Őszi filmajánló

Hamarosan véget ér a nyár, a strand már nem lesz olyan vonzó kikapcsolódási lehetőség. Moziba járni viszont esőben is lehet, ezért összeszedtünk hat premierfilmet őszre. Jó szórakozást!

 

 

 

Diana (Oliver Hirschbiegel)

Bemutató: szeptember 19.

 

Mindenki kedvenc hercegnője, a máig imádott Diana 16 éve hunyt el tragikus körülmények között. Olivier Hirschbiegel (A bukás – Hitler utolsó napjai, A kísérlet) rendezésében a walesi hercegnő életének utolsó két évébe nyerhetünk betekintést, bemutatva Lady D. küzdelmeit a sajtóval és titkos szerelmi viszonyát Dr. Khannal, a pakisztáni orvossal. A főszerepben Naomi Watts lesz látható (A kör, 21 gramm, Lehetetlen), aki valószínűleg ügyesen hozza majd a finom asszony karakterét.

 

 

 

 

 

A bűn éjszakája (The Purge, James DeMonaco)

Bemutató: szeptember 5.

 

Egy alternatív Amerikában, a bűnözés sosem látott szintre csökkent, mert a kormány minden évben kijelöl egy éjszakát, amikor 12 órán keresztül bármilyen bűncselekmény legális – a polgároknak magukat kell szabályozniuk, a rendőrök és a kórházak nem segítenek. Egy ilyen éjszakán egy család (Ethan Hawke, Lena Headey) nyugalmát egy idegen zavarja meg, akinek jelenléte miatt a zárt közösség élete örökké megváltozhat. Vajon sikerül megőrizniük önmagukat?

 

 

 

 

 

 

2 kaliber (2 Guns, Baltasar Kormákur)

Bemutató: szeptember 12.

Az ősz legcsavarosabb sztorija egy ígéretes akcióvígjátékban. Adva van egy rendőr (Denzel Washington) és egy nyomozó (Mark Wahlberg), akik a beépülés módszerével küzdenek a szervezett bűnözés ellen. Egy bevetésen a maffiától kell rabolniuk, de kiderül, hogy az összekötő emberük szintén zsaru, a szálakat igazából a maffiavezér mozgatja és tulajdonképpen a CIA-től raboltak. Már csak az a kérdés, hogy keveredik ki a két nehézfiú ebből a szituációból.

 

 

 

 

 

 

 

Arthur Newman világa (Arthur Newman, Dante Ariola)

Bemutató: szeptember 26.

 

Wallace (Colin Firth) igazi lúzer, aki utálja az életét, ezért úgy dönt, felveszi az Arthur Newman nevet és nekivág a világnak, új életet kezdve. Megismerkedik egy lánnyal (Emily Blunt), akivel közösen azzal ütik el az időt, hogy betörnek idegenek üresen hagyott házaiba és átmenetileg az ő életüket élik. Eközben megismerik önmagukat és egymást. A romantikus vígjátékok kedvelőinek ajánlott, Colin Firth ritkán okoz csalódást ebben a műfajban.

 

 

 

 

 

 

Turbo (David Soren)

Bemutató: október 17.

 

A Madagaszkár és a Kung Fu Panda alkotóinak új 3D animációs filmje egy csigáról szól, aki mer nagyot álmodni. Egy különös baleset következtében Turbo szuper gyorsaságra tesz szert, közelebb kerülve ezzel ahhoz, hogy megvalósítsa legnagyobb álmát: elindulni egy igazi autóversenyen. Célja elérésében egy lökött csigákból álló csapat segít neki.

 

 

 

 

 

 

 

Machete gyilkol (Machete Kills, Robert Rodriguez)

Bemutató: október 10.

 

Robert Rodriguez folytatja a szűkszavú gyilkológép, Machete (Danny Trejo) történetét: ezúttal az USA elnökének kérésére (!) egy hírhedt kartell főnökét kell eltennie láb alól, aki azt tervezi, hogy elpusztítja Washingtont. Jó poénok, filmes utalások és masszív akciójelenetek – nagyjából ennyit ígér a film, és persze sztárparádét: többek között Sofia Vergara, Michelle Rodriguez, Mel Gibson, Lady Gaga, Charlie Sheen is feltűnnek a vásznon.