Pécsi nők táskájában turkáltunk

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a női táska igazi rejtély, mondhatni fekete lyuk a férfiak számára. Gyakorlatilag képtelenek megtalálni benne bármit is. Ezzel szemben mi nők pontosan tudjuk, melyik rekesz rejti a keresett tárgyat – na jó, az esetek többségében. Az mindenesetre biztos, hogy minden, ami a táska mélyén lapul nagyon fontos kellék: szőlőzsír, elemlámpa és testpermet nélkül biztosan elromlana az egész napunk. 

hirdetés

A táska mérete természetesen a feladatokkal és kihívásokkal egyenes arányban növekszik. Megkértünk hát négy ismert pécsi hölgyet, hogy mutassák meg, mi mindennel kell felszerelkezniük egy húzós nap előtt, mi az, amit soha nem hagynak otthon!

Bende Kornélia, a Dúdolda zeneműhely megálmodója és foglalkozásvezetője

Amióta gyermekei megszülettek, Nelli többnyire hátizsákkal közlekedik, hiszen sokkal kényelmesebb vállra kanyarítani a sok felszerelést. Három fiúgyermek mellett ugyanis bőven akad mit cipelni. Ami az alkalmi- és hátitáskából sosem maradhat ki az a pénz, víz és a telefon. A standard túlélőcsomagjában általában található még alma, vagy valami egészséges nasi, zsepi és váltócucc a gyerkőcöknek. Nyáron mindez naptejjel egészül ki.

Ha edzésre megy – amelyre mostanában egyre többször van alkalma -, akkor a hátizsákot toldja meg az edzőfelszereléssel és az ugrálókötéllel.

Könyv nélkül soha nem indul útnak. Bár gyakran napokig felesleges terhet jelent, de az 5 perces szünetekben elolvasott pár oldalért megéri.

Bende Kornélia táska

————————————————————————————————————————–

Vlasits Barbara, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze

Talán érthető, hogy egy színésznő esetében az aktuális előadás szövegkönyve a legfontosabb holmi. Barbara táskájában emellett az üdítő, zsebkendő, rágó, határidőnapló, szövegkihúzó, toll, igazolványok, pénz, öltöző- és lakáskulcs, illetve a kézfertőtlenítő az alapdarabok.

Barbara civilben nem nagyon sminkel, így a szőlőzsír az egyetlen piperecucc, amit a parfümön és dezodoron kívül mindig magával cipel. Próbaidőszakban hatalmas táskával látni Pécs utcáin, mivel ilyenkor a színházban tölti napjainak nagy részét.

barbara2

————————————————————————————————————————–

Hahner Klaudia, a Pécs Árkád centermenedzsere

Az okmányok, pénztárca, íróeszközök, telefon, kézkrém és a szájspray, valamint egy apró sminktáska, ami mindig Klaudia táskájában van. A nyári napokon szúnyogriasztóval és vízzel egészül ki a felszerelése. Persze az autó és a bevásárlóközpont kulcsai nélkül sem indul el otthonról, sőt amikor ügyeletben van, akkor telefonból is kettő hord magával.

Alkalmi táska esetében is viszonylag ritkán választ kisméretűt magának, de olyankor a neszesszerből kizárólag a szájfény kerül bele a tatyóba.

Klaudia mindig hord magával jegyzettömböt, mert szereti feljegyezni az érdekes szövegeket és gondolatokat, amelyekkel találkozik munkája során. Amire nincs minden nap szüksége az a napszemüvegtokjában megbúvó kontaktlencséje, de a biztonság kedvéért azt is magánál hordja.

Hahner Klaudia

————————————————————————————————————————–

Dr. Cser Zsuzsanna gyermekorvos

Az orvosi táska mellett Zsu mindig magával hord még egy retikült is. Ebben mindig van nedves törlőkendő, kinyitható szatyor, naptár, toll, vállalkozási bélyegző, illetve a rendelő, autó és lakáskulcsa, irattárca, pénztárca, valamint névjegykártya-tartó és neszesszer.

Különleges holmija egy elemlámpa, amellyel az unokái torkára néz rá olykor. Erre a célra persze jól megfelelne az okostelefon lámpa funkciója is, de szívesebben használja a jól megszokott eszközét.

Ha barátnőjével együtt megy edzésre, akkor csak pénzt, vizet és zsepit vesz magához, de ha egyedül indul tornázni, akkor iratok és kocsikulcs még az alap pakk része. Az alkalmi táskába szemüveg, zsebkendő és rúzs kerül. Ilyenkor a telefont is gyakran otthon hagyja, vagy párjára bízza. Nyáron a dezodor és a testpermet, hűvösebb időben a sál az elmaradhatatlan túlélő holmi.

Cser Zsuzsanna