Nyaralós játékok rossz időre

Az egész éves munka után természetesen mindenki alig várja a jól megérdemelt pihenését. Ha vízpartra megyünk, akkor semmi más nem kell a kikapcsolódáshoz, csak kedvező időjárás. De mi van akkor, ha bent rekedünk a nyaralóban a szakadó esőben? Adunk néhány játékötletet arra az esetre, ha unatkozna a társaság. 

hirdetés

Interjúk

Vajon mennyire ismered a barátaidat? Ezzel a játékkal könnyen kiderítheted! Alkossatok a társaságból párokat és írjatok fel egy papírra személyes kérdéseket. Például: Ki volt az első szerelmem? Mi a kedvenc színem? Hova jártam iskolába? Mi az eredeti hajszínem? stb. A pár másik tagjának feladata, hogy minél jobb eredménnyel töltse ki a tesztet. Később variálhatjátok is a párok összetételét, de akkor írjatok új kérdéseket!

Kvíz

A kocsmakvízek nagyon népszerűek lettek az elmúlt években, nem is véletlenül. A neten találhattok kérdéssorokat (pl. itt) és más dolgotok már nincs, mint csapatokba verődni és felírni a helyes megfejtéseket a lapra. Aki többet talál el, az nyer. Egy műsorvezetőt azért érdemes kijelölni, de ha van nálatok laptop, onnan is nézhetitek a kérdéseket.

Home made beugró 3

Melyik film vagyok?

Ha szerettek mutogatni, ezt a játékot élvezni fogjátok. Az Activityhez hasonló szabályokkal játszathatjátok, a különbség, hogy ismert filmek jellegzetes jeleneteit kell elmutogatnotok. Gondoljatok olyan mozikra, amiket nagy valószínűséggel mindenki látott, így szórakoztatóbb lesz.

Én még soha…

Üljetek le körben és mindenki mondjon valamit, amit még sohasem tett, de amiről azt feltételezi, hogy a csoport többi tagja már igen. Például: „Én még sohasem voltam Berlinben”. Ha sikerül olyat találnia, amit a többiek már tényleg csináltak, egy pontot kap. Ennek másik változata esetén annak, aki már csinálta az adott dolgot, innia kell egy felest.

Home made beugró 4

Vakok művészete

A feladat, hogy közösen hozzatok létre egy “műalkotást” bekötött szemmel. Az egyes csoportok egy-egy papírlapot kapnak, és egyszerre csak egy ember rajzol. Az első dolga például, hogy rajzolja meg egy ház körvonalait, a második ablakot, a harmadik ajtót stb. Ha nem vagytok olyan sokan, hogy csoportokat hozzatok létre, akkor az egész társaságon járjon végig a lap.

Hazugságvizsgáló

A feladat, hogy körben ülve mindenki mondjon magáról három állítást, amelyek közül az egyik nem igaz. A többieknek rá kell jönnie, melyik volt ez. Arra ügyeljetek, hogy azért nagyon “ne lógjon ki a lóláb”, mert akkor túl egyszerű lesz. Ha jól ismeritek egymást, akkor is érhetnek meglepetések, ha pedig van új ember a társaságban, róla sok új információt megtudhattok.