Unod a VB-t? Ezt ajánljuk helyette!

Június 12-e és július 13-a között a futball VB idején a hölgyek nagy része unatkozik. Ha nincs kedvünk részt venni a rendszeres sörözésben és szurkolásban, érdemes bejárni a VB-mentes övezeteket. Csokorba szedtük, milyen lehetőségek kínálkoznak Pécsett a futball-világbajnokság ideje alatt!

hirdetés

Sétatér Fesztivál – június 5-től, vasárnapig

A város gasztronómiájának, kultúrájának és borászatának hódoló Sétatér Fesztivál a POSZT ideje alatt startolt. A közel húsz éve futó program a Székesegyház előtti Sétatéren várja az érdeklődőket koncertekkel és különböző zenei programokkal. Ezen a héten még elcsíphetjük a Peet Project, a Good Time Boys, Rúzsa Magdi, Vastag Csaba és az Ocho Macho fellépését is.

Pannon Filharmonikusok –június 16-tól július 13-ig

A Kodály Központ az elkövetkezendő egy hónapban sem áll le a koncertezéssel. A pécsi születésű többszörös világverseny győztes Várdai István, a cselló mestere várja június végén az érdeklődő hölgyeket – és a foci iránt kevésbé érdeklődő urakat – Európa egyik legnagyobb lemezkiadója élő lemezfelvételének a keretein belül. A Pannon Filharmonikusok Regisztrált Tehetségpont támogatásával pedig hangszeren tanuló ifjú tehetségek műsorát tekinthetjük meg június utolsó keddi napján Mesterek és Tanítványaik jeligével.

Várdai István
Várdai István, csellóművész

Múzeumok éjszakája – június 21-én

Hölgyeknek kötelező program az országos volumenű múzeumok éjszakája. A rendezvény alkalmával valamennyi pécsi múzeum programokkal és opcionális kedvezményekkel készül. Ellátogathatunk a Leonardo-kiállításra, a Csontváry Múzeumba, a Reneszánsz Kőtárba tárlatvezetésre és kreatív foglalkozásokra, a dzsámiba, a Pécsi Egyetemtörténeti Gyűjtemény kiállításaira, valamint a Klimo könyvtári gyermekprogramokra, tárlatvezetésre.

Pécsi Nyári Színház – június 13-tól a meccsek végéig, és még tovább is

A Pécsi Nyári Színház a Káptalan utcai Szabadtéri Színpadon várja a látogatóit rendkívül izgalmas előadásokkal és off-programokkal. A foci világbajnokság derekán nyitó színházba érkezik a Körút Színház, az Orlai Produkciós Iroda, a L’art pour L’art, a Fogi Színház/Budapesti Bulvár Színház és a Bánfalvy Stúdió. A Pécsi Nyári Színház saját előadását a Jó a Rossz és a (Csúf) Colos című vadnyugati táncbohózatot is megtekinthetjük július elején, valamint a színvonalas produkciók mellett off-programként a Tettyei romoknál a Pécsi Művészeti Gimnázium végzős diákjainak előadásán, a Civil Közösségek Házában felolvasó színházon és a Nyugati Várfalsétányon Háy János drámán is részt vehetünk.

Jó a rossz és a colos
A Jó a Rossz és a (Csúf) Colos című előadás

Bóbita Bábszínház – június 28-tól szombatonként a VB végéig, és még tovább is

Amíg a férfiak szurkolnak, tökéletes programok édesanyáknak és gyerkőcöknek a Bóbita Bábszínház június 28-tól induló szombati szabadtéri bábelőadásai. Az ismert pécsi bábszínészek mellett idén egy határon túli magyar társulatot is vendégül lát a Zsolnay Kulturális Negyed. Eső esetén sem marad el a meseszó, a Bábszínház termei nyitva állnak minden szombaton. Az aktuális program elérhető a Bóbita Bábszínház honlapján, „Síppal – dobbal – bábbal” jelige alatt.

Hangulatsziget és Romkocsma Fesztivál – július 4-től a világbajnokság végéig, és még tovább is

A világ bármely pontjáról érkező utcaművészek, zenészek, zsonglőrök és egyéb művészek eseménye a Hangulatsziget. Pécs belvárosát július 4-től idén második alkalommal árasztják el cirkuszi produkciók, bohócok és artisták mutatványai, mely igazán ideális nyáresti program a foci iránt közömbös hölgyek számára. A programok alatt a belvárosi bárok, kocsmák és vendéglátóhelyek késő esti nyitva tartással és eseményekkel készülnek, lesz blues, jazz és bárzene is a program alatt. Az eseményt tovább színesítik az éjszakai élőadások, bulik és koncertek is ahol tehetséges fiatalok mutathatják meg magukat.