Nyalakodj fél áron a fagyi napján!

Úgy tűnik, hogy a tavaszi időszak az élvezetekről és az édességekről szól, hiszen a Nemzetközi Macaron Nap és a cupcake nap után holnap a kézműves fagylalt világnapját fogjuk ünnepelni! Hogy miként? Úgy, hogy féláron lesznek a fagylaltok! Nem csalás és nem ámítás, a csatlakozott pécsi fagyizóknál 50%-os kedvezménnyel nyalakodhatunk!

hirdetés

2015. május 8-án lesz a „magyar kézműves fagylalt napja”. A fagyizók listája a napokban is folyamatosan bővült (IDE kattintva érhetjük el a teljes listát), nagy örömünkre már több pécsi cukrászda is csatlakozott a mozgalomhoz. A fagyizók számára a jelentkezés egyébként még mindig nem zárult le, ezért megragadnánk az alkalmat, hogy buzdítsuk a helyieket, csatlakozzanak a fagylaltnapja@gmail.com címen a jelentkező egység nevével, pontos címével, esetleges levelezési címével.

Bodza fagyi

A cél természetesen a magyar kézműves fagylalt, illetve a fagylaltozás népszerűsítése. A csatlakozni kívánó egységeknek nem kell mást tenniük, csak kitenni a részvételi logót, s ezen a napon féláron árulni a fagylaltot a vendégeknek! Arról meg szót se ejtünk, hogy nekünk, fogyasztóknak ez miért jó! Nincs más dolgunk, mint lesni a magyar kézműves fagylalt napjának logóját, és ha látjuk, bevetődni a helyiségbe pár gombócra.

A rászorulók is fagyizhatnak

Ez a nap azonban nem csupán az édesszájúaknak szól, ugyanis további célja a mozgalomnak, hogy az akcióhoz csatlakozott fagyizók egy, a környezetükben lévő közintézményt – például kórházat vagy óvodát – is meglepjenek pár gombóccal. Így akár hátrányosabb helyzetű gyerkőcök is nyalakodhatnak május 8-án.

Fagyi

A pécsi lista eddig: (a lista folyamatosan frissül!)

  • Csavaros Fagyizó, 7632 Pécs, Krisztina tér 10.
  • Coffeeshop Company Pécs, 7633 Pécs, Szigeti út 37., akik egyébként a pécsi Dóri ház lakóit lepik meg ajándék fagylalttal
  • Ledina Cukrászda, 7626 Pécs, Vadász utca 6/b., akik pedig a Vadász utcai óvodába járó gyermekeket lepik meg egy gombóc fagylalttal

A Facebook-eseményhez ITT csatlakozhatunk, ha pedig jelentkezni szeretnénk szervezetként a mozgalomhoz, akkor ne habozzunk!