4 applikáció, ami minden nőnek megkönnyíti az életét

Már hét elején az az érzésed, teljesen elúsztál egész hétre? Ötleted sincs, mikor lesz időd elugrani bevásárolni, a főzést és az edzést nem is említve? Bele se gondolunk, hogy a megoldás kulcsa már a kezünkben van. Sőt többnyire el se engedjük, és egész nap nyomkodjuk. Telefonunk alkalmazásaival ugyanis profi módon szervezhetünk az átláthatatlan napokból mesterien ütemezett programokat, maximálisan kihasználva a rendelkezésünkre álló időt. Megmutatjuk, szerintünk mit érdemes letölteni!

hirdetés
Kalkulálj tökéletesen az időddel!

Számos ingyenes online naptár alkalmazás érhető el, mégis érdemes egy fizetős verzióba befektetni. Az ára nem lépi túl a papír alapú társát, mégis rendelkezik számos olyan okos tulajdonsággal, amik lényegesen könnyítik meg és teszik átláthatóvá a mindennapi rohanást. A több mint 27 millió letöltést számláló Jorte Calendar & Organizer alkalmazás ugyan magyar nyelven nem érhető el, azonban kezelése kifejezetten egyszerű és egyértelmű.

Használat során a munkahelyi naptárral és egyéb mobil alkalmazásokkal megosztva is funkcionál, így tökéletesen összehangolhatóak a céges és egyéni programok. Nagy előnye a papír alapú, vagy „hagyományos” online naptárakkal szemben, hogy a számos módon részletezhető, matricákkal kiegészíthető programok pillanatok alatt megoszthatóak a résztvevő személyekkel. Emellett az eseményeket színkóddal láthatjuk el, elősegítve a programok közötti gyors eligazodást. Az applikáció kinézetét különböző hátterek segítségével saját stílusunknak megfelelőre alakíthatjuk, valamint a telefonunk galériájába mentett képeinkkel még személyesebbé tehetjük.

smartphone-friends-internet-connection-large

Családi programok tökéletes összehangolása

A határidők összehangolása saját programjaink esetében sem mindig zökkenőmentes. Még nehezebb feladat egy teljes család programját átláthatóan kezelni. Az ingyenes Cozi Family Organizer használatával néhány gombnyomással lekövethető a teljes família beosztása.

Az angol nyelvű alkalmazás segítségével az iskolai programok, előre egyeztetett időpontok, különböző heti tevékenységek, edzések harmonizálhatóak és tehetők elérhetővé változatos formában a családtagok számára, például e-mailek, vagy emlékeztetők küldésével. Okos funkcióit kihasználva vezethető a közös családi naptár, folyamatosan aktualizálhatóak az intézendő ügyek, és programozhatóak az utazások.

A mi személyes kedvencünk a részletesen ütemezhető naptár, ami napi, heti, havi beosztással teszi átláthatóvá a különböző színekkel jelölt családtagok programjait. Ráadásul személyre szólóan is bontható, de a teljes lista is jól kivehetően mutatja, hogy alakulnak a család napjai.

smartphone

Mozogj okosan!

A heti 1-2 edzés rendszeresítése lenne ideális nemtől és kortól függetlenül, azonban ennek az elfoglaltságnak éppen a zsúfoltság és az időhiány a nagy ellensége. A Női Workout: Legjobb Fitness kreatív fitness alkalmazás segítségével viszont könnyedén vehetjük fel a harcot a sűrű időbeosztással és a kilókkal szemben is.

A rendkívül népszerű applikáció több mint 180 kiváló minőségű videógyakorlattal varázsolja a lakást saját edzőtermünkké. Legnagyobb előnye, hogy a napi/heti beosztásunknak megfelelően sajátmagunk dönthetjük el edzésünk hosszát, amit tetszés szerint variálhatunk 5-60 perces programokkal. Azt sem árt tudatosítani, hogy akár már napi 10 perc mozgás segít, hogy szervezetünk hétről hétre váljon egészségesebbé.

Emellett ugyancsak egyszerűen beállítható edzésünk célja, így attól függően, hogy egy adott terület zsírégetése a terv, vagy az izom építése, más-más videók között szemezgethetünk. Plusz funkcióként személyre szabható az edzés háttere is, melyek között a homokos tengerpart, vagy a modern nappali egyaránt fellelhető.

woman-smartphone-girl-technology-large

Így spórolj időt a főzéssel!

A különböző programok és a rendszeres mozgás mellett rengeteg időt vesz el a főzés. Ráadásul sokszor már a főzni kívánt étel kitalálása is fejtörést okoz, nem is említve az alapanyagok beszerzését. Ezeket könnyíti meg nekünk a Fitt receptek gyűjteménye nevű magyar alkalmazás.

Az applikáció számos remek funkciót tömörít magába, miközben olyan ínycsiklandó képekkel mintázza a végeredményt, amik tükrözik is az elkészíthető étel valós kinézetét. Az alkalmazásban könnyen kereshető egészséges receptek képes gyűjteménye mellett BMI kalkulátor, kalóriatáblázat tippek, illetve alapanyag beszerző hely ugyancsak megtalálható, melynek segítségével pillanatok alatt üzemezhetjük a következő heti menüket.