Te is benne vagy a két százalékban?

Egy csapat, amely azért jött létre, hogy összehozza a kiemelkedően intelligens embereket, és köztük párbeszédet indítva segítse elő, hogy az intelligencia jobb célokat szolgáljon. A klubhoz pedig csak egy teszt kitöltésével lehet csatlakozni. Jó hírünk van, két hét múlva Pécsre is eljön a csapat, hogy tagokat toborozzon.

hirdetés

A nemzetközi klubnak több mint százhúszezer tagja van, a magyarországinak ezerháromszáz, és csupán egy közös tulajdonság tartja őket össze, ez pedig az átlag feletti intelligencia. A női patkolókovácson keresztül a gyémántcsiszolón át a pornósztárig mindenféle embert találunk a tagok között, ugyanis a hangsúly nem az identitáson, politikai, vallási hovatartozáson, vagy a társadalmi helyzeten van, hanem az intelligenciahányadoson. Így, a csapathoz bárki csatlakozhat…

Kik írhatják meg?

… vagyis bárki nem, hiszen a vízválasztó egy bizonyos IQ-teszt, amit pszichológus szakemberek hosszú éveken át dolgoztak ki, hogy sikeresen el tudják választani a az emberiség 2%-át. A teszt megírásához további feltétel, hogy a 17. életévünket betöltsük. Ha szinte biztosak vagyunk benne, hogy nem tartozunk a kiváltságosok közé, akkor csupán kíváncsiságból is kitölthetjük a tesztet, hogy el tudjuk magunkat helyezni ezen a skálán.

IQ 3

Magas az IQ-d vagy csak okos vagy?

Örök és megválaszolatlan kérdés, hogy a magas IQ vajon egyenlő-e azzal, hogy valaki okos. Dr. Kovács Kristóf felügyelő pszichológus úgy fogalmaz, hogy az IQ a felnőttek esetében nem egy hányados, és nem is egy tulajdonság, mint például a testmagasság. Inkább egy mutató, amely azt fejezi ki, hogy a személy milyen eredményt ér el a saját országában, a saját korcsoportja átlagához képest.

Hogy néz ki a teszt?

– A tesztet az afrikai bennszülöttől kezdve az amerikai egyetemek professzoráig bárki ugyanolyan eséllyel töltheti ki, hiszen számolni és írni sem kell tudni hozzá, mert ez egy nonverbális teszt – mondja Babócsai Miklós, a Mensa HungarIQa Pécs kiemelt helyi csoport vezetője. Hogy ez pontosan hogy is néz ki, arról nem árulnak el többet a tagok, csak akkor, ha úgy döntünk, hogy megírjuk a tesztet. A kitöltést követően csakis az  alany kap tájékoztatást az eredményről, annak kiértékelése ugyanis tökéletesen titkos és biztonságos.

Iq 2

Ezért érdemes csatlakozni

A tagok nemzetközi kapcsolatokra tehetnek szert és találkozókon vehetnek részt, valamint részesülhetnek az egyesület nyújtotta számos lehetőségből, amit a kiemelkedő intelligenciájú emberek alakítottak ki intelligens társaik számára. Persze köztük is előfordul, hogy egy vitás kérdést nem lehet eldönteni – ilyenkor az alapszabály vízipisztoly-párbajt ír elő.

[box title=”Pécsre is jönnek” box_color=”#eba257″]

2014. október 15-én a PTE-n. Az írás két órát vesz igénybe, és előzetes regisztráció szükséges a holnapon. A tesztet megelőzi egy egy órás előadás az IQ-ról, amelyen kötelező részt vennie a jelentkezőknek.[/box]