Támad a hőség! Védekezz!

Bár szervezetünk már jelez a kora tavaszi hőség miatt, agyunk mégse fogja fel igazán, hogy a téli kabátokat ledobva egyből a nyári ruháinkba bújhatunk bele. Érdemes felkészülnünk, hiszen az időjárás egyre meglepőbb jelenségeket produkál.

hirdetés

A nyári melegben elrendelt hőségriadóval ellentétben a tavaszi meglepően meleg napok esetében egyelőre nincs hivatalos forgatókönyv a közintézményeknél. Ha azonban a hőmérő szála továbbra is ilyen magasságokba kúszik, könnyen megeshet, hogy erre is forgatókönyvet kell készítenie a szakembereknek.

vérnyomás_orvos

Mit tegyenek a betegek?

A szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők, magas vérnyomással, túlsúllyal küzdők számára ajánlott a fokozott figyelem. Még egy egészséges szervezetet is megviseli a nagyfokú hőingadozás, így számukra még nagyobb a rosszullét kockázata. Az sem árt, ha szakorvosukat felkeresve, megbeszélik, hogyan csökkenthetik ennek esélyét.

Megtelnek a szülőszobák?

Érdekes összefüggést fedeztek fel a szakemberek a frontérzékeny kismamák és a szülés megindulása között. Attól függően, hogy a leendő anyuka a hideg-, vagy a melegfrontra érzékeny, a légköri tényezők változásával számolniuk kell vele, hogy lerövidülhet a terhesség időtartama. Nyilvánvalóan erről a szülész szakorvos tájékoztatja a kismamát, azonban nem árt, ha a családot is felkészítjük minderre.

Várandós-anyuka-kismama-terhes1

Forduljunk szakemberhez!

Bármikor jelezhet a testünk, és érdemes a figyelmeztetéseit komolyan venni. Azok, akiknek a szervezete eddig jól kezelte az időjárási ingadozásokat, azonban mostanában már érezhetően nehezebben viseli mindezt, ajánlott szakorvoshoz fordulniuk és általános kivizsgálással kiszűrni az esetleges problémákat.