A legkülönlegesebb pécsi esküvők nyomában

Az esküvői dekorációval olyan hangulatot teremthetnek a párok a nagy napra, ami leginkább tükrözi a számukra fontos értékeket, legyen az klasszikusan elegáns, vagy bohém, esetleg vintage. Az egyediség meghatározó szempont, amiben a pécsi esküvőszervező csapatok maximális partnerei a pároknak. Három helyi szervezőbrigádot – a NászraVárva, a FestTeam és a Enchantée Esküvő- és Rendezvényszervezőt – faggattuk ki, milyen különlegességekre bukkanhatunk a Pécs környéki esküvőknél. 

A szervezők szinte mind egyetértenek abban, hogy a dekoráció folyamatosan veszi át a vezető szerepet az esküvők megvalósításánál.

– Egyre nyitottabbak a párok arra, hogy személyesebb, bensőségesebb hangulatú dekorációt válasszanak. Ritkább a hagyományos díszítés, mindenki valami egyedit és különlegeset szeretne. Népszerűek nagyon a „témaesküvők”, amikor egy adott témára tervezzük a dekorációt.  Sokan választják a vintage, illetve a minimál stílusú dekorációt is – emelte ki Mocsáry Judit és Fehér Dóra, a NászáraVárva esküvőszervezői.

NászraVárva_3
NászraVárva dekorációja

Mámel Anita, a FestTeam esküvőszervezője szerint kifinomultabb ízlésvilág jellemző a párokra, ami részben az internetnek köszönhető, ahonnan számos ötletet és inspirációt meríthetnek a szerelmesek.

– A szín és stílus kiválasztása a párok részéről már legtöbbször eldöntött mire megkeresnek bennünket. A felmerült ötletek árnyalása, az eszközök beszerzése, gyártása, a kivitelezés, a különleges kívánságok teljesítése a mi feladatunk – mondta a FestTeam szervezője.

Az Enchantée esküvőszervezője, Kozarics Viktor tapasztalatai szerint főleg a menyasszony ízlése dominál az esküvő hangulatának kialakításánál.

– Számos menyasszony a trendi dolgokat figyelmen kívül hagyva a saját ízlését viszi bele az esküvőbe, a helyszínnek választott terem adottságaihoz igazítja a színeket és az esküvő témavilágát – mondta az esküvőszervező.

Az ötlettől a megvalósulásig

A NászraVárva csapat rendhagyó tapasztalatokat is szerzett az évek során az esküvői dekorációk megvalósításánál. Az internet nagy fegyvere a pároknak, azonban a végeredmény sokszor teljesen eltér a kezdeti terveiktől, hiszen élőben már más képet mutatnak az online felületen, szépen fotózott ötletek. Ennél a pontnál kerülnek előtérbe a lányok tapasztalatai, akik szakmai szemmel segítenek kivitelezni a megálmodott dekorációt.

– Természetesen érkeznek hozzánk teljesen tanácstalan párok is, akiknek semmi elképzelésük nincs. Ilyenkor kicsit több idő a végleges tervet előkészíteni, de általában ebből szoktak lenni a nagyon extrém esküvőink – tették hozzá a NászraVárva szervezői.

tökös dekor_Festteam
FestTeam őszi stílusú dekorációja

A FestTeam esküvőszervezője szerint sokszor az a probléma, hogy nincsenek tisztában egy-egy esküvői dekoráció kialakításának költségével.

– Igyekszünk velük már az elején meghatározni a kereteket és ennek megfelelően kidolgozni a végső verziót. Egyre hangsúlyosabb szerepet kap az esküvők kivitelezésében a helyszínhez és a pár stílusához illő egyedi dekoráció.

Kozarics Viktor az Enchantée által szervezett esküvők alapján úgy érzi, az ügyfelek nagy része szívesen hagyatkozik a szakemberek tanácsaira, és meglátásaikra, ha a megvalósításról van szó. A párok a vintage, bohém és naturalista stílusok között válogatnak leginkább, ami annak is köszönhető, hogy az internetet böngészve rengeteg esküvői ötletre bukkanhatnak ebben a témában.

A témaesküvők törnek a csúcsra

Mindenki valami egyedit keres, olyan különlegességet szeretne a saját esküvőjére, amit más még nem vetett be, ezért egyre népszerűbbek az egy adott téma köré szerveződő szertartások és lagzik.

– Már nemcsak a fővárosra jellemző, hogy egy-egy főbb motívumra, vagy témára fűzik fel az egész esemény hangulatát. Az alapgondolat megjelenik a meghívóban, a tortában, a virágoknál, a ruhában és természetesen a helyszíni dekorációban – hangsúlyozta Mámel Anita a FestTeam tapasztalatai alapján.

A NászraVárva csapat egyik legkülönlegesebb esküvője is egy adott téma alapján valósult meg, ami szintén komoly szervezés elé állította a két pécsi lányt.

Nászravárva2 (2)
NászraVárva mesés dekorációja

– Nagyon sok különleges dekorációt készítettünk már és nagyon nehéz kiemelni belőle egyet. Ha mégis választanunk kéne, akkor egy nagyon színes Mickey-egeres díszítést emelnénk ki. Rengeteg készülődést igényelt, de olyan jól éreztük magunkat a mesefigurák között, hogy bármikor újra kezdenénk – mesélte Judit és Dóra.

A pajtalagzik és az ökovonal is egyre gyakrabban jelenik meg

A FestTeam csapata épít a környezettudatosságra is, így ha tehetik, igyekeznek népszerűsíteni a párok körében. Emellett ők is azt tapasztalták, egyre kedveltebbek a vintage stílus köré szerveződő lagzik, amihez egy pajtánál nem is lehetne tökéletesebb helyszínt találni.

pajtalagzi_FestTeam
FestTeam által készített pajtalagzi dekoráció

– Az általunk készített legkülönlegesebb dekorációk talán a pajtalagzikhoz kötődnek, amelyeknél a ma nagyon divatos vintage-stílus a legkedveltebb. Ugyanakkor csináltunk már különleges, őszi hangulatú “tökös” dekorációt történelmi környezetben vagy boros témára felfűzött vidéki hangulatot, de előfordult már, hogy a bagoly volt a fő motívuma az esküvői dekorációnak. Nagyon szeretünk természetes anyagokat használni, azokat akár retrós elemekkel is variálni. Szervezéseinkben igyekszünk népszerűsíteni az ún. “zöld” vagy öko esküvői vonalat is, amely a környezettudatosabb szemléletmód érvényesítését jelenti – mondta Mámel Anita.

A rendhagyó helyett a klasszikus kivitelezés kerül előtérbe az Enchantée esküvőszervezőjénél.

– Az extrémitást nem igazán keresik sokan, inkább azok, aki a saját életükben is a határokat feszegetik. Néha filmekben látott jelenetek ragadnak meg egyeseket, amit azért persze költségvonzat tekintetében nem mindig sikerül megvalósítani. Az extrém mindenkinek más, de talán a leginkább határokat feszegető naturális-természetes stílusban elkészített templomdekoráció váltott ki nálunk a vendégekből ellentétes érzéseket – emlékezett vissza Kozarics Viktor.

Enchantee_Bergics Balázs
Enchantée dekorációja: természet a templomban (fotó: Bergics Balázs)

Az tehát mindenképpen elmondható, hogy a Pécsen és a környéken élő párok kedvükre válogathatnak majd az ötleteik között. Bármit is álmodjanak meg, az esküvőszervezők azért dolgoznak, hogy valóra váltsák az elképzelést az anyagokat és a lehetőségeket is figyelembe véve.

hirdetés

Hirdetés