Vagy elég erős, hogy ezeket kibírd?

Az év eleje arra is jó, hogy mindenféle kihívásokhoz csatlakozzunk, és kipróbáljuk magunkat bennük. Legyél 100 napig boldog, olvass el havonta egy könyvet – a kihívások tárháza végtelen! Összeszedtünk néhányat, amelyekhez bárki, bármikor csatlakozhat!

hirdetés

12 hónap, 12 könyv

Na, ha valami nem nehéz, akkor 12 hónap alatt 12 könyvet elolvasni. Persze ez a kihívás nem a nagy könyvmolyoknak szól, hanem inkább azoknak, akik folyamatosan úgy érzik: nincs idejük olvasni. Egy hónap alatt egy könyvet elolvasni még munka, gyerekek és bármi más mellett is teljesíthető, ezért buzdítunk mindenkit arra, hogy vállalja be. Ha választottunk könyvet, ne felejtsük el ellátni a #12hónap12könyv hasttaggel a közösségi oldalakon.

pexels-photo (8)

Legyél 100 napig boldog!

A bármikor, bárhol elkezdhető challenge nem tűnik nehéznek, mégis az: találj minden nap egy dolgot, ami boldoggá tesz – száz egész napig. Legyen ez egy fagyi a haverokkal, vagy egy nyugodt pillanat egy hosszú nap után. Erről a pillanatról posztolj képet a Facebookra, az Instagramra vagy a Twitterre, és lásd el #100happydays hashtaggel. Vigyázat, a kihívás nem arról szól, hogy dicsekedj bármivel is a nagyközönség előtt, hiszen ekkor elveszíted a játékot, még mielőtt elkezdhetted volna! A végcél valami olyasmi, hogy az apró dolgokat is megtanuljuk értékelni az életben, és felfigyeljünk a legkisebb örömökre is.

„Ne költekezz!” egy hónapig

Egy kicsit nagyobb kihívást jelenhet a vártnál, de hát pont ez a cél. A lényeg, hogy az ember megnézhesse, mennyi pénzt tud megspórolni, ha csökkenti a kiadásokat. Nem rezsire és lakbérre gondolunk, hanem sokkal inkább a mozijegyeket, éttermi vacsorákat vagy plusz ruhavásárlásokat, amelyeket általában megejtünk. Ezáltal belekényszerítjük magunkat abba, hogy minden kiadásunkat kétszer is meggondoljuk, és visszavegyünk a fölöslegek felhalmozásából. Persze az év bármely hónapját feláldozhatjuk a kihívás oltárán.

fashion-glasses-go-pro-female-157888

Panaszmentes kihívás

Három hét, vagyis 21 nap, és a napnak mind a 24 órája – ennek az időszaknak kell panaszmentesen telnie, ha csatlakozunk az új, Nem panaszkodom! elnevezésű kihíváshoz. A legújabb közösségi challenge, bár nem magyarok fejéből pattant ki, akár szólhatna direkt nekünk is, hiszen ismerjük a sztereotípiát, hogy a magyar ember imád panaszkodni. A szabály pofonegyszerű: nem szabad panaszkodni, negatív gondolatokat árasztani, elégedetlenkedni sem szóban, sem írásban! Részvételünket egy általunk kiválasztott karkötő szimbolizálja, ami mindig figyelmeztet arra, hogy részt veszünk a mozgalomban.

Nyers kihívás

A Nyers Kihívás lényege, hogy minél több ember próbálja mellőzni a főtt ételek fogyasztását harminc teljes napig. Ennek elsősorban az egészségmegőrzés és az önmegtartóztatás a célja, de a vegán étrendet is hivatott népszerűsíteni. A verseny pontosan egy holdhónapig, vagyis harminc napig tart. Bár a kihívás elsőre egyszerűnek tűnik, mégis roppant nehéz betartani, ugyanis az úgynevezett vegán étkezés merőben eltér az általunk megszokottól. Lényege, hogy a tisztán növényi eredetű táplálékokat természetes formájukban, feldolgozás nélkül fogyasztják és készítik el, azaz nem sütik, főzik a hozzávalókat (esetleg csak alacsony hőfokon). Követői minden olyan eljárást mellőznek, amely 40 Celsius-fok fölé hevíti az alapanyagokat. Ez ugyanis az a határ, amely felett már a természetes növényekben található élő enzimek elpusztulnak. Erről bővebben itt írtunk.