Újabb Abszolút Nő jelöltek

Ki legyen Pécs Abszolút Nője? című versenyünk utolsó köréhez érkezett, ám mielőtt útjára indítanánk a szavazást, nagyon röviden szeretnénk bemutatni legújabb jelöltjeinket. Ők azok a pécsi nők, akiket olvasóink javasoltak, és egy rövid jellemzés kíséretében elküldtek szerkesztőségünknek. Az általunk összeállított lista tehát hamarosan a következő nevekkel fog bővülni. 

hirdetés

Radóczy Jusztina, énekesnő

A pécsi énekesnő a Békéscsabai Zeneművészeti Szakközépiskolán végzett, majd a PTE Művészeti Karán énekzene-karvezető szakon diplomázott, 2013-ban Budapesten szakvizsgázott dzsesszénekelésből. Volt rádiós riporter, tévés hírszerkesztő, mostanság saját énekstúdióját vezeti, ahol a fiatalok dzsessz, pop, musical, blues stílust is tanulhatnak. Pályafutása során több formációnak is a tagja volt, jelenlegi zenekara Jazzimpair néven vált ismertté a városban.

Radóczy Jusztina

—————————————————————————————————————————————–

Füsti Molnár Éva, színésznő

Füsti Molnár Éva, Jászai-díjas pécsi színésznő 1977-1980 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt, majd 1980-ban a Pécsi Nemzeti Színház társulatának tagja lett, 1985-1999 között a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában színészetet oktatott. 1995-ben megalapította a Füsti Molnár Színi Stúdiót. Számos magyar filmben játszott, több színdarabot is rendezett. Jelenleg A padlásban, az Óz, a nagy varázslóban és az Ágacskában láthatja a pécsi közönség.

Füsti Molnár Éva
Forrás: pnsz.hu

—————————————————————————————————————————————–

Pataki Erika, A Klub vezetője

Pataki Erika barátnőjével, Szolga Hajnallal (Szaffi) közösen alapította A Klub elnevezésű nyitott közösségi alkotóteret, mely napi rendszerességgel szervez programokat a pécsieknek, fókuszba helyezve a környezettudatosságot. 2013 októberétől Szaffival elindították saját márkájukat Licorice néven, ami egy bicikligumi belsőből készült ékszerkollekció. Termékeiket Berlinben három designboltban, Budapesten két üzletben, illetve A Klubban lehet megvásárolni. Erika civil tevékenységei mellett az Országos Roma Önkormányzat megyei projektkoordinátora, egy Komlón zajló komplex telepprogram szakmai vezetője, emellett két roma civil szervezet munkáját is segíti. A környezettudatosság számára nemcsak marketing, saját háztartásában is odafigyel erre, otthonában minimálisra csökkentette a vegyi anyagokat, ha teheti, kerékpárral közlekedik a városban, ruháit pedig turkálókban vagy A Klubban szervezett Ruhateregetéseken szerzi be.

—————————————————————————————————————————————–

Reményi Marietta, cégvezető

Reményi Marietta műszaki informatikusként végzett a Gábor Dénes Főiskolán. 2001-ben került a CompuGroup számítástechnikai céghez tulajdonostársként, majd 6 évvel ezelőtt átvette a vállalat irányítását. Munkatársai mind férfiak, egyedüli nőként és ügyvezetőként a csapat koordinálása az egyik fő feladata. Fontos számára a jó hangulatú irodai légkör, az ügyfelek iránti elkötelezettség és megértés. Sikerének titka pozitív gondolkodása, kitartása és az, hogy munkája egyben a hobbija is. Szenvedélye a fotózás, ha nincs nála fényképezőgép, akkor okostelefonjával kattintgat.

Reményi Marietta

—————————————————————————————————————————————–

Máténé dr. Garádi Andrea

Máténé dr. Garádi Andrea 30 éve oktat a Zipernowsky Károly Szakközépiskolában angolt és történelmet. Négy diplomája van és egy kisdoktori cím birtokosa. Beszél angolul, oroszul, lengyelül, németül, horvátul és nemrégiben ismerkedett meg az olasszal egy nyelvtanfolyam keretében. Hatalmas lexikális tudását a nagy nyilvánosság előtt is megcsillantotta, szerepelt többek között a Legyen Ön is Milliomosban, és a Mindent vagy semmitben, több alkalommal nagyobb pénzösszeget is nyert. Sokszor volt osztályfőnök, diákjai nagyon kedvelik, közvetlen, kedves stílusa, humora miatt. Nagy utazó, vonzzák az idegen országok, szereti felfedezni a külföldi kultúrákat, tájakat, ezért Európa legtöbb országába már legalább egyszer eljutott.

—————————————————————————————————————————————–

Király Hedvig, biológus-közgazdász

A pécsi három gyermekes édesanya 2008-ban, második gyermeke születése után kezdett komolyan foglalkozni az egészséges életmóddal és ennek köszönhetően 28 kg-ot sikerült leadnia. Jelenleg orvosi egyetemre jár. Anyaként és orvostanhallgatóként pedig fontosnak tartja az egészséges életmódot, a szénhidrátszegény táplálkozást, a rendszeres testedzést. Tapasztalatait Facebook oldalán osztja meg, ahol követőinek segít a változtatásban, nemrég az egészséges életmód hírnökeként részt vett egy nívós receptversenyen, melyen 150 pályázó közül diétás töltött káposztájával az első helyezést érte el.

Király Hedvig

—————————————————————————————————————————————–

Keresztesi Imréné, tanítónő

Keresztesi Imréné biológia-kémia szakos tanár és 7. osztályos osztályfőnök, 25 éve tanít a Kémesi Általános Iskolában. A diákok szeretik, mert színesebbé teszi az órákat, érthetően elmagyarázza a tananyagot és még ennyi idő után is szereti, amit csinál. Pozitív kisugárzása miatt könnyedén szót ért bárkivel. Hétvégenként reál tárgyakból korrepetálja a pécsi diákokat, akik segítségével szép eredményeket érnek el az iskolában. Tíz éven keresztül, saját erőből működtette napköziotthonát, ahol a gyerekek könnyen és gyorsan készülhettek az órákra és a dolgozatokra.

—————————————————————————————————————————————–

Katits Bernadett, műsorvezető, szerkesztő-riporter 

Katits Bernadett neve szinte az összes pécsinek ismerős lehet, a Pécs Tv szerkesztő-riportere csaknem 14 éve rendszeresen közvetít a városi sportrendezvényekről. Bernadett a gimnázium elvégzése után a Színház – és Filmművészeti Egyetemre felvételizett, ám az önálló éneklés miatt nem sikerült a bejutás. Diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi karának magyar-angol szakán szerezte meg, tanulmányai alatt pedig eldöntötte, hogyha nem a színpad, akkor a televízió lesz az ő világa. Az egyetem után Amerikában élt három évet, dolgozott és filmekben statisztát, majd hazatérése után jelentkezett a Magyar Rádió Körzeti Stúdiójába, ahová fel is vették. A Pécs Tv-hez 2001-ben került, és azóta is a városi televízióban tevékenykedik mint sportriporter, híradós szerkesztő, illetve műsorvezető. A sport szó szerint az élete, hiszen mindig is versenyszerűen atletizált.

—————————————————————————————————————————————–

M. Balogh Edina, az ASzPIK és a Csinos Presszó kulturális szervezője

M. Balogh Edina humán szervezőként végezett a pécsi egyetemen, majd protokoll és rendezvényszervező kiegészítő diplomát szerzett. Az egyetem mellett párhuzamosan a Hard Rák Café programszervezője, illetve később a Lépcsőház Étterem reklám és marketinges munkatársa volt. Jelenleg a Kortárs Ellátó Egyesület kulturális szervezőjeként dolgozik, ahol sokat működnek együtt különféle egyesületekkel, havonta  – mindenki számára nyitott – piacokat, filmklubokat, kiállításokat, és különféle megmozdulásokat szerveznek. A legtöbb pécsi az ASzPIK alkotói Piac és a Csinos Presszó kapcsán ismerheti a nevét, mindkét projekt idén lesz két éves. Az ASzPIK egyre sikeresebb, a kiállítók száma 40-50 között van egy hónapban, rendszeresen megjelennek különböző fesztiválokon és rendezvényeken, tavaly pedig megkapták a Made in Pécs Az év civil projektje díját.

M Balogh Edina
Fotó: Gűth Ervin

Teszlák Nikolett, esélyegyenlőségi referens 

A fiatal lány tavaly december óta dolgozik a Pannon Filharmonikusoknál, mint esélyegyenlőségi referens. Személye összekötő kapocs a hátrányos helyzetű csoportok és az együttes között. Teszlák Nikolettel készült interjúnkat itt olvashatja el.

teszlák niki2

—————————————————————————————————————————————–

 

 • Köztünkélnek

  Javaslom az egyszerű nőket, akik nem hátszéllel, hanem munkájuk alapján jutottak el addig-ameddig, nem feltétlenül …, “emberek” tudtak maradni a törtetők között.

 • Gabicsella

  Valahogy olyan emberek hiányoznak a jelöltek között aki a minden napok egyszerű asszonya,. Akit a szomszédok, a munkatársak, valamint a gyermekei elismerése és csodálata övezi. Azok az asszonyok, lányok kiknek az a feladata a munkahelyükön, hogy szebbé és jobbá tegyék a környezetüket, tudatosan csinálják a dolgukat és ezért fizetést kapnak.
  Én jobban szeretem a spontán vállakózókat és példát mutató Nőket akiknek legalább négy gyermeke van és az mellett segít a rászorulókon és tart össze egy kis csoportot kedvességgel szeretettel. Ezeket az embereket kellene felkutatni, hogy példát vegyünk tőlük

 • Szőcs

  Én javasolnám a névtelen hétköznapi hősnőket akik pár tizezerért robotolnak utána a családot látják el, és nem a tulfizetett ajnározott semmittevőket.