Szex hármasban: mennyit ér a gyönyör?

Felmérések szerint az egészséges, heteroszexuális férfi populáció 95%-ka kipróbálná, milyen két nővel az ágyban. Bár a gyengébbik nemről nincsenek ilyen jellegű információink, az biztos, hogy manapság egyre többször üti fel a fejét a hármas szex gondolata. Merjük, vagy ne merjük?

hirdetés
Uránia Mozi

[frame]

„Kedves Urak!

17 éve együtt élő házaspár bevenne maga mellé még egy urat, hogy kipróbálja milyen is, ha két férfival van együtt a feleség. A hölgyhöz a férjen kívül még nem ért senki, így egy picit tapasztalatlan más férfiakkal való érintkezésben. Olyan önmagára igényes, jó fej, laza urakat keresünk, aki segít nekünk ebben az izgalmas játékban és anyagilag is megtámogat minket (…)”[/frame]

Az alábbi hirdetést egy internetes portálon találtuk. A szöveg három napja került fel a webre, de vélhetően azóta már rengetegen megkeresték a párt (talán csak az anyagi támogatás említése rettentette vissza a „klienseket”). A hármas szex ugyanis egyre többször kerül előtérbe.

Velez Csaba, szexuálpszichológust például az elmúlt néhány hónapban négy olyan pár is megkereste, akik a hármas szex kipróbálása után kapcsolatuk rendbetételében kértek tőle segítséget.

Miért vágyunk rá?

A gruppen szex, a swinger klubbok, a prostitúció, azaz az élvhajhászat egyáltalán nem új keletű dolgok. Mindezek a házasság intézményesült formája előtt még elfogadottabbak voltak, mint manapság. Hogy miért? Talán azért, mert az ember eredendően nem tartozik bele a Földön elő alighanem 5 monogám fajba. Vagyis a vérünkben van az újdonság hajhászása.

Emellett – a szakember szerint – a médiának is nagy szerepe van abban, hogy mostanság kicsit többen érdeklődnek a hármas szex iránt. A témával ugyanis egyre többször találkozhatunk a tévében, a rádióban illetve az interneten. Az pedig külön ajzószerként hat, hogy a régi korok normáival ellentétben, jelenleg nem elfogadott, ha kettőnél több ember érintkezik egyszerre szexuálisan.

A férfiak a hunyók?

Ahogy a bevezetőben is írtuk, általában a férfiak fejéből pattan ki a hárman párban ötlete. Jellemzően ők azok, akik megpróbálják párjukat is rávenni a merész újításra. A szexuálpszichológus azonban azt mondja, mindez sokkal kockázatosabb, mint gondolnánk.

– Az egyik hozzám forduló párnál szintén a férj erőltette, hogy vonjanak be egy másik férfit a nemi életükbe. A feleség végül kötélnek állt, de az eset végkimenetele elég tragikus lett. Ugyanis miközben a férj rájött, hogy neki ez mégsem tetszik, addig a nő még többet akart. Jelenleg párterápiára járnak, mert évtizedes házasságuk, és kamasz gyerekük boldog élete múlik a helyzet rendezésén.

Éjszaka gyönyörök

A fantáziák lendíthetnek a szexen, javíthatják a minőségét, izgalmat csempészhetnek a hétköznapokba és az ellaposodó kapcsolatba. Ám nem véletlenül hívják őket fantáziának, többségük abban a pillanatban elveszíti a varázsát, ahogy valósággá válik. A két szint között ugyanis van egy hajszálnyi, ám annál lényegesebb különbség: ez a félelmek átlépése.

Az ábrándjaink ugyanis saját vágyaink kielégítéséről szólnak, így ilyenkor nem foglalkozunk és nem is kell foglalkoznunk azzal, hogy a másiknak mi jó és mi nem. Épp ezért egyetlen szereplőnek sem jósolhatjuk meg előre a viselkedését. Még a sajátunkét sem. Minden élesben derül ki.

Kockázati tényezők

Természetesen a féltékenység valamennyi formája komoly veszélyforrás a hármas szexben. Tarthatunk attól, hogy az “idegen” jobban teljesít, mint mi, de az is félelemkeltő lehet, hogy a partnerünk nem akarja-e kettesben kipróbálni a másik féllel.

Emellett számolnunk kell azzal, hogy egyikünk jobban vágyik majd a folytatásra, esetleg alkalomról-alkalomra többet akar.

Velez Csaba praxisában például előfordult, hogy egy heteroszexuális párkapcsolatban élő férfiről a hármas aktus során derült ki, hogy homoszexuális vágyai vannak.

Utóbbi természetesen szélsőséges eset, de mindenképpen tanulságos. Ha komolyan felmerül, hogy még egy emberrel megosszuk a hitvesi ágyat, vegyünk számításba minden lehetséges következményt. Beszéljük át a félelmeket, ellenérzéseket, veszélyeket.

-Ha úgy döntünk, hogy belevágunk, akkor a keretek tisztázására érdemes időt fordítani. Érdemes megegyezni egy közös jelben, aminek elhangzásakor az együttlétet feltétel nélkül abbahagyja a pár. Ez a bizalmat erősíti, és adott esetben óriási sérüléseket tud megelőzni. A tapasztalat szerint, ha van egy ilyen kapaszkodó, az emberek hajlamosabbak kényelmesebben érezni magukat, hiszen van egy “pánikgomb” a kezük ügyében – mondja a szakember.

Ám ha egy cseppnyi ellenérzés is van bennünk, ne menjünk bele dologba. Mindkét félnek érdemes szem előtt tartania, hogy a szexben a NEM mindig erősebb kell, hogy legyen, mint az IGEN. Vagyis, ha ráerőltetjük a másikra, azt, amit ő nem akar, az egyfajta erőszak. Ez pedig nem túl építő jellegű a kapcsolatra nézve.

 

8 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Érdekes kérdés: erre a hirdetésre a szerző bukkant ár, vagy a főszerkesztő? Melyikük kereste fantáziájának megvalósítását? 🙂

  2. Sztem az emberek többsége azért olvas helyi lapokat, mert az várja, hogy objektív, hasznos és naprakész információkat szerezhet belőle a lakókörnyezetével kapcsolatban. Politikai élet, új jogszabályok, beruházások, mentrendváltozások, közéleti események, kék hírek, híres emberek, tudományos eredmények stb. Az ilyen Velvet-jellegű bulvártémák azonban, mint a hármasszex, se nem helyi illetőségű, se nem aktuális, se nem objektív. Ha egy lap ilyesmire fanyalodik azt jelzi, hogy lemondott a komoly, tényalapú újságírás gyakorlásáról és a blogok, tabloidlapok híg, szubjektív posványába ereszkedik. Kár.

  3. Nem hiszem el, hogy a rovat állandó fikázóinak nem fizet valaki, hogy ócsárolják a cikkeket… Ja, ha annyira **** minek olvasod?

Comments are closed.