Szappanok és pénztárcák

Szülinap, névnap, karácsony, húsvét, ajándékvásárlás, rohanás, stressz, pénzköltés – mindez általában egy bevásárlóközpontban vagy plázában. Pedig ha körülnéznénk, kiderülne, hogy karnyújtásnyira tőlünk olyan pécsiek élnek, akik a tömegtermékek helyett egyedi portékát kínálnak nekünk. A Pécsma.hu ezért úgy döntött, támogatja a helyi gazdaságot, és időről időre bemutatjuk a városban alkotó kisvállalkozókat.

hirdetés

 

Anda Szappan

Bokács Andrea gyermeke bőrproblémájára keresett természetes gyógymódot, amikor megismerkedett az adalékanyagmentes szappanokkal. Mivel a termékek meghozták a kívánt javulást, Andrea beleszeretett a gyógynövényes kozmetikumokba. Olyannyira, hogy ma már családi vállalkozásban ő maga is szappankészítéssel foglalkozik.

– Milyen összetevőkből állnak ezek a kozmetikumok?

– Fontos számomra, hogy csak természetes anyagokkal dolgozzak. Jól bevált saját receptjeimben többek között extra szűz olívaolajat, hidegen sajtolt olajokat (napraforgó, dió, szőlőmag, repce), kókuszvajat, sheavajat használok. A folyadékalap legtöbbször kecsketej vagy gyógynövény tea.

– Manapság viszonylag sok helyen lehet házi szappanokat vásárolni, de mégis mitől lesz igazán jó egy ilyen kozmetikum?

– Nagyon fontos a termék egyszerűsége, hogy a feltétlen szükséges alapanyagokon kívül ne tartalmazzon semmi feleslegeset annak érdekében, hogy színesebb, illatosabb legyen, és ezáltal nagyobb profitot termeljen. Kis mennyiségeket készítek, de az mindig ugyanolyan minőségű. Ez fontos, mert a vásárlók elvárják a már megszokott színvonalat.

– Nagy keletje van manapság az ilyen szappanoknak. Miért?

– A boltban kapható ipari készítmények a reklámokban ígért tulajdonságaik nagy részét valójában nem teljesítik, és sokaknak csalódást okoznak, ezért az emberek egyre jobban keresik a természetes megoldásokat. Van, aki a bőrproblémájára szeretne megoldást találni, van, aki ajándéknak szánja, és egyre többen vannak azok, akik rendszeresen használják.

Nemez szappanok

– Melyek a kedvenc termékei?

– Hideg és meleg eljárással is készítek szappanokat. Szeretem a gyógynövényeket használni, melyeket általában a saját fűszerkertemből szedek. A kedvencem a levendulás, illetve a mentás-fahéjas, de szeretem az úgynevezett nemez szappanokat is, ami tulajdonképpen egy finoman simogató „szivacsba” bújtatott szappan. Ezt nemcsak én, hanem a vásárlóim is nagyon szeretik.

Hol találkozhatsz az Anda Szappan termékeivel?

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Anda-Szappan/276709392434321?fref=ts

ASzPIK, Csinos Presszó

 

[frame]A következő ASzPIK időpontja: Augusztus 10.[/frame]

 

PalmerDesign

P. Kádár Gabriella először iskolásként ült varrógép mellé, hobbiból kiegészítőket és ruhákat készített magának. Később elvégzett egy pár hónapos varrótanfolyamot, ahol megtanulta a komolyabb fogásokat. De az igaz szerelemre csak tavaly nyáron talált rá….

– Pontosan milyen termékeket készítesz?

– Pénztárcákat, szemüvegtokokat és táskákat varrok a szabadidőmben.

– Mitől különlegesek ezek a darabok?

– A csatos fémkeretekkel készülő, klasszikus fazonú táskák és pénztárcák újra kezdenek divatba jönni, a butikok polcain is találni ilyeneket. Ám az én termékeimnek az anyaga is speciális, külföldről rendelt valódi, amerikai designer anyagokkal dolgozom.

– Mennyire ismernek Pécsett, szeretik a munkáidat?

– Tavaly nyáron szereztem be az első pénztárcakeretet, egy ovis kislánynak készült belőle ajándék. A végeredmény sokaknak megtetszett, ezért egyre többször kerestek meg ismerősök, hogy nekik is készítsek szemüvegtokot, pénztárcát, ezt-azt. Majd miután rátaláltam a designer textilekre, nem volt megállás. Azóta rendszeresen megjelenek az ASzPIK-on, és szerencsére egyre gyarapszik a vásárlóközönségem.

– Nagyon különleges színű és mintázatú anyagokat használsz. A vevőid melyeket szeretik a legjobban?

– Azt veszem észre, hogy mindenkinek más szín és forma tetszik, nem nagyon lehet kiemelni egyetlen stílust. Emellett én is folyamatosan szélesítem a választékot, vannak új ötleteim, legújabban alkalmi és menyasszonyi kis táskákat készítek, természetesen fémkerettel.

– Dolgozol megrendelésre is?

– Természetesen külön megrendelésre is varrok tárcákat, kis táskákat, de előfordult, hogy valakinek az anyag tetszett meg, és abból az e-bookjára kért tokot magának.

Hol találkozhatsz a PalmerDesign termékeivel?

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Palmer-Design/467389370009084?ref=hl

MESKA: http://www.meska.hu/Shop/index/12282

ASzPIK, Csinos Presszó