Panaszmentes kihívás. Bírni fogod?

Három hét, vagyis 21 nap, és a napnak mind a 24 órája – ennek az időszaknak kell panaszmentesen telnie, ha csatlakozunk az új, Nem panaszkodom! kihíváshoz. A legújabb közösségi challenge, bár nem magyarok fejéből pattant ki, akár szólhatna is direkt nekünk, hiszen ismerjük a sztereotípiákat, a magyar ember imád panaszkodni! Te kibírod?

hirdetés

Egy amerikai lelkész, Will Bowen egy napon megelégelte, hogy hívei folyamatosan panaszkodnak, negatív gondolatokat árasztanak, és a pohár mindig félig üres. Egy játékos kihívást hirdetett meg ekkor, az úgynevezett „21 nap panaszmentesen” challenge-t. Nem is kell magyaráznunk, hogy ez mit jelent, viszont azt kevesen gondolnák, hogy ez még a plank challenge-nél is nehezebb. Ez utóbbit az Abszolút nő szerkesztői ugyanis lelkesen végigcsinálták, a panaszmentességet viszont még meggondoljuk, hiszen a folyamatos siránkozás egy ősi nemzeti sport. Természetesen mindenki ismeri a sztereotípiát, miszerint a magyar ember sokszor negatív. Most viszont eljött az ideje, hogy felhagyjunk ezzel a rossz szokással, és megpróbáljunk pozitívan állni a dolgokhoz.

Fogyasztó, telefon, ordít, nő

A szabályok pofonegyszerűek:

  • Nem szabad panaszkodni, negatív gondolatokat árasztani, elégedetlenkedni sem szóban, sem írásban.
  • Az egész kihívást egy általunk kiválasztott karkötő szimbolizálja, ami mindig figyelmeztet arra, hogy részt veszünk a mozgalomban. Teljesen tetszőlegesen választott, csak legyen ugyanaz mind a 21 napon át!
  • Ha mégis elhagyja szitokszó az ajkunkat, cseréljük meg a karunkon, és szépen kezdjük elölről a 21 napot.
  • Próbáljunk meggyőzni minél több embert a környezetünkben, hogy csatlakozzanak, majd figyeljünk meg egy átlagos beszélgetést, hogy mennyire nehezen megy.
  • Nyugodtan posztoljunk a közösségi oldalakon felvételeket a „kínszenvedésről” #nempanaszkodom #21NapNoPanasz #nincssemmipanaszom #NemPanaszkodhatom hashtagekkel.
Nempanaszkodom kihívás
Már terjed a közösségi oldalakon
[box title=”FIGYELEM!” box_color=”#ff9999″]
  • Nem, nem szabad Facebookon sem panaszkodni! Sajnáljuk, ugyanis így biztosan üresen marad valamennyiünk idővonala.
  • Will Bowennek, a kihívás ötletgazdájának is egy évbe telt, mire kibekkelte a 21 napot, ezért ne adjuk fel egy-két botlás miatt.
  • Ha nagyon rosszul vagyunk, leépülnek a társas kapcsolataink, mert nem tudunk miről beszélgetni a barátainkkal, fáradékonyak vagyunk és depresszív tüneteket produkálunk, inkább hagyjunk fel a kihívással.
  • Mielőtt belevágunk, csatlakozzunk a Facebook-eseményhez ITT![/box]

Amint elkészítettük a cikket, már fel is csaptuk a karkötőt, és megnyugodva hátradőltünk, hogy ez is egy király challenge lesz. Ezután következett a kékhalál, error, majd a cikk eltűnt, kezdhettük elölről. Szóval a lényeg, hogy 5 másodpercig tudtuk tartani a panaszmentes kihívást. Te belevágsz?