Tényleg király a waffel király? Teszt!

Örültünk a hírnek, hogy Pécsen autentikus waffelező nyílik, egyben magasra is tettük a lécet, hiszen a szerkesztőségből többen is jártunk már Belgiumban és próbáltuk ki az igazi ropogós, gyümölcsös édességet. Négyen teszteltünk, négyen mondjuk el véleményünket a pécsi Balga Belgáról.

hirdetés

Első tesztelő – Tejeskávé, túrós palacsinta

A forgalmas Hungária út mellett tértünk be a viszonylag kis méretű édességes helyre. Voltak bent páran alapból is, így nem nagyon fértünk be. Hosszas gondolkodás után sikerült mindenkinek választania. A sok hozzávaló és különleges árszámítási mód kisebb fejtörőt jelent az ember számára. Túrós palacsintát rendeltem mazsolával és tejeskávét. A kávé kissé túl tejes lett, az íze teljesen elveszett, így véleményt sem tudok mondani.

A palacsinta finom volt, a töltelék is kellően sok és ízes volt. Jól felszereltnek tűnt a rossz adottságok ellenére, sokféle üdítő, energiaital volt elérhető és a rádió is szólt, ami szintén pozitívan járul hozzá a hely miliőjéhez. Amit csak utána vettünk észre, miután visszaültünk az íróasztalunk mögé, hogy gofri- és palacsintaillatunk volt, aminek kollégáink persze igencsak örültek.

balga belga, hl02

Második tesztelő – Sima limonádé, nutellás gofri banándarabokkal

Viszonylag nagyobb társasággal mentünk, így az üzlethelyiség sajnos nagyon szűkösnek bizonyult. A berendezése puritán, semmi ötlet, nem barátságos. Ezt szerencsére ellensúlyozta a figyelmes, kedves kiszolgálás.

Hosszas gondolkodás után nutellás gofrit kértem banánkarikákkal. A tésztája sajnos nem volt ropogós ahogy az igazi belga waffeleknek, viszont nutella címszó alatt eredeti csokikrémet használtak, ami pluszpont. A banán lehetett volna frissebb, és örültem volna annak is, ha több gyümölcsből lehetne választani. A limonádé teljesen átlagos volt, a sok jégkockát kicsit túlzásnak találtam októberben. Ár-érték arányban rendben van a hely.

balga belga, hl03

Harmadik tesztelő – Nutellás gofri, bodzás limonádé

Az utcafront sajnos nem túl feltűnő, így ha nem tudtam volna, pontosan hova is megyünk, lehet, hogy nem találtam volna meg könnyen a helyet. Belépve egy kis csalódás ért, valamiért nagyobb helyiségre és leülési lehetőségre is számítottam. Dekoráció nemigen van, így kicsit puritán benyomást kelt. Ettől függetlenül a kiszolgálás udvarias, és nem okozott gondot az sem, hogy a pultnál kellett elfogyasztani az ételt.

Én amúgy nutellás gofrit ettem. Piros pont azért, hogy a nutella valóban nutella volt, és nem spóroltak vele! Nekem a gofri tésztája is ízlett, örültem, hogy nem az a roppanós fajta. De hát ízlések és pofonok! A bodzás limonádénak viszont sajnos nem volt igazán bodzás íze. Ár-érték szempontjából szerintem teljesen rendben van a hely, 100 Ft maga a gofri és utána feltéttől függően változnak az árak. Ha arra járok, biztos be fogok ugrani egy kis finomságért.

balga belga, hl06

Negyedik tesztelő – Eperlekváros gofri tejszínhabbal

A Belga gofritól sajnos nagyon távol áll, a tészta nem roppan, vaj helyett ételolaj, élesztő helyett sütőporral készül. A tejszínhab tökéletes, habszifonból, igazi tejszínből. A lekvár nagyüzemi extrajam, a nutella viszont igazi. A kiszolgálás kedves, a dizájn felejthető, a színek nem túl kellemesek.

Ruhafogast nagyon hiányoltam, ugyanúgy mint az ülőhelyeket, és a szagelszívót. Sajnos húsz perc ácsorgás alatt bőven megérződött rajtunk, hol jártunk. Összességében finom a palacsinta és az ár-érték arány is jó.