A legkirályabb holmik a Király utcában

A SosemArt Kulturális Egyesület és a MONOKROM design store alapítói (Chic Street Design, GreatMinds, Licorice) idén első alkalommal, május 14-én rendezik meg a város számára is újnak számító alkotói vásárt. A rendhagyó kezdeményezésről az egyik ötletgazda, Pataki Erika számolt be nekünk.

hirdetés

Az újnak számító kezdeményezés két fő céllal jött létre. Egyrészt a 2015 szeptembere óta működő Király utcai design üzlet szeretné elérni, hogy minél szélesebb körben megismerjék a pécsiek a város kreatív tervezőit és alkotóit, valamint az általuk létrehozott izgalmas termékeket. Emellett nem titkolt szándékuk, hogy elcsábítsák a belvárosban korzózó embereket a sétálóutcának a Széchenyi tértől távolabb eső részébe is – mondta Pataki Erika.

designvásár_pécs

Az egyre színesebb palettát felvonultató üzletek ugyanis hiába szaporodnak hónapról hónapra a Király utcában, a vásárlóközönség továbbra is a belváros legszűkebb magjában, a Széchenyi tér vonzáskörzetében tartózkodik leginkább.

A hétvégi alkotó piacon tehát nem csak a MONOKROM design store-ben már eleve kiállító pécsi művészek termékeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, hanem a Király utca környező boltjainak kínálatával is. Emellett meghívott művészek és alkotók is részt vesznek a rendhagyó kezdeményezésen. Ezt támogatva, valamennyi üzlet jelképes értékben, 1000 Ft összegű díj fejében válthatott helyet, hogy kiállítsa és megmutassa termékeit.

design_vásár_pécs

Az ötletgazda elmondta, a belváros újabb színfoltjának tekinthető kezdeményezésben nem csak a sétálóutca boltjai fogtak össze, de a város is örömmel adta támogató hozzájárulását a helyszín térítésmentes biztosításával.

Május 14-én, szombat kora reggeltől késő délutánig 15-20 árus termékeivel ismerkedhetnek a piacra látogatók, illetve lemezbörzén szemezgethetnek az érdeklődők. A pécsi összefogás ráadásul a Tüke Kártyával rendelkezőknek is kedvez, hiszen valamennyi megvásárolható darab árából 20-25% kedvezményt adnak a kiállítók.