Tények és tévhitek a szexben – A férfiak

Korábban kifejtettük, mi miatt aggódnak leginkább a nők a szex terén. Vegyük hát górcső alá a pasikat is!

hirdetés
Uránia Mozi

Egy biztos: kevesebbet aggódnak

A férfiak kapcsán jóval kevesebb, de Velez Csaba szexuálpszichológus szerint sokkal fajsúlyosabb (tév)hittel találkozunk. A férfiak leginkább a teljesítőképességük miatt aggódnak. Ezen kívül a méretek is aggasztják őket.

Az erősebbik nem tagjai a külső megjelenés miatt kevésbé aggodalmaskodnak. Aki nem tud öltözködni, azt úgysem érdekli az ilyesmi, aki tud, arra pedig amúgy is az a jellemző, hogy ad magára. Alapvetően persze a férfiaknak is az a célja, hogy tetsszenek a hölgyeknek, de az időbeli- és energia-ráfordításuk sokkal csekélyebb – osztja meg tapasztalatait a szexuálpszichológus.

A méret a lényeg?

– A férfi mindig is a saját koronájának tekintette a falloszt, így fontos volt számára az is, mekkora a saját pénisze – mondja a szakember. Technikailag és evolúciós aspektusból a férfi falloszmérete nem számít, csak az egója szempontjából. Szexuálterápiás tapasztalataira építve Velez Csaba úgy látja, egy átlag hölgy ugyan vonzóbbnak találhatja a nagyobb méretet, de adott esetben egy kisebb pénisszel jobban ki lehet elégíteni egy nőt. A hüvelyben az első 3-5 centiméteren találhatók az érző sejtek, és mondhatjuk, hogy az átlagos méretű hímtagra „optimalizálták”. Egy átlagnál nagyobb férfi nemi szerv akár fájdalmat is tud okozni az együttlétkor. A legjobb, ha azt mondjuk partnerünknek – ha már foglalkozunk a kérdéssel: Számomra a tiéd a tökéletes – feltéve, ha ez igaz.

Csak percek kérdése…

A férfiak gyakran azt gondolják, hogy a nőknek mindig a hosszú ideig tartó szex lehet a kielégítő, ezért gyakran teljesítőképességükön felül is próbálnak aktust folytatni.

– Ideális esetben a szex adok-kapok. Ha nem is 50-50 százalékban, de mindenképpen az lenne az optimális, hogy mindkét félnek jó legyen. Egy átlag pasinak fontos, hogy egy nő is orgazmushoz jusson. Ha engem megkeres valaki, hogy korai megömlésben szenved, akkor megkérdezem, hogy pontosan mennyi az ejakulációig eltelt idő? Egy 3 perces aktus ugyanis technikailag nem korai magömlés. Valakinek viszont a 10 perces aktus is korai magömlés – ismerteti Velez Csaba. Az biztos, hogy a férfiak félnek tőle. Ugyanúgy, ahogy a falloszméretet, a teljesítőképességet is saját ékszerként tekintik.

 

Beszéljünk őszintén!

A szakember szerint általánosságban elmondható, hogy egy párkapcsolatban mindig az őszinteségre kell törekedni. Ha az ember már az elején önmagát adja, akkor később senkit nem fog meglepetés érni. Ha valaki kap egy „színházat”, néhány hónap múlva ki fog derülni, hogy hazugság volt az egész.

 

1 hozzászólás

Comments are closed.