Miért prűdek a magyarok?

Van, hogy hosszú percekig köröznek az üzlet előtt, mielőtt benyitnának, van, hogy csak erőteljes győzködés árán veszik rá egymást, hogy átlépjék a küszöböt, de olyan is előfordult már, hogy az ajtóban valaki meggondolta magát, és inkább továbbsietett. Igen, az intim shop az a hely, amit időnként úgy kerülgetünk, mint macska a forró kását.

hirdetés

Ez a viselkedés leginkább a magyar emberekre jellemző – mondja Biró Péter, az egyik pécsi, szexuális játékszereket árusító üzlet tulajdonosa. Akadnak például olyan törzsvendégek, akik kizárólag napszemüvegük mögé bújva hajlandóak guminőt vásárolni, vagy csak MP3 lejátszóval a fülükben érzik magukat „biztonságban”. Mi magyarok valamiért cikinek érezzük, ha betérünk egy ilyen helyre.

Ám ha jobban belegondolunk, nem csoda, hogy felnőtt létünkre is kényelmetlenül érezzük magunka egy intim shopban. A legtöbb családban ugyanis még ma is tabunak számít a szerelem testi kifejezése. A szülők maximum addig jutnak el, hogy úgy, ahogy felvilágosítják a gyerekeiket, de mélyebben nem merülnek el a témában. Épp ezért még a mostani fiatal korosztályról sem mondható el, hogy lazák lennének e téren.

Tévhitek

Az intim shoppal kapcsolatban számtalan téves információ kering. Egyes nézetek szerint például többségében egyedülálló, partner nélküli nők és férfiak járnak ide vásárolni. Ám az üzlet tulajdonosa szerint ez koránt sincs így. Sokkal inkább jellemző, hogy párkapcsolatban élő emberek  fordulnak meg náluk, akik egymásnak szeretnének örömet szerezni.

A másik élő sztereotípia, hogy a szexuális játékszereket árusító üzletekben kizárólag műpéniszeket és pornófilmeket lehet kapni, csupa aberrált embernek való tárgyat. Ez szintén nem igaz, hiszen a csiklóizgató zselétől kezdve az ehető bugyogón és a nyögő vekkeren át mindenféle erotikus és vicces kellék megtalálható itt.

Mi alapján választunk?

Jelen gazdasági helyzetben az ár az elsődleges szempont – mondja Biró Péter. Még régebben a több ezer, vagy akár tízezer forint feletti összegeket sem sajnálták az emberek az élvezet fokozására, addig mostanság nem szívesen fizetnek ki 16.000 forintot egy játékszerre.

– Ma már nem is tartunk prémium gumibabákat, mert nem veszik meg. Hiszen egy olyan guminő, ami igazán kidolgozott, és realisztikus a teste, minimum ötvenezer forint. Korábban ezt simán megvették legénybúcsúkra, mert összedobták rá a pénzt. De ma már 8000-9000-t sem adnak ki érte szívesen.

Mit vásárolunk?

A toplistát természetesen még mindig a vibrátorok vezetik. Ezek közül is a zselés anyagúak a legkedveltebbek. Természetesen előfordul, hogy valaki arra vágyik, hogy a segédeszköz ne hasonlítson egy valódi péniszhez, de ez utóbbi a ritkább (ráadásul a kemény műanyagból készült darabok nem mindenki számára kényelmesek). Az árak nagyon változóak. Létezik prémium minőségű vibrátor is, ami első ránézésre leginkább egy formatervezett légfrissítőre vagy dísztárgyra hasonlít. Ezek általában jóval drágábbak, mert akkumulátorral tölthetők, és orvosi szilikonnal vannak bevonva.

Prémium minőségű vibrátorok

A tévhittel ellentétben egyébként a hagyományos műpéniszek drágábbak, mint rezgős társaik, mivel ezekhez jóval több alapanyagot használnak fel, mint a vibrátorokhoz (utóbbiban a motor és az elemtok sok helyet foglalnak el). Aki pedig nem tudná, csak szólunk, hogy kifejezetten G-pont vibrátort is lehet kapni!

Az anyagán, formáján és méretén kívül a műpénisz még egy fontos tulajdonságát figyelembe veszik a nők: a színét. Előfordul, hogy a pultnál még fél órát azon gondolkoznak, hogy lila vagy rózsaszín legyen a játékszer.

A meghökkentő méretű vibrátorokról pedig jobb, ha tudjuk, hogy nem szobadíszek. Ezekre ugyanúgy van kereslet, maximum ritkábban: évente átlagosan 5-6 alkalommal.

Az úgynevezett hüvely tojások és a különféle csiklóizgató kütyük szintén kelendőek, és típustól függően általában olcsóbbak, mint egy vibrátor. Előbbit a hüvelybe kell felhelyezni, és rezeg, pulzál, annyit és olyan erősen, ahogy akarjuk. Kábeles és távirányítós verzió is van belőlük. Egyesek még aktus közben is a vaginájukban hagyják.

Kapható még nyelvre tapasztható piercing háló is. A felhelyezés technikáját ki kell tapasztalni – mondja Péter -, de a vásárlók szeretik.

A legviccesebb csiklóizgató készülék egyébként egy mini ventilátorra hasonlító tárgy, amin az orális szexet imitálván, apró szilikon nyelvecskék forognak körbe. A pörgés sebessége vezérelhető. Az ehhez hasonló különlegességeket azonban inkább olyanok veszik (az ára miatt is), akiknek már egy egész intim shopnyi játékszer van a hálószobájukban.

Az intim shopokban egészen kreatív szexuális társasjátékokat is be lehet szerezni. Ami szintén rácáfol azokra az előítéletekre, hogy itt csak gusztustalanságokat vásárolhat az ember lánya. Sőt, az utóbbi időben kifejezetten azokat a típusokat keresik, amik kettesben játszhatóak. Ezekkel a kártyás-táblás játékokkal elnyújtható és izgalmassá varázsolható az előjáték. Emellett vannak persze az Activityhez hasonlító buli társasok is, de manapság ezek kevésbé népszerűek.

Az előjáték elnyújtásához….

A nők (és valószínűleg a férfiak) nagy kedvencei a szerepjáték ruhák. Ezek sem olcsó kellékek, ám annál hasznosabbak lehetnek az ágyban. Mint megtudtuk, a szexi ápolónőt és a ledér takarítónőt a stewardess és a rendőrnő jelmez taszította le a trónról. Mostanában pedig egyre népszerűbb az úgynevezett menyasszony bugyi, melynek fartájékára egy apró fehér fátyol van ráerősítve. Nagyon szexi, de ezt elsősorban lánybúcsúkra veszik a leendő arának.

A szexi ápolónő vesztett!

Az ehető kellékek palettája is egyre bővül. A már szinte megszokott cukorka bugyi és melltartó mellett kapható olyan, cukorból készült, nejlonzacskóra hasonlító kötős alsónemű, ami megolvad az emberi testen. Ez utóbbiban egyébként is több a realitás, hiszen senki sem gondolhatja komolyan, hogy száz szem cukorka elfogyasztása után még bárkinek van kedve hancúrozni. Az ehető tárgyak polcán pedig felfedeztünk még csoki- és eperízű testfestéket is.

A cukorkákból fűzött alsónemű helyett már van jobb.

Természetesen arra is rákérdeztünk, hogy a rengeteg kellék közül mi az, ami kifejezetten a férfiaknak készült. Íme: kapható itt művagina, guminő, péniszgyűrű (háromféle), péniszpumpa és az újabban egyre népszerűbb prosztatamasszírozó szerkentyű. Rezgős verzióját sajnos nem láthattuk, mert reggel megvásárolták az egyetlen darabot. Kár.

Prosztatamasszírozó – a rezgősről lemaradtunk!

A művagináról egyébként annyit, hogy a magányos férfiakon kívül mostanság felbukkant a láthatáron egy új célközönség is. Mégpedig azok a párok, akik vágynának egy harmadik félre, ugyanakkor tartanak a dologtól.

A péniszgyűrű pedig azért speciális, mert többféle változata kapható. Az egyik fajta arra szolgál, hogy tovább tartson a merevedés, és késleltesse az ejakulációt. Van, amelyik rezeg, így pluszélvezetet nyújt a férfinak (sokszor pedig a nőknek is, mert csiklóizgató résszel is fel vannak szerelve). A harmadik típusa pedig csak a nőnek jelent élményt, mivel az óvszerhez hasonlító szilikonréteg érdes vagy bordázott felületű.

[frame]Fétisek

Biró Péter szerint, bár náluk is lehet extrémebb kellékeket kapni, nem jellemző, hogy a pécsiek durva szexuális segédeszközöket keressenek. A golyós szájpecek és az fekete maszk a legdurvább fetish termék, amit vásárolnak. [/frame]