Pécsi diák vagy? Ez neked szól!

A rendszeres szociális ösztöndíjakon és a tanulmányi utakon kívül is van számos pályázat szezonálisan is a pécsi hallgatóknak és középiskolásoknak. Ha szeretnénk egy kis plusz pénzt keresni és jó referenciára szert tenni, akkor érdemes beleásnunk magunkat a jelenleg futó kiírásokba. Összeszedtünk néhányat a pécsi tanulóknak!

hirdetés
[box title=”E-kereskedelem ötletverseny” box_color=”#45b3ce”]

A ShopAlike ötletverseny lényege, hogy egy marketingkommunikációs stratégiát kell kidolgoznia a pályázónak. A stratégia célja az online szolgáltatás és a cég népszerűsítése. A pályázó feladata elemezni a célközönséget, kitalálni az üzenetet, és azt, hogy az milyen módon juthat el hozzájuk. A projekt célja kideríteni, hogy miképpen képzelik el a magyar e-kereskedelem piacát a jövő marketingszakemberei. Bővebb információt ITT találsz a versenyről.

Nekik szól: aktív egyetemistáknak és főiskolás hallgatóknak

A nyeremény: 500 euró

Pályázati határidő: 2015. január 15.[/box]

diák

[box title=”Írj a holokausztról” box_color=”#7255d8″]

Az Irodalmi Jelen legújabb pályázata a Holokauszt-emlékévhez kapcsolódik. Olyan, eddig megíratlan történeteket várnak, amelyek személyes, közvetlen vagy közvetett tapasztalaton alapulnak, és a holokauszthoz való viszonyt mutatják be. A pályázatra novellával vagy esszével lehet jelentkezni. Az írás szólhat egy túlélő történetéről, de akár egy dokumentumfilmről vagy éppen irodalmi műről is. Pályázati részletek ITT.

Nekik szól: minden diáknak és nem diáknak

A nyeremény: 80 000 forint

Pályázati határidő: 2014. november 15.[/box] [box title=”Formatervezési pályázat” box_color=”#db80a2″]

Egy fürdőszoba stúdió design-pályázatot hirdet fiatal tehetségek számára, ennek kapcsán formabontó és meghökkentő terveket várnak zuhanyra vagy csaptelepre. A környezettudatos vízfelhasználás, formavilág és anyaghasználat mind-mind szempont a terveknél. A pályázat üteméről és követelményeiről EZEN az oldalon tájékozódhatunk bővebben.

Nekik szól: művészeti, formatervezői, építész, belsőépítész felsőoktatási intézményben tanuló diákoknak

A nyeremény: szakmai út és egy 100 000 forintos utalvány

Pályázati határidő: 2014. november 28.[/box]

tanulás

[box title=”Te és a környezeted!” box_color=”#e77060″]

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája országos rajzversenyt hirdet. A program célja, hogy ráirányítsák a fiatalok figyelmét az Európai Unióban zajló folyamatokra, közelebb hozzák az unió eszmerendszerét Magyarország általános iskolás diákjaihoz, aktivizálják a közös célok elérésére a tanulókat. A témakör: “Mit tehetünk környezetünk védelméért (itthon) és Európában?”. IDE kattintva olvashatunk többet a kiírásról.

Nekik szól: Általános iskola felső tagozatába járó tanulóknak, és alapfokú művészeti oktatásban résztvevő 10-15 éves diákoknak

A nyeremény: ajándékcsomag – a nyeremény tárgyát homály fedi

Pályázati határidő: 2014. november 7.[/box] [box title=”Első cikkem, publikációtámogatás diákoknak” box_color=”#eebc5d”]

A támogatási program célja, hogy elősegítse a felsőoktatásban tanuló hallgatók munkáinak hazai vagy nemzetközi publikációként való megjelenését. Az “első cikk” egyben egy szakmai bemutatkozó is a tudományos közösség felé. A programról ITT tájékozódhatunk részletesebben.

Nekik szól: felsőoktatásban tanuló diákok

A nyeremény: hazai vagy külföldi megjelenés

Pályázati határidő: folyamatosan lehet pályázni[/box]