Zsófi, a kockahasú gyógyszerész

Téved, aki azt hiszi, csak a filmekben léteznek szupermamik, akik szeretik a munkájukat, gyerekeket nevelnek, és még a férjükkel is harmonikus a kapcsolatuk. Dr. Lázár Zsófia három gyermek édesanyja, gyógyszerészként, aerobik, TRX, zumba, X-Co edzőként dolgozik, és a férje is imádja. Kidolgozott testét pedig egy húszéves is megirigyelné.

hirdetés

– Mióta része az életednek a sport, főként pedig az aerobik?

– Talán már így születtem. Orvos családból származom, bár szüleim nem sportolnak, belénk nevelték a mozgás szeretetét, gondolom, mert tudják, milyen fontos szerepe van az egészség megőrzésében. Az aerobik olyan sport, amit bárki csinálhat, mindent átmozgat, nincs benne semmi kényszer, csak élvezet.

– Hogyan lett belőled aerobik oktató?

– Leendő férjemtől kaptam egy aerobik bérletet, ami az egyetem után újra lendületbe hozott. Elhatároztam, elvégzem az aerobik edzői tanfolyamot. Hétvégente Pestre jártam tanfolyamra, hét közben pedig kutatómunkát végeztem a Phd miatt. Eleinte az edzői papírral a kezemben helyettesítéseket vállaltam, aztán lassan kialakult egy állandó vendégköröm. Olyan jó érzés, hogy már 11 éve tartok aerobik órákat, és vannak olyan kedves vendégeim, akik a kezdetektől kitartanak mellettem.

– Három gyereked van, gyógyszerészként dolgozol, és mellette fitneszórákat is tartasz. Hogy lehet mindezt összeegyeztetni?

– Gyógyszerészként részmunkaidőben dolgozom egy patikában, így minden belefér az életembe. Nagyon szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek. Ezt a férjemnek köszönhetem.

Zsófi a számos edzés mellett TRX órákat is tart

– Hogyan viselted, amikor megváltozott a tested egy-egy terhesség után?

– Imádtam a várandós állapotot. Szerencsére mindhárom terhességem problémamentes volt, így még az utolsó hónapokban is tudtam aerobik órákat tartani, ami nagyon jót tett a lelkiállapotomnak. Dénessel 20 kilót híztam, de az sem zavart, én a babára fókuszáltam. Nem sürgettem a visszaalakulást sem, nagyjából egy év alatt nyertem vissza a régi formám.

– Ha valaki nem sportol és terhes lesz, mit tanácsolsz neki, hogy a szülés előtti formáját visszanyerje?

– Ha előtte semmit nem sportolt, terhesség alatt már ne fogjon neki. Viszont hat héttel a szülés után már el lehet kezdeni mozogni. A legjobb sétával kezdeni, majd jöhet a kocogás, futás, aerobik is. A zumba is nagyon jó, ha valaki fogyni akar, és szereti a latin ritmusokat.

– Mennyire kell odafigyelned arra, hogy mit eszel?

– Szerencsére a sok mozgás miatt az étkezésemre nem kell odafigyelnem. Sajnos elég édesszájú vagyok, és sütni is nagyon szeretek.

– Mint nő, hogyan tartod karban magad?

– Azt hiszem, ilyen szempontból nem is vagyok nő. Kozmetikushoz és fodrászhoz is évente, félévente járok. Csak nagyon ritkán sminkelek. Engem a mozgás és a gyerekeim tartanak karban, illetve a férjem. Szemránckrémet ennyi idősen azért már használok én is.

– Edzőként mit gondolsz arról, amikor néhányan sminkben jönnek edzésre? Nem egészségtelen?

– Edzésnél tényleg nem túl jó, mert egyrészt szétkenődik, másrészt nem tud alatta szellőzni a bőr, gátolja az izzadást és eltömíti a pórusokat. Ha valaki mégis így jön, edzés után alaposan tisztítsa meg az arcát.

X-Co-val tartja karban vendégei alakját

– Ennyi minden mellett hogyan sikerül kettesben lennetek a férjeddel?

– Nehezen. Pedig tudom, hogy fontos időt szakítanunk egymásra. Sokszor a hétköznapokon mindketten olyan fáradtak vagyunk, hogy szinte nem is beszélünk egymással, mert este már a gyerekekkel elalszunk. Aztán igyekszünk bepótolni. Mivel a férjem is szeret sportolni, elmegyünk együtt futni, biciklizni, vagy csak sétálunk egyet a városban, esetleg beülünk a moziba.

– Az aerobikon kívül van valamilyen hobbid?

– Szeretek kertészkedni, kaszálni, fát vágni, ásni. Imádom a síelést, a hegyeket. Olvasni is szeretek, de arra nincs sok időm, mert estére már holtfáradt vagyok, és pár sor után elalszom. Majd nyugdíjas koromban.

– Szeretsz Pécsen élni?

– Igen. Szeretem a Mecseket, a belváros hangulatát, a nyüzsgő egyetemi városrészt, a sok kulturális rendezvényt, fesztivált. Szeretem, hogy mindenhova hamar oda lehet érni, kivéve a reggeli csúcsforgalomban. Itt élnek a szüleim, az egyik testvérem. A barátok, a nagycsalád is ide köt.

  • Borossné P. Anna

    Gratulálok Zsófi ! 😀

  • Lenke

    három gyerek után ez nem semmi 🙂 irigylésre méltó