Túlélési praktikák, ha faképnél hagytak

Szétmentetek a pasiddal és úgy érzed itt a világ vége? Nem tudsz magaddal mit kezdeni, de a barátnőidet sem akarod éjjel-nappal zargatni? Nyilván mindenki másképpen dolgozza fel a veszteséget és mi sem találtuk fel újra a spanyolviaszt, de összeállítottuk neked azt a fortélytárat, amellyel könnyebben átvészelheted az első néhány hetet.

hirdetés

Nyilván meg kell beszélni a történteket a csajokkal, de mégsem hívhatod őket minden alkalommal, amikor úgy érzed, megszakad a szíved. Sajnos nincs jó hírünk, az első pár nap/hét/ hónap biztosan ilyen lesz! Viszont fordíthatod a történteket a javadra is. Amikor lezárul egy fejezet az életedben, a legjobb, ha tisztalappal indulsz. Aktivizáld magad és tüntesd el a közös emlékeket és a pasi nyomait a lakásodból. Újra csak a tiéd a terep!

sírás, nő, szakítás

Kalóriabombák helyett

Egy kapcsolat felbomlása után sokszor fordul elő, hogy a nő kielemezi a saját viselkedését pontról pontra, újra és újra, minden alkalommal hibásabbnak látva magát, közben jobb esetben csak az édességet tömi magába. Rosszabb esetben a rozét is. Ez előre visz? Dehogy! Ettől még szükséges és valahol jól is esik, de hosszútávon ne gyakorlod!

Keress inkább egy személyiségfejlesztő tanfolyamot, ahol ugyan rámutatnak a vélt vagy valós hibáidra, de az előnyeiden lesz a hangsúly, valamint azok kamatoztatásán, fejlesztésén.

Nagyon izgalmas lehet egy grafológus vagy pszichológus véleményét meghallgatni, vagy beiratkozni  egy hosszas önismereti tanfolyamra.

Hírzárlat!

Ha jót akarsz magadnak, kerülöd a becsípett állapotban megejtett telefonhívásokat és SMS-eket, és nem kínzod magad folyamatosan azzal, hogy a volt barátod közösségi oldalát csekkolod! Hidd el, ha nem követed vagy közvetíted az eseményeket folyamatosan, az segít a mielőbbi továbblépésben!

menhely, kisállat, cica, macska

Munkaterápia: segíts másokon!

Van, akinek segítséget jelent, ha beleveti magát a munkába. Nem azt mondjuk, hogy vidd túlzásba a hivatásod gyakorlását, de ha van erőd és kedved, akkor jelentkezhetsz önkéntesnek például egy állatmenhelyre. Örömet fog okozni az önzetlen segítségnyújtás és ha nem félsz tőlük, akkor az állatok közelsége is. A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület örömmel veszi a támogatásod!

Ha az életmódoddal is összeegyeztethető és tényleg szeretsz másokról gondoskodni, itt akár megtalálhatod új „szerelmedet” a rácsok mögött egy kutyus vagy cica személyében.

Ami az alakodnak sem fog ártani

Életed ezen pontján az életmódváltáshoz sincs késő. Egészségesebb táplálkozás és sok mozgás jót tesz. A feszes izmaidtól pedig az önbecsülésed is megnő.

Törődj magaddal! 

Jót tehet, ha kicsit csak magaddal foglalkozol! Mindegy, hogy kimész sétálni, megengedsz magadnak egy új felsőt vagy egy extra adag fagyit, az a lényeg, hogy örömet szerezz vele. Hogy kinek? Hát önmagadnak!

barkácsoló nő

Újrakezdés: találj hobbit!

Mi vonhatná el jobban a figyelmed az elmúlt időszakról, mint a jövőd tervezgetése? Nézz ki magadnak egy jópofa szakkört! Tanulj rajzolni, fotózni vagy jógázni! A lehetőségek tárháza szerencsére Pécsen is elég széles. Mi érdekel? Keress olyan elfoglaltságot, amire eddig soha nem volt időd és iratkozz be egy kurzusra. A sikerélmény biztosan megerősít majd abban, hogy jó úton haladsz az életedben és segít elhalványítani a szívfájdalmat! Ki tudja, az új ismerősök között talán ott lesz a következő nagy Ő is.