Szeretnél minden évszakban trendi, hozzád illő sminket?

Szeretsz sminkelni? Itt a legújabb trend, aminek segítségével 2019-ben is tündökölhetsz. Segítünk, hogy tökéletes lehessen a kinézeted!

hirdetés

Habár Marilyn Monroe óta tudjuk, hogy a mosoly a legjobb smink, amit egy nő viselhet, sokan mégis imádják a hatalmas szempillákat, csillogó púdereket és vad rúzsokat – köztük egyébként magát kissé meghazudtolva a hollywoodi színésznő is így volt vele.

Hogy az idei divat nekik fog-e kedvezni, azt Mester Luca, Kárpáti Katalin és Bíró Bianka pécsi profi sminkesek árulták el lapunknak.

Ha ez így van, vajon a sztár miért kent magára mindig annyi festéket?

Ahogy a ruhák, dekorációk, lakberendezés és a frizura esetében, úgy smink terén is meghatározóak a színek, a textúrák, a matt és a fényes közötti kontraszt és sok minden más is. Ráadásul ez is változik évszakok szerint!

Hidegben cselesnek kell lennünk!

Télen szinte megdermed az arcunkon az alapozó és a pirosító, nyáron pedig lefolyik róla. Ez egy ördögi kör. Ennek ellenére hidegben sem kell szabadságra küldeni a sminkcuccainkat. A télre abszolút nem jellemző a nagyon színpompás megjelenés, ami Kárpáti Katalin szerint a sminkre is igaz. Fontosabb ugyanis, hogy bőrünket a rossz időjárási körülmények, hőmérsékleti változások közepette megfelelően ápoljuk.

Télen nem az alapozóké a főszerep

– Karácsonyra sokszor kapunk ajándékba hatalmas színpalettákat szemfestékek formájában, de ezeket inkább tegyük el kicsit későbbre. A báli szezonban ugyan lehet erőteljesebb sminket használni, de a nagyon nyári, rózsaszínes és korall árnyalatokat inkább kerüljük, esetleg krémállagú pirosító formájában alkalmazzuk. Jellemzőbbek viszont a kék, zöld színek, a füstös szemek és kevés szemceruza. Amivel viszont bátran feldobhatjuk a téli szürke hétköznapokat, az egy-egy erős rúzs. A bronzosítót, barna púdert felejtsük el nyárig, inkább csak az esetleges foltokat takarjuk el némi korrektorral vagy használjunk egy kevés krémes highlightert (kontúrozót) a fényesebb bőrért. Alapvetően jobb, ha krémes termékeket használunk a téli időszakban, amikkel hidratáljuk bőrünket – mondta Kárpáti Katalin tippjeit.

A füstös szem télen praktikus viselet, hiszen nem baj, ha elmosódik kissé

Tavasszal keltsük fel a figyelmet!

Mester Luca sminkelési stílusához inkább a természetesség áll közel, a „kevesebb néha több” elve szerint dolgozik, de természetesen alkalmazkodik a vendégek stílusához és igényeihez. Lapunknak elmondta, az idei év nem éppen a natúr sminkeké és visszafogott árnyalatoké lesz. 2019-ben divat lesz a fény, a csillogás, az erős színek a rúzsok, szemhéjfestékek és kontúrozás terén. Sőt, bátran használhatunk erős, sötét színű rúzsokat és szájfényt is.

Persze akinek teljesen stílusidegen az erős smink, az maradhat a természetesebb árnyalatoknál és egy kis csillámmal vagy selyemporral hangsúlyosabbá teheti a szemét vagy highlighterrel árnyalhatja arcát.

Hiába nude a smink, a finom, fényes hatás mégis behozható szájfénnyel és highlighterrel 

– A tavaly még hódító, éppen csak látható szemhéjfestékek helyett például nagyobb hangsúlyt fognak kapni az erőteljesebb színek. A rózsaszín, az akvamarinkék például biztosan nagyot robbannak majd. Tavasszal a trend ugyanis azt diktálja, hogy a sminknek figyelemfelkeltőnek kell lennie, kerüljük a visszafogottságot. Ettől függetlenül a hétköznapi sminkünkben ne essünk túlzásba, a különleges alkalmakkor viszont nyugodtan kipróbálhatunk új, merészebb dolgokat – mondta Mester Luca.

Bátran használhatunk erős színű rúzst az idén

Csillám mindenhová mehet, ha ragyog a nap!

Inkább az erős, hangsúlyos arcfestés híve Bíró Bianka, így ő kifejezetten örül az idei trendek alakulásának. Színek tekintetében az év színe, a korall a sminkekben is meg fog jelenni, főleg rúzsok és pirosítók, valamint szemhéjpúder formájában. Fontos szem előtt tartani, hogy ezt kombinálni már nem igazán szokták erősebb árnyalatokkal. Nyáron előkerülnek majd a bronzosítók is, az arany és ezüst árnyalatok.

A csillogás Bíró Bianka munkáiban sűrűn megjelenik

– A no makeup makeup, vagyis a „nincs smink”-smink tavaly óta hódít és továbbra is menő, de csakis tökéletesen ápolt arcbőrrel. Vagyis kevés alapozó egy kis pirosítóval és szempillaspirállal, halvány szájfénnyel és természetes szemöldökformával kombinálva. Fel lehet dobni az arccsont kontúrozásával. Emellett pedig csillám minden mennyiségben, akár hétköznap is, visszafogottabban. Alkalmi sminkeknél, fesztiválokon, esküvőn még bátrabban – így Bíró Bianka.

Nyúljunk nyugodtan az erősebb színekhez!

A piros rúzs örök divat

Ha hajszínünkhöz, bőrtónusunkhoz, szemünkhöz megfelelően passzoló árnyalatot találunk, akkor ezzel semmiképp nem lőhetünk mellé egyik évszakban sem.

Menyasszonyok!

  • Az idei évben újra hatalmas divat lesz az ezüst smink. Az ezüst tusvonal légiességet sugároz a tekintetnek, ami mindenkinek jól áll.
  • A sötétkék minden bőrtónushoz illik, akár felső és alsó szemhéjon is alkalmazható szemformától függően.
  • Fontos, hogy a menyasszonyon ne legyen túl sok a „vakolat”, inkább természetes szépségét hangsúlyozza a sminkkel és jól érezze magát benne. Kapjon önbizalmat tőle, de ne egy másik emberré váljon.
hirdetés

Hirdetés