A ’90-es évek legcikibb darabjai

A ’90-es évek és a 2000-es évek elejének néhány trendőrülete mai szemmel teljesen érthetetlen és nevetséges. Még ha a magas derekú nadrág és a rövid top vissza is jött a divatba, vannak olyan holmik, amik – remélhetőleg – csak vicces emlékek maradnak és nem térnek vissza kísérteni miket. Azért mi most egy kicsit felidézzük tinikorunk ízléstelen holmijait.

hirdetés

Tetkó nyaklánc

A “nem hiszem el, hogy nekem is volt ilyenem” verseny első helyezettje biztosan ez a kis műanyag ékszer, ami ott volt minden bazárban és persze a tinimagazinok mellékletei között. Éppen ezért nem nagyon volt olyan tizenéves lány, akinek nem figyelt ott a nyakán ez a csodás találmány, ami – ahogy a neve is mutatja – egy tetoválást volt hivatott imitálni. Nyugalom, aki esetleg szeretne műtetkót a nyakára, csuklójára, esetleg az ujjára, az különböző online aukciós oldalakon hozzájuthat pár száz forintért most is.

90es évek nyaklánc

A csótányrobbantó cipők

Ahogy sok mást is a ’90-es években, úgy alighanem ezt is a popzenének köszönhetjük, nevezetesen minden tinilány kedvenc csapata, a Spice Girls a ludas. A bokagyilkos magas talpú cipők közül is a Buffalo vitte a prímet, mindenki az ő lábbelijüket hordta. Jó hír, hogy a platformos viseletekről a német cég konszolidáltabb vonalra váltott és ma már elegáns topánkákat gyártanak. Rossz hír, hogy az önmagát folyamatosan ismétlő divat sajnos ezt a fazont is elővette, ezért senki se lepődjön meg, ha egyre több magas talpú, kockasarkú cipővel találkozik a boltokban és az utcán.

90es évek cipő

Színes hajbigyók

Apró, színes hajgumik, kicsi vagy épp óriási csatok, kreppelés, afro fonat, csigák, fejbúbon megkötött copf – igen, ilyen hajkölteményekkel büntettük az utca emberének szemét. Nem is nagyon lehet mit hozzáfűzni ezekhez, de szerencse, hogy a gyerekkori bilifrizura és a tini évek őrületei után azért lehet a most 20-as évei derekán, vége felé járó csajok közt rendes frizurákat is látni.

90es évek haj

Kilógó tanga és szilikonpánt

Ezek még ma is fel-felbukkannak, azonban jelentősen ritkábban, mint régen. A “láthatatlan” szilikonpánt akkoriban tört be a fehérneműpiacra és sokan azóta is töretlenül hisznek benne. Lehetett kapni virágokkal és egyebekkel díszített verziót is, aminek aztán végképp semmi értelme sincs. A kilógó tangabugyik iskolai székek résén keresztüli látványa az akkori tinifiúk meghatározó emléke. A kínai üzletekben az irányzat csúcsán lehetett kapni olyan nadrágot, amire direkt rá volt varrva egy bugyi. Gratulálunk a tervezőnek.

90es évek melltartó bugyi

Hasvillantás

A minél kisebb és kevesebbet takaró toppokat biztos sok derék megszenvedte, a szülők rémálma volt a kilógó hassal szaladgáló tinilányaik látványa. Ezt is a popsztároknak köszönhetjük természetesen. Amikor a csípőnadrágok és a rövid felsők találkoztak, akkor lehetett csak igazi “oldalhájakat” látni mindenfelé. A most visszatért toppok ennyire nem drasztikusak, manapság például a kilógó köldök nem annyira menő.

90es évek has

Futottak még

Klumpa: De még biciklizéshez is. Aki kapott egy trendi klumpát, az többé le se vette a lábáról.
Biciklis nadrág: Nem biciklizéshez, hanem az utcára. Vagy bárhová.
Övtáska és mobiltok az övön: A “hasitasi” azóta is sokak kedvence, de övre csatolható mobiltokot szerencsére már csak néhány elvetemült hord.
Henna: Olyan, mint a tetkó, csak olcsóbb és nem tart örökké. Hát nem csodálatos?
Neon cuccok: Aki félretett ezekből párat, az nemrég elővehette a szekrény mélyéről, de szerencsére a világító színek reneszánsza rövid ideig tartott.

90es évek