Sportolj, és vidd a bébit is!

Hiányzik a testmozgás, de nincs kire hagyni a család legkisebb tagját? Valószínűleg minden kismamának ismerős élethelyzet ez. Egy Pécsre nemrég begyűrűzött mozgásforma megoldást jelenthet a problémára, csak egy kis kreativitás kérdése az egész!

hirdetés

Az interneten kutakodva kiderült, Budapesten már hódit a “hordozós” baba-mama torna. Van, ahol Kangaroo Fitness-nek keresztelték el, de van ahol nemes egyszerűséggel babahordozós tornának hívják. Pécsen BabyGym néven született meg a megoldás a kisgyermekes anyukák problémájára. Az ötlet Szilvás Angéla, a Pécsi Sasok Mozgásközpont vezetőjének fejéből pattant ki néhány hónapja.

babygym5
Rózsaszínben Angi és Mila baba

Angéla tízéves kora óta aerobikozik, és évek óta saját egyesületet is működtet. Tavaly augusztusban fejezte be a versenyzést, idén július 8-án pedig megszületett kislánya, Mila. Terhessége alatt is végig sportolt, és azt gondolta, hogy a rendszeres mozgás babával is megoldható.

– Nyáron találkoztam  Lévai-Litter Évivel, a Mybabyhug ergonómiai hordozóinak megalkotójával, és annyira megtetszett maga a hordozás is, hogy azt gondoltam, teljesen új dimenzióból fogom megközelíteni a kismama tornát. Így született a „BabyGym”. Évivel összefogva azoknak a mozogni vágyó pécsi kismamáknak is alternatívát tudunk nyújtani, akik nem tudják vagy nem akarják másra hagyni gyermeküket – meséli Angi.

A képre kattintva az új mozgásforma facebook oldalára juthat!

plakát_nagy_keret

Évinek és Angélának köszönhetően így hetente egyszer, de a jövőben kétszer a pécsi kismamák csemetéjükkel együtt sportolhatnak.  Az óra nem “ugrálós”, inkább erősítő, alakformáló jellegű, és természetesen úgy alakították ki, hogy a babák is kellemesen érezzék magukat, az anyukák ízületeit pedig ne terheljék. A lábgyakorlatokat például a balettrúd mellett végzik, így ugyanis van kapaszkodó erősítés közben.

babygym
Az is jöhet, akinek nincs saját hordozója

Az órára a még pocakos kismamák is bátran járhatnak, sőt azok is, akiknek nincs saját hordozójuk. Az órán ugyanis a Lévai-Litter Évi által felajánlott hordozókat is lehet használni. A színes, és nagyon dizájnos hordozók az ortopédiai szempontok figyelembevételével, 100%-an bababarát pamutból készülnek az európai uniós biztonsági előírásoknak megfelelően.

Az órát a babák három hónapos korától ajánlják, ettől kezdve ugyanis már nekik is érdekesebb a külvilág. Az első óra tapasztalata azonban az volt, hogy az anya mozgása elaltatja a kicsiket és végigszundizzák az órát.

babygym7

[note note_color=”#eab8d4″]

Érdemes kipróbálni!

Alatyányi Szilvia kismama jóga- és tornaoktatónak is nagyon tetszik az új pécsi mozgásforma. Ő elsősorban azoknak a nőknek, anyáknak javasolja a Babygym-et, akik előtte is aktívabb életet éltek, sportoltak. Az ő számukra ugyanis pont kellőképpen lesz megerőltető az egy órás torna. [/note]