Pécsi modellek a divatlapok címlapjain

Fiatalok, tehetségesek és rengeteget utaznak – egyikük Kínából, másikuk Szingapúrból válaszolt kérdéseinkre. Az izgalmas munka, amit űznek nem más, mint a modellkedés, ők hárman pedig igazán szép karrierrel büszkélkedhetnek a divat világában ilyen fiatalon. Kérdeztük őket a munka nehézségeiről, legszebb és legrosszabb pillanataikról és arról, hogy mi hiányzik nekik Pécsből.

hirdetés

Már 14 évesen Kuala Lumpurban dolgozott Pécsi Barbara, akit alig egy évvel korábban, 13 évesen fedeztek fel egy pécsi válogatáson. A fiatal lány azóta megjárta már Milánót, Párizst, New Yorkot, Hongkongot, de még Szingapúrban is járt. A pécsi modell egyébként a napokban töltötte be a 23-at.

– A legbüszkébb arra vagyok, hogy egy híres divatmagazin, a párizsi székhelyű L’ Officiel címlapján szerepeltem, és a divat fővárosában a Givenchy divatház tervezője, Riccardo Tisci személyesen engem választott ki a kollekciójának megtervezéséhez – mondta lapunknak a fiatal modell, aki annak ellenére, hogy számos országban járt, továbbra is szíve legféltettebb kincsei között őrzi szülővárosát.

– Pécshez ragaszkodom, itt nőttem fel, a legtöbb utcáról vagy térről van valami történetem, amire mosolyogva emlékszem vissza – mondta. – Pécs emberléptékű város, nem kicsi és nem is túl nagy, a város “jellegzetes figurái” pedig mintha ismerősök lennének.  Ez sokszor hiányzik, ezért is jó néha az a kis nyugi, ami Pécsen van.

Pécsi Barbara

barbara

—————————————————————————————————————————————–

A 26 éves Szőke Barbie Szingapúrból mesélt nekünk Pécsről, valamint karrierje kezdetéről. Barbie is – sok más modellhez hasonlóan – jó szemű családtagjai unszolására döntött úgy, hogy megpróbálkozik a a szépségiparral.

– Rostás Gabinak és egy pesti tesztfotózásnak köszönhetően keveredtem az első ügynökségemhez, a VM-hez, ahol öt éven át menedzselték a karrierem. Az általuk szervezett modellversenyen 2009-ben második helyezést értem el, majd nem sokkal ezután nemzetközi modellként kezdtem dolgozni külföldön – mesél az első szárnypróbálgatásokról Barbie.

Azóta kedvesével saját modellügynökséget alapított, a Crisp Model Managementet, ahol jelenleg tulajdonosként és modellként is tevékenykedik.

Barbie sem sokat van egy helyben, az utóbbi hat évben sikerült annyi országot bejárnia modellként, amiről az átlagember csak álmodhat. A fiatal lány élt többek közt Malajziában, Hongkongban, Kínában, Tajvanon, Thaiföldön és Dél-Koreában is.

– Életre szóló élményekkel gazdagodtam. Rengeteg kreatív és tehetséges emberrel dolgozhattam együtt, sok barátot szereztem a világ minden tájáról és számos kultúrát megismertem – mondja Barbie. Hozzáteszi, hogy az évek során jelent meg divatanyaga a Harper’s Bazaarban, de a Numero és Prestige magazinban is szerepelt, láthatták már óriásplakáton, kampányfotókon és sokszor vonult végig a kifutón is – ezekre mind nagyon büszke. Barbie pécsiként természetesen városunkat tartja otthonának, és annak a helynek, ahova rengeteg szép emlék köti.

– Szeretem a tavaszt, amikor nagy a nyüzsgés és minden virágba borul, vagy a víztározón sütkérezve nézni a várost. Viszont épp úgy szeretem a telet is, az advent időszakát és a Széchenyi téri forralt borozásokat, a sétákat a hóval borított Mecseken. Mindig örömmel tölt el, ha hazatérhetek és újra láthatom az ismerős arcokat – zárja mondandóját.

Szőke Barbie

IMG_7717

—————————————————————————————————————————————–

A jelenleg 24 éves Tapolcai Dóra 17 évesen kezdett modellkedéssel foglalkozni. Akkori ügynöke a Facebookon talált rá, és a személyes találkozó után nyilvánvaló lett, hogy Dóri nagy jövő előtt áll. A lány elárulta, hogy egész eddigi karrierjét tekintve az Indonéziában eltöltött időre a legbüszkébb.

– Nagyon sokat dolgoztam és imádtam minden ott töltött percet. Teljesen más világ, mint Magyarország. Az emberek roppant kedvesek, nagylelkűek és nagyon barátságosak. Életre szóló élményt adott – lelkendezik Dóra. Hozzáteszi, hogy a sok pozitív élmény ellenére Pécs gyakran hiányzik neki, hiszen gyönyörű város, és az egyetemen töltött idő is értékesen és hasznosan telt számára.

– Idén végeztem, és jelentkeztem is mesterszakra a PTE Közgazdaságtudományi Karára, de elég nehéz összeegyeztetni az utazással, úgyhogy egyelőre passziváltattam a félévem. Remélem, hogy lesz még lehetőségem Pécsen élni, mert nagyon szeretem. Legszebb éveimet töltöttem itt – árulja el Dóra.

Tapolcai Dóra

12086826_10203535277861434_1292513516_n