Ezeket a pécsi táskákat imádjuk

Nem kell messzire menni, ha minőségi, helyi készítésű táskát szeretnénk beszerezni. Pécsen egyre több fiatal hoz létre saját táskamárkát, aminek mi elmondhatatlanul örülünk! Bemutatunk négy táskamárkát, amit érdemes megismerned!

hirdetés

Liidia

Szandtner Lídia elsősorban limitált darabszámú táskákat és egyedi, ugyanakkor hordható, laza utcai viseleteket készít. Lídia a második körös Önindító program résztvevőjeként mutatkozott be 2014-ben, termékei pedig többek között a Mononkrom Design Store-ban érhetők el. Lídia szereti kombinálni a különböző textúrájú anyagokat, közel áll hozzá a minimál dizájn mind a ruhák, mind az építészet vagy a lakberendezés terén. A pécsi tervező szerint a letisztult formákkal nagyobb és drámaibb hatást lehet elérni, mint a túlvariált dolgokkal.

14947485_1010403169069721_1650091124321219290_n


Amella

Burkhart-Szentiványi Gabriella az első Amella táskát két évvel ezelőtt készítette el bőrdíszműves szakembereivel a pécsi Bőrgyár területén található műhelyében. Nagy hangsúlyt fektet az egyedi kérésekre, sokszor teljesít vásárlói elképzeléseket. A különleges, minőségi bőrből készült egyedi, illetve kis szériás női táskák fantasztikus stílust képviselnek. Gabriella elmondta, hogy a standard modellek mellett egyelőre túlnyomó részben személyre szabott igényeknek megfelelő táskákat készítenek, a márka „igazi arca” még most forrja ki magát.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a tehetséges pécsi divattervező, Cserkúthy Hanna ruhái bekerülhettek a brit Vogue januári számába, az ominózus fotósorozaton pedig Amella táskák is feltűnnek.

ruhakollazs2


Tanó Móni

Móni 2013-ban részt vett az első Önindító programban. Saját tervei alapján country stílusú textilekből készít többek között táskákat is. Többször előfordult, hogy ajándékba vagy dekorációként készített táskákat, amelyeknek kivétel nélkül mindig nagy sikere lett. Ez keltette fel benne újra a vágyat a textilek irányába. Így jött létre a Handmade by Tanó Móni egyedi, country stílust képviselő márka, mely nemrég új, műbőr termékcsaláddal is bővült. Móni Pécsi fesztiválokon, valamint a pécsi Tüke Piacon rendszeresen megjelenik termékeivel.

tanomoni


Bánkuti Jewls & Bags

Bánkuti Szabina évek óta elszántan foglalkozik szezonról szezonra új, egyedi ékszerek tervezésével, készítésével, 2016 végétől pedig elkezdett táskakészítéssel is foglalkozni, impregnált textil és bőr használatával, aminek mi kifejezetten örülünk! Szabina dizájnertermékeit leginkább a játékos formavilág, a kifinomult és aprólékos kidolgozottság jellemzi.

bankuti