Teszteltük a pécsi blokk-kávézót!

Egy régi házmesteri lakásból kialakított „blokk” kávézó az egyetem mellett, amelyben minden dekorációs tárgynak és bútornak története van. A helyiségbe belépve úgy érezhetjük, mintha csak átugrottunk volna a szomszédba egyet kávézni, persze a kávé nem mindennapi! A napokban nyílt Block Coffee Room-ot teszteltük.

hirdetés

A fotelek egy idős hölgy kárpitos családjától származnak, a díszítő elemek sem újak, mindennek megvan a maga története. Az Ifjúság út 8. szám alatt található kávézónak sajátos hangulata van, csak két asztal található a helyiségben, de ez jó, mert így lesz olyan hangulatunk, mintha a szomszéd nappalijában kávézgatnánk. A kávékat kétfajta frissen őrölt kávéból kérhetjük, de választhatunk akár „cold drip”-et is, amely egy hideg vízzel, több óráig szűrt különlegesség. Négy kollégával kóstoltunk, majd szubjektíven véleményeztük a berendezést, a kiszolgálást, a minőséget és az ár/érték-arányt.

kávézó8

[box title=”Első tesztelő – Caffé latte, 430 Ft” box_color=”#76b4c1″]

Én imádtam a hely hangulatát, a napfényes szobácskát, a kedves kiszolgálást és a belső tér kialakítását. Látszik, hogy a helyet szeretettel alakították ki, a tulajdonosok saját energiája, munkája van benne. Az én kávém nagyon finom volt, közepes erősségű tejeskávé. Sajnos nem kaptunk a kávékhoz szódát, amit hiányoltam és a péksütemény sem volt az igazi ránézésre, de nagyon jó ötletnek tartom, hogy a tulajdonos tervei szerint a későbbiekben helyben készített péksüteményt is árulni fognak. Nagyon látványos, hogy szemtanúi lehetünk a hidegen csepegtetett kávé készülésének, a masina ugyanis ott virít a polcon.

Összességében a hely nagyon tetszik, ha lesz helyben készített péksütemény, biztosan rendszeresen látogatni fogom, de tapasztalatunk szerint már most rákattantak az egyetemisták.[/box]

Block kávézó

[box title=”Második tesztelő – Cappuccino, 390 Ft” box_color=”#316da0″]

Nagyon hangulatos, otthonos kis kávézó, remek ízléssel berendezve, kedves udvarias kiszolgálással. Cappuccinót kértem, a kávé nagyszerű, tejhab is olyan, amilyennek lennie kell. A kísérő víz vagy szóda azonban sajnos hiányzott. Árulnak péksüteményeket is, de kár, hogy felfújt, s láthatóan adalékanyagokkal dolgozó pékség készíti.

Mivel pár napja nyitottak, így elnézhető néhány apróság hiánya, például nincs fogas, esernyőtartó vagy wifi. Remélem ezt később pótolják.[/box] [box title=”Harmadik tesztelő – Caffé latte, 430 Ft” box_color=”#526bc1″]

Összességében nagyon szimpatikus, otthonos, barátságos helynek találom az újonnan nyílt Block Coffee Room-ot. Belépve egy kicsit ugyan hátrahőköltem a hely méretei láttán, összesen két asztalnak, és két kényelmesnek tűnő fotelnek van helye az ex-házmesteri lakásban. Ám a tulajdonossal beszélgetve világossá vált, hogy mindez koncepció. Úgy tűnik, az ötlet betalált, mert bár csak hétfőn nyitottak, ottlétünk alatt folyamatosan cserélődött a nép. A tejeskávémmal egyébként elégedett voltam, bár én szívesebben vettem volna egy kicsit nagyobb adagot, egy kicsit nagyobb méretű bögrében. Főleg, ha már az otthonosság a koncepció. A vizet azért hiányoltam a kávé mellől.

Az enteriőr nagyon hangulatos, a kiszolgálás első osztályú, és hitelesen “valósítják meg” a családias légkört. Kicsit szokatlan, de jópofa és bizalomgerjesztő, hogy a pult a vendégek felé néz, tehát ha akarunk, végignézhetjük a kávé készítését. Péksütik tekintetében nem voltam elájulva, de hamar kiderült, hogy a távlati célok között szerepel a fejlesztés ezen a téren, így megnyugodtam. Egy biztos, az egyetemisták örülhetnek, hogy a Kanál mellett újabb szuper hely nyílt a közelükben.[/box]

kávézó6

[box title=”Negyedik tesztelő – Forró csokoládé, 400 Ft” box_color=”#4a40a6″]

A hely nagyon barátságos, családias és a kiszolgálás is udvarias, abszolút segítőkész a kávét készítő fiú és az üzletvezető is. Nagyon tetszett a hely atmoszférája, a kialakítása, tényleg olyan volt, mintha egy szobába térne be az ember otthonos körülmények között elfogyasztani a kávéját. Nagyon megnyerőek a bútorok és a dekorációs elemek is, egyszerű, mégis nagyszerű. Maga a helyiség ugyan kicsit kicsinek tűnt, bent csupán 2 asztal található, ami nyugisabb időszakokban elegendő lehet, de ott jártunkkor folyamatosan jöttek-mentek az egyetemisták, és így igencsak zsúfoltnak tűnt a kávézó. Én forrócsokit ittam, amivel maximálisan elégedett voltam! Ugyan porból készült, de ilyen finom port még nem ittam! Nem túl sűrű, nem túl folyékony, pont jó volt, és az adag is a máshol kapható forrócsoki adagnak felelt meg, ár/érték-arányban abszolút rendben van.

Összességében nagyon pozitív benyomást tett a hely, ha arra járok, mindenképpen be fogok még térni![/box]