Nyolc perc alatt párt találhatsz?

Próbálhatjuk megtalálni a párunkat dögösen a táncparketten, érdeklődő pillantásokkal egy kiállításon vagy lelkesen és jókedvűen egy sporteseményen. Ám sokszor hiába érkezünk mosolyogva és bizakodva, a végén mégis magányosan indulunk haza. Miért nem céloz pontosabban Cupido? Hogyan találjuk meg a másik felünket, ha már minden általunk ismert terepen bevetettük magunkat?

Ugrás az ismeretlenbe!

Az első randi még akkor is bőven tartogat meglepetéseket és váratlan helyzeteket, ha olyan emberrel találkozol, akit ismersz és kiszemeltél magadnak. Ezt az izgalmat a négyzetre emelheted, amikor teljesen vakon indulsz el egy megbeszélt időre és helyszínre. A vakrandi lehetőséget ad, hogy új emberekkel ismerkedj meg, ráadásul amiatt sem kell aggódnod, hogy unalomba fullad egy hosszú és kínos találkozó.

A baranyai szerelemdoktorok

Ugyan nem lehet mindenki Randiguru, Márk Bálint és társa mégis Will Smith nyomdokaiba lépett Pécsett. A június közepén indult pécsi vállalkozás nem kisebb célt tűzött ki magának, mint összehozni Mecsekalja magányos szíveit. Noha a társkeresésnek ez a formája hazánkban még igencsak gyermekcipőben jár, mégis egy új színfoltot jelenthet a szerelemet keresőknek.

– Több ismerőstől is hallottuk, hogy barátot/barátnőt keres, de az online társkeresés során már többször csalódott. Gondoltuk, ha lenne hely és alkalom, ahol a csetelés és retusált képek helyett a személyes benyomásokra hagyatkozhatnának az ismerkedés során, akkor talán nagyobb eséllyel találnák meg az igazit – mondja a vakrandi.com alapítója.

vakrandi

Adj egy esélyt magadnak!

Noha nyolc perc beszélgetés nem sok, mondhatni éppen csak kóstoló a másikból, arra azonban elég, hogy eldöntsük, megmozgatta-e a másik a fantáziánkat, vagy semmiféle érdeklődést nem mutatunk iránta.

– A párválasztás nem olyan, mint az autóvásárlás, hogy van egy listánk, hogy milyen legyen a külső és a belső – mondja az egyébként növénytermesztő mérnöknek tanuló fiú, majd hozzáteszi: a szerelem vak, soha nem lehet tudni, hogy hol találjuk meg a hozzánk valót. Ez csak esély erre, amit megadhatunk magunknak. A vakrandi lehetőséget teremt, hogy legyen folytatás.

Márk Bálint tapasztalatai szerint az emberek nyitottak a kezdeményezésre, csak kissé még bátortalanok. Már több ezren felkeresték az oldalt, iratkoztak fel a hírlevélre is. Bíznak benne, hogy a hamarosan elrajtoló vakrandis estéken számos férfinak és egy nőnek, korosztálytól függetlenül tudnak majd segíteni a társkeresésben.

vakrandi2

Hozd ki a legtöbbet magadból (és a helyzetből)!

A lehetőség meg van, most már csak egy kis bátorság kell, Az ilyen találkozás igazi zsákbamacska, mégis hogyan készülj fel rá? Fontos, hogy légy nyitott, add meg a lehetőséget egy új ismeretség kialakulásának, de semmiképpen ne éld bele magad a nagy szerelembe. Gondold át, hogy mi érdekel téged egy sráccal kapcsolatban, de adj helyet a spontaneitásnak is. Külsőd tükrözze a személyiséged, legyen összhangban azzal, amit sugározni szeretnél magadról. Tartsd a másikkal a szemkontaktust, beszélj nyugodtan és hallgasd meg a másikat is. Már itt fontos az őszinteség, ha nem jön be, akkor add finoman a tudtára, viszont ha bejön, akkor ne légy bátortalan, kérd el a telefonszámát!

[note note_color=”#b7eef0″]

Linda Blair klinikai szakpszichológus kutatása szerint 7 másodperc is elegendő ahhoz, hogy kialakítsuk, megalkossuk egy másik emberről a véleményünket. Ezt az első benyomást ráadásul a későbbiekben sem egyszerű felülírni, ez pedig a vakrandik esetében sincs másképpen.

– Három terület az, amit ilyenkor tudatosan és tudattalanul is megfigyelünk: a fizikai megjelenés, a nonverbális jelzések, mint például a mimika, gesztusok, tekintet és a viselkedésbeli megnyilvánulások – mondja Szlávecz Dorina a Szigetvári Kórház pszichiátriai rehabilitációs osztályának pszichológusa.

Persze nem árt több időt adni arra, hogy feltérképezzük a másikat, de már pár mondat alapján észlelhetjük, hogy elsőre szimpatikus vagy antipatikus, esetleg ellenszenves a másik fél. A rapid randik esetében a külső megjelenés dominanciája a véleményalkotásban eltorzíthatja a másikról kialakított képet. Ne essünk ebbe a hibába, figyeljünk inkább megérzéseinkre!

– Hosszú távú kapcsolat esetén egy rapidrandi után évekre előremenő következtetéseket kár lenne vonni, hiszen az együttélésben való működéshez, a közös problémamegoldáshoz, és az egymásra hangolódáshoz jóval több idő kell, ám kiindulási pontnak nagyon jó lehet, és megalapozhatja későbbi találkozásokra való esélyt – így a pszichológus.[/note]

 

 

Hirdetés