Velük (is) találkozhatsz a POSzT-on

Elkezdődött a Pécsi Országos Színházi Találkozó, ami a kulturális és színházi élet felpezsdülésén túl azt is jelenti, hogy a pécsi belvárosban számos ismert és elismert művésszel, többek között színészekkel, rendezőkkel, kritikusokkal és zenészekkel lehet találkozni. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhány ismerősen csengő nevet: őket biztosan el lehet csípni a kávézók és éttermek teraszán!

hirdetés

Huszti Péter

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező az idei, XIV. POSzT díszvendége, úgyhogy vélhetően az egész színházi találkozó alatt a városban tartózkodik. Játszó-társak (a függöny mögött…) elnevezésű színházi beszélgetésen, szombaton (06. 07.) Piros Ildikóval és Szolnoki Andrással beszélget majd, de többek között ott lesz jövő szerdán (06. 11.) az új lakatfal átadásának első évfordulóján, ahol a POSzT valamennyi idei versenydarabjának „lakatja” felkerül a falra.

Háy János

Szerdán (06. 11.) az Örkény István Színház A képzelt beteg című darabjával kapcsolatos szakmai beszélgetésen – Forgách András mellett – felkért hozzászóló szerepben lesz jelen az író.

hayjanoshuszti
Háy János és Huszti Péter

——————————————————————————————————————————————–

Törőcsik Mari és Varnus Xavér 

A Pécsi Országos Színházi Találkozó állandó vendégeivel június 13-án a Kodály Központban találkozhatnak a pécsiek. A művészek Bachot és Pilinszkyt hívták segítségül a Maár Gyulára való emlékezéshez.

törőcsik varnus
Törőcsik Mária és Varnus Xavér

——————————————————————————————————————————————–

D. Tóth Kriszta

Az írónő Faltisz Roberta–Faltisz Alexandra: Csörgevári vigasságok című mesekönyv bemutatójára érkezik Pécsre szombaton , azaz holnap.

Trokán Nóra

A színésznő június tizedikén és tizenegyedikén a POSzT versenyprogramjában helyet kapó A képzelt beteg című előadásban játszik, ezen kívül jövő szerdán a Kultúra.hu pódium beszélgetésére is meghívást kapott. A következő hét elején tehát szinte biztosan találkozhatunk vele a pécsi belvárosban.

trokan2
D. Tóth Kriszta és Trokán Nóra

——————————————————————————————————————————————–

Jordán Tamás 

Jordán Tamás pénteken (06. 06.) este Molnár Piroskával a Bóbita Bábszínházban játszik Jerome Kilty: Tisztelt hazudozó! című darabjában. Estefelé érdemes lesz tenni egy sétát a Zsolnay Kulturális Negyedben és környékén.

Jordán Adél

Vasárnap (06. 08.) este a Katona József Színház társulata Makszim Gorkij A nap gyermekei című művének átdolgozását mutatja be. Az Asher Tamás rendezésében színpadra vitt Fényevők című darabban Máté Gábor és Nagy Ervin mellett Jordán Adél is játszik. Jövő pénteken pedig egy másik minőségben villantja meg tehetségét a színésznő. A Sétatéren lendületes, alternatív, színházias muzsikát játszó, neves színészekkel és zenészekkel erősített Ed Is On nevű formációban szórakoztatja majd a pécsieket.

jordán tamás jordán adél
Jordán Tamás (programok.del-alfold.istenhozta.hu) és Jorán Adél (pepitamagazin.hu)

——————————————————————————————————————————————–

Asher Tamás

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar rendező Radnai Annamária Fényevők című Gorkij feldolgozását vitte színpadra. A darabot vasárnap (06. 08.) este a Katona József Színház társulata hozza el a pécsieknek.

Mácsai Pál

A számos díjjal kitüntetett színész és rendező biztosan ott lesz jövő kedden (06. 10.) a Palatinus Hotelben. Mácsai Pál a Novák Péter által vezetett Színházi nevelés negyedik részének meghívott vendége lesz.

asher mácsai
Asher Tamás és Mácsai Pál

——————————————————————————————————————————————–

Ónodi Eszter

Jordán Adél és Nagy Ervin mellett Ónodi Eszter is a Fényevők című versenydarabban lép színpadra, vasárnap (06. 08.) és pünkösd hétfőn.

Udvaros Dorottya

Az ünnepelt színésznő a POSzT egyik OFF-programján László Zsolttal, Szamosi Zsófiával és Chován Gáborral karöltve a Novák Eszter rendezésében színpadra vitt A szív hídjai című darabban játszik majd a Bóbita Bábszínházban jövő hétfőn (06. 09.).

udvaros dorottya ónodi eszter
Ónodi Eszter (fidelio.hu) és Udvaros Dorottya

——————————————————————————————————————————————–

Scherer Péter

A színész péntek reggel a Janus Pannonius Gimnáziumban kezdett, ahol nem mindennapi tantermi előadással várták a fiatalokat. Az Ady/Petőfi című előadás szokatlan előadói stílusban és személyességgel kísérelte meg közel hozni nagyjaink hétköznapi problémáit, családi életét, örömeit és bánatait a mai diákokhoz. Reméljük, azért elcsíphetjük még a POSzT alatt.

Nagy Ervin

Elsősorban a Fényevők című darab miatt látogat Pécsre, melyben többek mellett Jordán Adéllal és Ónodi Eszterrel játszik együtt. Vagyis a hétvégén mindenképpen érdemes lesz korzózni Pécs belvárosában…

nagyervin_scherer
Scherer Péter és Nagy Ervin (fidelio.hu)

——————————————————————————————————————————————–

Parti Nagy Lajos

A POSzT OFF-programjai között helyett kapott Parti Nagy Lajos Ibusár című kortárs drámája, melyet a pécsi Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet társulata ad elő szombaton (06. 07.) este.

A Kossuth-díjas magyar író jelen lesz továbbá az I. Erzsébet című versenydarabhoz kapcsolódó vasárnapi (06. 08.) szakmai beszélgetésen mint felkért hozzászóló.

Máté Gábor

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész vasárnaptól keddig biztosan a városban lesz. Játszik a Fényevők című darabban, de színészi játéka mellett az idei POSzT-on rendezői munkáját is értékelhetjük. A Vörös című versenydarabot Máté Gábor vitte színpadra.

Mindezek mellett Mácsai Pállal együtt ő is részt vesz a színházi nevelés keddi (06. 10.) kerekasztal-beszélgetésén.

partinagymategabor
Parti Nagy Lajos (7ora7.hu) és Máté Gábor (fidelio.hu)

 • egy pécsi

  Remek előadást láttunk tegnap a Bóbita Bábszínházban , a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadásában . Jó rendezés , remek színészek , köszönjük !

 • Xyxyxy

  Ilyenkor (is) kitüntetés pécsinek lenni!

 • Valaki.

  Nagyon szép a belváros.

 • Szőts

  Szerintem minden év juniusának a POSZT a fénypontja.