A nagy pécsi táskatrend

A nők körében nem kikerülhető a kérdés, de a férfiak esetében is örök dilemma, hogy milyen táskát hordjanak. Vannak-e alapvető darabok és aktuális trendek? Ezekről faggattuk Lánczos Benkő Tímea pécsi stylistot.

hirdetés

Miből válogathatnak a férfiak?

Nehéz helyzetben vannak az urak, hiszen a nyári melegben már nem tudják a kabátjuk zsebeibe tömni a számukra is fontos dolgokat. A leggyakoribb megoldás a hátizsák. Mára nem csak a sportos, de az elegáns fazonokra is számos példát találhatunk. Benkő Tímea szerint külföldön már egyáltalán nem idegenkednek a férfiak a kisebb fajta vállon hordható táskáktól és ezek a darabok már itthon is egyre gyakoribbak. A nagyobb márkák kínálatában több fazon között válogathatnak azok, akik nem szívesen viselnek aktatáskát, vagy hátizsákot.

férfi_táska_1

Az iskolatáska sem a régi

A hátizsákok ismét virágkorukat élik és ezzel Benkő Tímea sem árult el nagy titkot. Minden színben, méretben és anyagban találkozhatunk velük, így nem meglepő, hogy a kamaszok gyorsan átváltottak ezekre a klasszikus hátizsákok helyett. A másik közkedvelt darab, amit szintén minden üzletben megtalálhatunk, az a nagy fülű, hatalmas méretű oldaltáska. Nagyon praktikus, hiszen alaposan megtölthetjük bármivel. Hátránya, hogy az apróságokat nehezebb megtalálni benne és túl sok súlyt cipelve a gerincünket sem kíméli.

nagy_táska

 

hátizsák_2

Fröccsöntött eufória

Aki valóban követni szeretné a divatot, biztosan be fog szerezni egyet az igazán közkedvelt fröccsöntött táskák közül. A levehető és cserélhető pánttal, illetve béléssel kapható darabok uralják a piacot. Külföldön már nagyon elterjedt, de itthon is egyre több kézben és vállon látni a változatos táskákat.

obag_táska

Létezik örök klasszikus?

A stylist szerint a fekete és a bézs – akárcsak a cipők esetében – mindenhez megy, és bármikor bevethető. Tehát a gardróbunkból nem hiányozhatnak ezek a táskák. Öltözködésünket és stílusunkat alapul véve találunk olyan „kis feketét”, vagy bézs táskát, ami a legtöbb szettünknek remek kiegészítője lesz.

kis_fekete_táska

Minden divat, ha tudjuk viselni

Sokkal bátrabbaknak kellene lennünk öltözködésben – javasolja Benkő Tímea. Ez igaz a táskákra is. Legyünk bevállalósak, mert nincs egy abszolút trend. Helyette hordhatunk bármilyen táskát, amikbe a boltokban korzózva beleszeretünk, legyen az láncos, rojtos, szögecses, fényes, pici, vagy hatalmas. Az egyetlen szabály, hogy bátran viseljük a bevállalt darabot.

táska_4