Mit csináljunk nőnapon?

Március 8., azaz jövő hét szombat a Mi napunk, ezért összeszedtük néhány pécsi programot, amikből bátran válogathatunk a nemzetközi nőnapon. 

hirdetés

[box title=”Mennyit ér egy nő?!” box_color=”#e17fad”]A nőnap előestéjén, március 7-én a Pécsi Kulturális Központban Mennyit ér egy nő?! – Arcok, utak, minták címmel kerekasztal-beszélgetést tart a pécsi kultúrAktív Egyesület: sikeres pécsi nők mesélik el tapasztalataikat, sikerük, pontosabban boldogulásuk titkát. A beszélgetést Bicsák Eszter, az MTVA kulturális vezetőszerkesztője vezeti.

Vendégek:

– Gellén Nóra, a Pécsimami Egyesület elnöke, az Imami franchise hálózat megálmodója és megvalósítója
– Kerner Barbara, a Europe Direct Információs Hálózat Baranya Megyei Európai Információs Pontjának vezetője
– Mosonyi Éva, csokoládékészítő és tojásíró népi iparművész, a Csoko-Láda csokibolt tulajdonosa
– Tóth Eszter, a kultúrAktív Egyesület elnöke, a MitOst Egyesület alelnöke, a Hamburgi HafenCity Egyetem doktorandusza
– Törőcsik Mária, dr. habil. egyetemi tanár, Pécsi Tudományegyetem KTK, Gazdálkodástudományi Intézet
– és várhatóan egy EP-képviselőnő (személye még egyeztetés alatt)

A beszélgetés 18.00-kor kezdődik, majd 19.00-kor a Jazzimpair zenekar koncertjével folytatódik, az este során a hölgyek pécsi kesztyűt próbálgathatnak és finom bort, illetve csokit kóstolhatnak.

A szervezők egy külön játékot is hirdetnek: az első 30 bejelentkező között egy pár pécsi kesztyűt sorsolnak ki.

A rendezvény díjmentes. 

Jelentkezés és információ: Rátkai Andrea szervezőnél, ratkaiand@boxerprogram.hu (tárgyban kérik feltüntetni: nőnap)[/box]

nőnap, bor

[box title=”Jeges nőnap” box_color=”#6cb7a4″]Március 8-án, szombaton az idei téli idény utolsó akciójával várja látogatóit a másnap este be is záró pécsi Műjégpálya. A „jeges nőnap” keretében mindhárom nyitvatartási időben (9-12, 13-16 és 17-20 óráig) minden hölgy, illetve nőnek öltözött férfi ingyenes belépéssel búcsúztathatja a telet a koripályán. [/box]

korcsolya

[box title=”Nőnap az Árkádban” box_color=”#f9d08a”]A hölgyeket ünneplő napon a belvárosi bevásárlóközpontban szépségnapot tartanak, egy „átváltoztatjuk” program keretein belül. A programra olyan hölgyek jelentkezését várják, akik nem félnek változtatni és bátran rábízzák magukat a szakemberekre: sminkmesterre, fodrászmesterre, körömkozmetikusra.  Az átváltoztató programra nevező hölgyek közül korcsoportonként egy-egy szerencsés vehet részt a szépülésben.

Korcsoportok:

– 18-28 év
– 29-40 év
– 41-55 év

A jelentkezés feltétele, hogy az átváltozásról a bevásárlóközpont által megbízott profi fényképész mind a szépülés előtt, mind pedig az átváltozást követően fotókat készíthessen, és azokat az eseményről készített beszámolóiban szabadon felhasználhassa. Várják a megújulni vágyók leveleit elektronikus és postai úton egyaránt.

Határidő: február 28.[/box]

smink

[box title=”Nőnapi kényeztetés!” box_color=”#b3c76b”]Március 8-án “átváltoztatós” programmal várják a hölgyeket a pécsi Hotel Mediterránban is. A rendezvény keretében a nők lelkére és testére egyforma hangsúlyt helyeznek, a nap végére új külsővel és új gondolkodásmóddal térhetnek haza a résztvevők.  A nőnapi programon stílustanácsadás, egy lélekébresztő beszélgetés, fodrász és sminkes várja az ünneplő nőket. Az átváltozást természetesen profi fotós is megörökíti majd.

A nőnapi kényeztetésről itt olvashatsz bővebben. [/box] [note note_color=”#cdb4d0″]Vélemény

Nem mintha március 8-ának másról sem kellene szólnia, mint a nők istenítéséről, mégis megdöbbentő, hogy mennyire kevés program lesz Pécsett a nemzetközi nőnap alkalmából.  Az interneten körbenézve az alábbiakban felsorolt néhány rendezvényen, egy bulin és egy koncerten kívül egy árva programot sem találtunk a városban. Hiányoljuk például a zenés, táncos rendezvényeket, kreatív workshopokat vagy az olyan programokat, ami a férfiakat esetleg az egész családot bevonja a nőnap ünneplésébe.

Amennyiben mégis lesz olyan esemény, amit kifejezetten nőnap alkalmából szerveznek, és elkerülte volna a figyelmünket, kérjük osszák meg azt a többi olvasóval és velünk!  [/note]

 • Egy nő

  Valószínűleg azért ilyen kevés a program, mert ezt a napot már csak a feministák ünneplik. Az igazi nőnek minden nap ” nőnap”!

 • Általában….

  Ha ezek Pécsen a sikeres nők, akkor én inkább sikertelen maradok……Kik ezek?

 • Fodor Ibolyaórától!!

  Vagy gyertek az ANK-ba egy fergeteges Harold bálba!! 21 órától!!

 • Rocco

  Én ha nő volnék, leszbi orgiát szerveznék az ünnep alkalmából. Elvégre egy nő tudja a legjobban, hogyan kell kényeztteni egy női testet…