A csábítás magasiskolája – szexi táncok nőknek

Ha kedvünk támad megtanulni egy csábító mozgássort, nem feltétlenül tudjuk, merre keresgéljünk, sőt azt sem igazán, hogy mit is keresünk pontosan. A bizonytalan internetes keresések helyett adunk egy-két tippet, és beavatunk, hogy milyen őrület söpör végig most a világon. Ahol lehetséges, Pécsi kapcsolatokat is ajánlunk.

hirdetés

Twerking

A twerk mint táncforma már egy ideje hódít a médiában. Már 2004-ben elkezdődött az őrület Beyoncé jóvoltából, és egészen máig magas repülésben tartotta Miley Cyrus, Nicky Minaj és Rihanna. Olyannyira hódít, hogy a twerk szó tavaly hivatalosan be is került a Oxford English Dictionarybe.

Csábító táncok

[quote]A twerking a fenékrázás speciális formája: a popsit ki kell tolni és gyorsan rázni (optimális esetben “tapsolni” vele), közben terpeszben előrehajolni, esetleg a földre feküdni – haladók pedig a hátukra fekve, kb. gyertyaállásban is csinálhatják.[/quote] – olvashatjuk az interneten a részletes leírást.

A twerknek nincsen hivatalos táncstúdiója Pécsett, ez a mozgásfajta úgymond hobbiként tanulható otthon, videókból. Az, hogy mennyire hatásos, és hogy mennyire ragadja meg a férfiak figyelmét, azt egyéne válogatja. Íme egy népszerű videó, mely a legrészletesebben mutatja be a tánc velejét:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=NgoyVRO0A0E” width=”700″]

A twerknek már vannak koreografált táncos verziói is. A fenék rázására hosszú mozdulatsorokat építenek, melynek egy vonzóbb, táncszerű hatása van. Ilyen táncstúdiók már léteznek, Magyarországon azonban még nem hódít. Ám ami késik nem múlik. A twerkhöz kapcsolódó táncok még a bouncing, daggering és a booty bass. Ezeknek még csírái sincsenek Magyarországon, a szuggesztív farrázásokat azonban videók százai magyarázzák az interneten.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=IihpQCF-zj8″ width=”700″]

Rúdtánc és a rúdtánc fitnesz

A rúdtánc és a rúdtánc fitnesz két különböző sportágként funkcionál. – A rúdtáncnál vannak úgynevezett rudas trükkök, melyeket a sportolók táncos elemekkel kötnek össze. A rúdtánc fitnesznél pedig megjelennek az akrobatikus-, erő- és a lazasági elemek is. Itt is megjelenik a tánc, de sokkal kisebb a hangsúlyt kapnak az összekötő elemek, mint a rúdelemek – avat be Tilesch Kata, aerobikedző és sportmenedzser, a Dollhause Rúdtánc és Aerial Skills Stúdió rúdtánc és sport prezentere.

Csábítás 4

Rúdtánc fitnesz

Ez a táncforma nem egy könnyű választás. Saját testsúlyunk megmozgatásával, akrobatikus, nőies és táncos elemek segítségével lehet elsajátítani ezt a sportot. Stabil és forgó rudakon is végezhetjük a gyakorlatokat, és ha igazán pikánssá akarjuk tenni a nappalinkat, akkor akár fel is szerelhetünk egy otthoni rudat privát performanszokra. Pécsett rúdtánc fitneszt a Mecsek Fitnessben tanulhatunk.

Sztriptíz

– Egy nőnek kötelessége otthon kényeztetni párját, esetleg táncolni is neki. A hosszú haj, hosszú köröm, a popsi riszálása mind-mind kecsessé tesz és önbizalmat ad, ahogy a sztriptíz is. A sztriptíz táncolva vetkőzést jelent, amit akár otthon, videókból is megtanulhatunk. Ez a táncforma inkább ösztönös, mint koreografált mozdulatokból áll, akinek van érzéke hozzá, nem feltétlenül kell külön órákat vennie. Egy-két videó, és máris be tudjuk vetni a hálószobában – mondja Perlak Kata szakoktató.

Csábítás 3

Sztriptíz aerobic

Ha sztriptíz aerobicról beszélünk, akkor elsőként Carmen Electra neve ugorhat be. Ő fejlesztette ki a sportágat, több elsőrangú koreográfussal és testedzési szakértővel. A tánc már végigsöpört Amerikán és a médiában. Carmen Electra DVD-je a Sztriptíz aerobic – Alapgyakorlatok már az interneten is fent van és rendkívül részletesen mutatja be a tánc vetkőzést és igen intenzív izommunkát igénylő mozgássorát.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=s1Xt9pxJj-8″]

Ha nagyon keresgélünk, akár tanfolyamokra is bukkanhatunk, ám nagyon résen kell lennünk, mert az ilyenek időszakosak és nem hirdetik túl magukat a ferde pillantások miatt.

Mit gondol, melyik tánc a legcsábítóbb?

Eredmények

Loading ... Loading ...