatot is.

hirdetés

Az alap

Hogy mi is legyen egy mikuláscsomagban? Csokimikulás, szaloncukor, valamilyen gyümölcs (narancs, mandarin, alma), esetleg egy kis földimogyoró vagy egyéb csonthéjas – ezek az alapok. Hogy miből mennyit, milyen márkát, mekkora méretet választunk, az már inkább a pénztárcától függ. Meg persze saját ízlésünktől és elképzelésünktől is.

Ez lehet a kiindulás

Mi mindenképp tennénk a csomagba 1-2 mandarint, pár szem földimogyorót és egy almát. Ezek kijönnek nagyjából 200 forintból. Ha ehhez csak egy kisebb és/vagy olcsóbb csokimikulást és szaloncukrot párosítunk, akkor már egy ötszázasból kihozhatjuk a csomagot. Hogy mibe tesszük, arra is több megoldás van: 20 forinttól több százig választhatunk celofánok, zoknik, mutatós kis zsákok közül.

tibi
Már 150 Ft-ért tehetünk a kosarunkba kisebb méretű Mikulást, 400-ért pedig már közepeset is.

 

1000 forintig

Ahogy megnéztük a kínálatot, találkoztunk horrorisztikus árakkal, de azért van miből válogatni az olcsóbb kategóriában is. A kicsi és közepes méretű Mikik megállnak 600 forintnál (de ennél alapvetően olcsóbbak). Azt azért megemlítjük, hogy kizárólag a csokoládéból készült figurák közt válogattunk, a bevonómasszából gyúrtakat figyelmen kívül hagytuk. Tehát, ha egy ezrest szánunk a kis csomagra, akkor a fent említett alapok mellé belefér még valamilyen egyéb édesség is.

sok csoki
Nagy a kínálat, de a legtöbb Mikulás-figura ezres alatt mozog

 

2000 forintig

Ha megduplázzuk a rászánt összeget, akkor már nagyon komoly csomagot állíthatunk össze, egy nagyobb Mikulás is belefér, de azért ezekből a jobb minőségűek darabja ezer forint fölött mozog. Ám még így is jöhet valamilyen egyéb édesség, több gyümölcs vagy egy kis apróság, ami nem ennivaló, például egy helyes kis mini karácsonyfadísz.

minidíszek
390-ért ilyen kis minidíszeket vehetünk

 

3000 forinttól, a határ pedig a csillagos ég

Értelemszerűen, minél több és nagyobb édességet teszünk a csomagba, annál drágább lesz. A prémium minőségű csokoládék Mikulásai is beleférnek ebbe a kategóriába, bár kérdéses, hogy valójában mekkora a különbség egy 1500 és egy 1900 Ft-os tejcsoki között. Háromezerből már nagyon komoly összeállítást lehet csinálni és mi azt javasoljuk, hogy ha már ennyit szánunk rá, akkor ne csak édességgel tömjük tele a kis Mikulás zsákot. Rejtsünk bele inkább aszalt gyümölcsöt, vagy apró ajándékot.

csokik
Vannak egyéb állatkák is a polcokon

 

Az egészségnek ára van

Megnéztük, mit lehet kihozni a cukormentes, illetve bioédességekből. Ha ügyesek vagyunk, egy ezresből ezt is kihozzuk, de akkor csak nagyon pici bio-Mikulás kerül majd a csomagba, egy kis müzliszelettel. A cukormentes, esetleg szteviával édesített készítményekért meglehetősen borsos árat kérnek.

diabetikus
Kicsit olcsóbb cukormentes édességek  100-300 Ft-ért
cukormentes
Cukormentes és szteviás csokik 500-1000 Ft körül kaphatóak

 

[box title=”Identitászavaros húsvéti nyúl” box_color=”#f30022″]Van valami, amit nem értünk: mit keresnek nyulak a Mikulások között? Megmaradtak a formák és átcsomagolták őket? Vagy valaki nagyon elszúrta és rossz gyártósort indított el? Mindenesetre, ha Rudolf nem rénszarvas, hanem nyúl akar lenni, akkor hagyjuk, hadd találja meg önmagát.nyúl mikulás

[/box]