Olcsón megúszhatjuk a tanévkezdést!

Használt, de még hibátlan iskolatáskák, tornafelszerelés jutányos áron, körző, vonalzó és tolltartó pár forintért: augusztus 16-án, vasárnap 15.00 órától bölcsi-, ovi- és iskolakezdést segítő baba- és gyermekholmi börzével várja a családokat a Pécsimami Egyesület. A rendezvény helyszíne a pécsi Szliven Étterem, a belépés ingyenes.

hirdetés

Az iskolakezdési börze a Pécsimami programjai közül évek óta az egyik legnagyobb siker. Különösen azon szülők, családok körében népszerű az alkalmi piac, akik szeretnek korán nekiállni a felszerelések beszerzésének.

Az asztalok mind elfogytak, ami azt jelenti, hogy körülbelül 80 árus kínálja majd a másodkézből származó gyermekholmikat.

tanszer, iskola

A beszerzőkörúthoz segédanyaggal is készültek az egyesület munkatársai.

– Készítettünk egy évkezdést segítő, szerkeszthető-nyomtatható ellenőrző listát, ahol pipálhatjuk, hogy mi az, amit már megvettünk, és mi az, amit még nem. Nyomon követhetők a kiadások, feljegyezhetjük a gyermek(ek) láb- és ruhaméreteit, így igazán hasznos segítség a bevásárlás során – mondja Gellén Nóra, a Pécsimami Egyesület elnöke.

A listákat INNEN lehet letölteni. 

A vasárnapi rendezvényre annak is érdemes benéznie, aki szívesebben vásárol új ruhákat, eszközöket gyermekének, mert a börze látogatói foghatják elsőként kézbe az ingyenes Pécsimami Kuponfüzetet – folytatja Nóra.

A kis füzetben több mint harminc, 10-50%-os kedvezményre jogosító kupon található, amelyek helyi cégeknél válthatók be gyerekcipő, ruha, papír-írószer, vagy játék vásárlásakor, illetve családi programokon, különórákon, tanfolyamokon való részvétel esetén, ezzel is kímélve a családi kasszát.

Pécsimami börze
A tavalyi börzén is rengetegen voltak

A börze augusztus 16-án (vasárnap) 15.00 és 19.00 óra között látogatható a Mezőszél utca 1. szám alatti Szliven Étteremben. A belépés ingyenes.

A rendezvényen pedig jótékonykodásra is lesz mód: aki ugyanis szívesebben juttatná el rászoruló családokhoz a kinőtt, megunt, feleslegessé vált, de jó állapotú gyerekruhákat, tanszereket, a börzén lehetőség lesz azokat leadni.

Szeptemberben egyébként újabb börzével várják a családokat Pécsen. Szeptember 6-án, vasárnap a Vásárcsarnokban válogathatnak majd a szülők az olcsó ruhák és tanszerek között. Részletek ITT.