Ők a pécsi szuperanyukák

Anyának lenni a legcsodálatosabb dolog a világon, vélik sokan. Biztosan egyetértenek azok a pécsi édesanyák is, akiknek éppen a gyermekáldás révén teljesedett ki az életük és lett belőlük egyszerre sikeres nő és anyuka.

hirdetés

Bende Kornélia

Mostanra már szinte minden pécsi számára ismert a Dúdolda ZeneÓvoda, ami még 2011-ben indult Bende Kornélia nappalijából és mostanra a városi rendezvények rendszeres programjává vált. Nelli gitárszóval, énekkel és játékokkal szórakoztatja és tanítja a gyerekeket, az ötletet saját csemetéi adták a közgazdász végzettségű anyuka számára. Három kisfia mellett nemcsak a zenélésre jut ideje, de társadalmilag is aktív – saját elmondása szerint szinte sosem fárad el, hiszen csupa olyan dolgot csinál, amit igazán szeret. Gyermekekkel és zenével van körülvéve, rengeteg energiát és szeretetet kap. Kiegyensúlyozott, boldog, életszerető édesanya és nő.

bende kornélia a gyerekeivel

Gellén Nóra

Második gyermekével volt várandós, amikor gondolt egyet és létrehozott egy weboldalt, ami a pécsi szülőket segíti – mostanra Imami néven franchise hálózat épült a Pécsimami.hu-ra. Gellén Nóra sikeres üzletasszony, több díjjal is jutalmazták munkáját. A pénzügyi fenntarthatóság és a társadalmi hatás egyaránt fontos számára, cégében kizárólag anyukákat foglalkoztat. A Pécsimami Egyesület elnökeként közhasznú feladatokat is ellát, a gyermekes családok és a munkába visszatérő anyák mindennapjait segíti. Két fia van: Hunor 10, Magor 4 éves.

gellén nóra gyerekek

Lévai-Litter Éva

Kislánya, Alíz születése után nem találta a számára megfelelő babahordozót, ezért megalkotta a sajátját. “MyBabyhug” márkanév alatt működő, egyre sikeresebb vállalkozása mára már nem csupán egyedi tervezésű, személyre szabott, bababarát és öko-tex anyagok felhasználásával készülő babahordozó készítést jelent. Szeptemberben indult magazinja hasábjain szintén pécsi kötődésű, szakterületükön elismert édesanya társaival  olyan témákban segítik a babázókat, mint például a gyermekpszichológia, korai fejlesztés, kismama rehabilitáció vagy éppen a munkaügyek. Vállalkozásával szeretne minél több anyukát a babahordozós életmódra buzdítani, hiszen az ölelésszerű kontaktus nagyon jót tesz a szülő-gyermek kapcsolatnak.

lévai litter éva2

Nagy Katalin

Eredetileg kereskedelmi végzettsége van, akkor lett a Pezsgőház üzletvezetője, amikor a most 12 éves fia, Andris három esztendős lett. A vendéglátás nem éppen családbarát szakma, de Katalin igyekszik a hétköznapokat úgy szervezni, hogy minél több időt tölthessen gyermekével. Hétvégén a rendezvények miatt erre sokszor nincs lehetősége, ilyenkor a nagyszülők vigyáznak Andrisra. Katalin fontosnak tartja a jótékonykodást is, a tavaly karácsonyi süteményakció, az Angyalkuckó alkalmával például az étterem konyhájában készültek a finomságok.

nagy katalin és fia2