Pécsre jön Demény, a kötsög!

Reggel korán kelünk, elindulunk dolgozni, délután edzés, este pedig írunk pár sort a blogunkba. Így csináljuk mi emberek, és úgy tűnik egyes kutyák is. Júniusi PécsMa Presszónkra két híres, sikeres kutyust hívtunk, és egy sztárvendéget: Deményt! Az ebek a gazdijaikat is magukkal hozzák, akik mesélnek majd műhelytitkokról és arról, hogy milyen egy nagy kutya árnyékában élni.

hirdetés

Az idei évet keményen kezdtük, a havonta megrendezett kerekasztal-beszélgetésünkön márciusban a fiatalok droghasználatáról és megelőzéséről volt szó, áprilisban a homoszexualitásról és a homofóbiáról, májusban pedig a magyar vállalkozás buktatóiról és sikeres vezetéséről beszélgettünk. A komoly témák után lazán zárunk, a Sétatér Fesztivál nagyszínpadára kihelyezett presszónkra három híres négylábú vendéget hívtunk. Az ugatás 18.00-kor kezdődik, és beláthatatlan ideig fog tartani.

Mancs, a “szuperhekus” rendőrkutya hozza hűséges tanítványát, Fejes Rózsa pécsi rendőrt és főtörzszászlóst, akik mesélnek majd arról, hogy milyen Mancsnak egy munkanapja, hogy néz ki egy bemutató, hogyan tanítja KRESZ-re a gyerkőcöket, és egyébként milyen a hétköznapokban egy szolgálati négylábú. Rózsa pedig elárulja, hogy melyik híres amerikai énekesnő hívta már meg őket külföldre. Az biztos, hogy nekünk leesett az állunk!

Mancs Rózsa
Mancs, a “szuperhekus” és Fejes Rózsa,

Ott lesz velünk Taco, az agility-s csodakutya, hűséges tanítványával Mészáros Petrával, akik a pécsi Syrius Kutyaiskola tehetséges tagjai, és nagy jövő áll előttük. Taco nem az első kutyusa Petrának, de úgy tűnik, hogy tökéletesen passzolnak egymáshoz. Figyelemreméltó a versenyzés közbeni összpontosításuk, az akadálypályán pedig minden egyes alkalommal remekelnek, és egyre jobbak és jobbak. Arról mesélnek majd, hogy mi kell ahhoz, hogy egy kutyus tudjon mindenféle trükköt, hogy ennyire fegyelmezett legyen, és mik a terveik a jövőre nézve.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=sasLhd7cUGs” width=”660″]

Végül, de nem utolsósorban eljön Pécsre Demény, a kötsög, aki több tízezer rajongónak örvend, no nem azért, mert annyira fegyelmezett, és ügyes trükköket tud, hanem azért, mert vizsla. Meg azért, mert az egész vizsla-létről “írt” egy könyvet! Demény hozza gazdáját, Magos Juditot, aki a négylábú hűséges követője a deményizmus megalakulása óta máig, a hírnév  fényes csillogásáig. Demény mesél a könyvéről, a blogjáról, a világnézetéről és arról, hogy ő minek is a vezére pontosan.

Demény 2
A vezér (Demény) és követője (Magos Judit)

Demény a rajongóknak dedikál a kerekasztal-beszélgetés után, a Libri Könyvesbolt standjánál, ahol persze lehet majd szelfizni a kutyussal, Juditot kérdezgetni, hírességet simogatni és még a Demény – Most én ugatok könyvet is megvehetjük!

[note note_color=”#5add7e”]

Kérjük, hogy szombat 18.00-ra mindenki jöjjön el a Sétatér Fesztivál nagyszínpadához, hozza el a gazdáját, és viselkedjen fegyelmezetten! Pórázt tegyen a gazdira, ha kell szájkosarat is és emlékeztesse, hogy legyen nála zacskó, amivel tisztán tudja majd otthagyni a helyszínt![/note]