Rómát is meghódította a pécsi lány

Tehetséges tervezői munkájának és online marketingjének köszönhetően Cserkúthy Hanna pécsi divattervező egyik elegáns, utcai ruhakölteménye bekerült a világ egyik legbefolyásosabb divatmagazinjának, a brit Vogue-nak a januári számába. Hanna karrierje meredeken ível felfelé, megjárta a római divathetet és az Elle divatbemutatót is, de ruháit tévés műsorvezetőkön is látni. 

hirdetés

Cserkúthy Hanna pécsi divattervező, a Whispering Wind Dresses alapítója és testvére, Cserkúthy András, a márka marketingese sok időt és energiát fordít az online megjelenésre is. Így történhetett, hogy tavaly novemberben a brit Vogue szerkesztői is megláthatták Hanna ruháit az Instagramon. Innen már csak egy lépés volt a felkérés, hogy Hanna fiatal tervezőként jelenhessen meg a lapban. Bővebben itt írtunk a pécsi lány sikeréről.

A divattervező legújabb kalandjairól szóló posztjai tanúskodnak arról, hogy a Vogue-ban való megjelenés berobbantotta karrierjét, nevesebbnél nevesebb divatbemutatókra kapott meghívást, népszerű tévéműsor sztárja viselte ruhakölteményét az elmúlt hónapokban, a felkérések egyre csak szaporodnak.

ruha

– Először A dal műsor döntőjével kapcsolatban kerestek meg. Megkértek, hogy vigyek be ruhákat Tatár Csilla műsorvezetőnek, végül kiválasztott egyet, amit az utolsó adásban fel is vett. Fantasztikus érzés volt viszontlátni a munkámat a tévében – meséli Hanna. – Ezután több médiamegkeresést is kaptam, nemrég például újra felkerestek az MTVA-tól, hogy a Virtuózok műsorvezetőjének, Koltay Annának mutassak be ruhákat.

A pécsi lány az olasz fővárost is megjárta, ahol a római divathéten mutathatta be az idei tavaszi/nyári kollekcióját. Az eseményre a világ minden részéről érkeztek tehetséges fiatalok, több mint száznyolcvan tervező vett részt a divathéten.

– Nagyon érdekes volt látni a színfalak mögött a különböző nemzetiségű dizájnerek ruhakölteményeit. Remek embereket ismerhettem meg, három magyar tervezővel is barátságot kötöttem. Ha már ott voltunk Rómában – több legyet egy csapásra -, megszerveztük a tavaszi/nyári kollekció befotózását is. A Spanyol-lépcsőnél készültek a képek egy orosz fotográfus közreműködésével, a ruhákat pedig a 2016-os Miss Young Russia szépségverseny győztese, Anastasia Znobina modell mutatta be a felvételeken. A kollekcióhoz Burkhart-Szentiványi Gabriella, az Amella Bag megálmodója készített táskákat, tökéletesen eltalálva a ruhák és a kiegészítők közötti harmóniát.

hanna-ruha1

Róma nem minden, Hanna ruháit az Elle fashion show kifutóján is láthattuk

Cserkúthy Hanna idén először vett részt az Elle fashion show-n brandjével.

– Eddig csak nézőként voltam ott a divatbemutatókon, de idén valóra vált az álmom. Fantasztikus és leírhatatlan érzés fogott el, amikor megszólalt a zene és a modellek elkezdtek kivonulni a kifutóra az én ruháimban. Amikor lementek a modellek, és kimentem a színpadra, láttam, hogy ujjongva tapsolnak az emberek. Rögtön elmúlt az izgalom – meséli a divattervező.

hanna

Bár Hanna felkérései eléggé megsokasodtak, a tervezéstől a kivitelezésig boldogan vállalja az izgalmasabbnál izgalmasabb munkákat, és a menyasszonyi-, illetve alkalmiruha-megrendelésekből sem szenved hiányt.