Teszt: a Nana bistro & bar az igazi meglepetés!

A tavaly év végén nyitott Nana bisztró és bár régóta izgatja a fantáziánkat, betegség miatt azonban csak most tudtuk könyörtelen tesztelő szerkesztőségi bandánkat rájuk ereszteni. Izgultunk, örültünk, jól laktunk – egyszóval: teszteltünk!

hirdetés

Első tesztelő: csirkés cézársaláta

Modern, letisztult, dizájnos. Ízléses belső tér fogadott minket, a személyzet készségesen állt a rendelkezésünkre. Egy 6 fős kerek asztalnál foglaltunk helyet, de az egész nagyon otthonos volt, látszik, nem az a cél, hogy a vendég minél gyorsabban távozzon, hanem inkább maradásra szeretnék bírni.

nana, hl08

A pincér nagyon kedves volt, mindenben tudott segíteni, és egyáltalán nem volt tolakodó, mint ahogy azt sok helyen tapasztalni lehet. Én csirkés cézársalátát fogyasztottam, és nem hiányoltam belőle semmit, tökéletes volt. A hús is ízletesen volt elkészítve, a saláta friss volt, a kruton ropogós, a cézáröntet pedig mennyei! Nálam eddig ez a cézársaláta viszi a prímet a városban, pedig már jó néhány helyen ettem.

Ár-érték arányban inkább a felső kategóriát képviseli a hely, de tényleg minőségi mind a kiszolgálás, mind az étel. Biztos, hogy többször vissza fogok térni, és más ételeket is ki fogok próbálni.


Második tesztelő: mézes-csípős oldalas, panna cotta

Végre egy ízlésesen, profi módon összehozott belső tér! Ipari stílushoz hű nyers téglák, cementlapok, nagy terek és ízléses ’kitchen’ felirat. Még a vas tolóajtó és az öltözőszekrény is felbukkan a térben, ezt már szeretem! A kínálat kicsit szűkös, de ahogy néztem a Facebook-oldalt, pont most változtatnak rajta. Én a mézes-csípős oldalast választottam, nem csalódtam benne, jó nagy adag volt, a kicsit borsosabb árhoz tökéletesen illeszkedett mind minőségében, mind az adag méretében.

nana, hl04

nana, hl10

A végén belekóstoltam a közösen rendelt panna cottába is, szintén nem csalódtam. A kiszolgálás profi volt, semmi nem hiányzott az asztalról, és minden időben ott is volt. A halhoz még halkést is kaptunk, ami igen ritka manapság. Bár nem tudtunk egy órán belül megebédelni, ezúttal nem bántuk! Kellemes hangulatban telt az ott töltött idő, még előételt is kaptunk pluszban, amit a ház állt.


Harmadik tesztelő: pappardelle

A már évek óta megszokott vendéglátóegység helyén nyílt új hely, első látásra kívülről óriásinak és ridegnek tűnt, de belépve, helyet foglalva ezen benyomások rövid idő után szertefoszlottak. A felszolgálás kellően segítőkész volt, de egyáltalán nem túlzóan. Ételem a leírásnak abszolút megfelelő volt, kellően ízes, paradicsomos volt és teljesen elegendő, főleg az étkezés előtt felszolgált előétel után.

A mosdó és maga a hely is rendkívül tiszta, kifinomult, több célra is megfelelő vendéglátóegység.

nana, hl06


Negyedik tesztelő: citromos-mustáros csirkeragu leves, egészen sült arany keszeg, panna cotta

Végre egy igényes étterem, ahol nem a székre kell aggatni a kabátot, és nincs kajaszag. Az udvarias pincér már a bejáratnál elveszi a kabátot és vállfára helyezi! Elszoktunk tőle, érdemes lenne példát vennie a többi pécsi étteremnek is. A kiszolgálás udvarias és nem tolakodó. A legtöbb pécsi helyhez képest nem tegeznek le rögtön, mintha ezer éves cimborák lennénk. Gondosan kialakított belső dizájn, hangulatos és vendégmarasztaló.

Az ételek nincsenek túlgondolva, elkészítésük tökéletes, izeik egymáshoz passzolnak. Forró tányéron tálalnak, ahogy kell! Mellékhelyiségek tiszták, ízlésesén berendezettek.

nana, hl01

nana, hl02

További tesztjeinket itt olvashatja

Mostanában volt bőven tesztelni való, hiszen az Áfium helyén a Hrabal söröző és étterem nyitotta meg kapuit, de a Király utcában a Vargyas vendéglő, és a Corso Bisztró is megnyílt, legutóbb pedig a Cutlers Fresh Foodot teszteltük.