A pécsi lány, aki a lélek mélyére lát

Szikora Renáta neve talán ismerős lehet azoknak a pécsieknek, akik többet foglalkoznak lelki egészségükkel, mint az átlagemberek. Reni a ThetaHealing® módszerét alkalmazva segít másoknak megoldani kilátástalannak tűnő élethelyzeteket. A pécsi lány saját gyógyulása után döntött úgy, hogy másoknak is tanítani fogja a módszert. Most pedig megmutatja az Abszolút Nő olvasóinak, hogy hogyan telik egy átlagos napja.

hirdetés

Reggel 6-kor Kami, a cicánk ébreszt. A macskánk elég önérzetes, aktívan kiáll egzisztenciális alapszükségletei kielégítéséért, úgyhogy nincs mese, reggelit kell neki adni. Sietek, mert 7-re megyek fodrászhoz, aki nem mellesleg a férjem, Herbert. Gyorsan meglocsolom a virágokat, reggelizem (általában gyümölcsöt és natúr joghurtot, csíráztatott árpa-, köles-, lenmagőrlemény-keverékkel). Majd letusolok, 5 perces smink, felveszek egy könnyed nyári ruhát és irány a Dudás-Hajas Szalon.

Miután Herbert belőtte a hajam, egy barátommal találkozom a Frei kávézóban, majd irány a Napkelet Jógaház, ahol ThetaHealing® egyéni konzultációkat tartok. Négy kliens, négy különböző téma van terítéken mára: párkapcsolati krízis, gyermekáldásra várva, dohányzásról való leszokás, vállalati konfliktus. Segítek meglátni a fától az erdőt. Van sírás, nevetés, megkönnyebbülés, szeretet, önelfogadás, megértés.

Két konzultáció között jut idő egy könnyed ebédre. Francia mustáros karfiolkrém leves  és  Tarte flambée – elzászi túrós kenyérlángos hamis nizzai salátával a menü.

Szikora Renáta reggel

[note note_color=”#ebf8c3″]

Mi az a ThetaHealing®?

A kvantumfizika a kineziológia és a tudatmezőkkel kapcsolatos legmodernebb kutatásokon, ismereteken alapuló módszer. Olyan meditációs folyamat, amely théta-állapotban, a fókuszált gondolat által pozitív testi, lelki és szellemi változásokat tud eredményezni. Ilyenkor agyunk még képes a tudatos döntéshozatalra, ugyanakkor már elérjük a tudatalattinkat is, így képesek vagyunk rálátni a gondolkodásunkért, viselkedésünkért felelős emlékeinkre, érzéseinkre, hiedelmeinkre és a félelmeinkre is. Önmagában már a tudatalatti tartalmak tudatosodása,  megértése is pozitív hatással lehet életünkre. A hab a tortán, hogy a ThetaHealing® vizualizációs technikáját alkalmazva csupán hitrendszereink és félelmeink megváltoztatásával megszüntethetők betegségeink, egészségtelen helyzeteink.[/note]

Délután be kell szereznem egy esküvői ajándékot és egy névnapi csokrot, de mivel nincs sok időm, biztosra akarok menni, és beugrok a két kedvenc üzletembe. Imádom a virágokat és a lakberendezési csip-csup csodákat, és ezeken a helyeken mindig találok valami kedvemre valót.

Nagyon meleg van, és meg is éheztem, úgyhogy jó végre hazaérni. Édesapám házi készítésű csabai kolbásza a legjobb, nem mellesleg díjnyertes is, úgyhogy abból falatozom egy keveset. Majd felkészülök az általam vezetett, hétvégi Theta-tanfolyamra, előkészítem az anyagokat, megrendelem a könyveket, munkafüzeteket.

Szikora Renáta délután

Estefelé úgy döntünk Herberttel, hogy kimegyünk Orfűre pihenni, belefér még egy kis fürdőzés. A tó mellett mindig megnyugszom, kikapcsolok. Úszunk, napozunk és olvasgatunk, ám előtte felsétálunk a Tettyére és beülünk a Tüke Borházba vacsorázni. Iszunk egy finom merlot-t, és megbeszéljük az aznapi eseményeket.

Kilenc után érünk csak haza Orfűről, és mire ágyba kerülünk már majdnem éjfél. Hosszú nap volt, de csuda jó!

Szikora Renáta este