A pocakfreskó az új trend

Teknős, görögdinnye, és húsvéti tojás. Csak néhány azok közül a minták közül, amiket a leendő anyukák gömbölyödő pocakjukra festetnek. Az utóbbi időben ugyanis egyre nagyobb trend lett az úgynevezett pocakfestés. 

hirdetés

Hát honnan máshonnan terjedt volna el ez az új hóbort, ha nem Amerikából. Az őrület két-három éve kezdődött, és azóta már az angol anyukákat is beszippantotta. A trend elindítói természetesen a sztáranyukák, először ők osztottak meg képeket a közösségi oldalakon festett pocakjukról.

Alanis Morisette 2010 decemberében posztolt magáról egy képet a Twitteren, amelyen gyönyörű hennafestés díszítette a hasát.

Mariah Carey ikreivel, Monroe-val és Moroccannal volt várandós, amikor 2011-ben egy hatalmas pillangót festett a pocakjára, de a gyönyörű Victoria’s Secret modell, Alessandra Ambrosio sem maradhatott kis a sorból.

Gali Renáta munkája

Az őrület Magyarországra is kezd begyűrűzni. A legnagyobb érdeklődést természetesen a budapesti kismamák mutatják a pocakfestés iránt,  de az igény már Pécsett is megjelent – mondja Gali Renáta, sminkmester.

– Nálunk kevésbé nyitottak az anyukák, szóval egyelőre még nem állnak sorba az ajtóm előtt. Ám azok a nők, akik kismamaként fotósorozatot készítettnek magukról általában a festést is bevállalják.

A pocakfestést ugyanis általában a kismama fotózás részeként kérik, a hagyományosabb képek mellé, aranyos kiegészítésként.

A képeken látható pandás pocak Notheisz Andreához tartozik. A pécsi kismama a sztár anyukáktól kapott kedvet a dologhoz.  

– Egyből megtetszett a pocakfestés. Jó ötletnek gondoltam, hogy valamivel feldobjuk a fotózást. Szerintem szép emlék lesz, és biztosan a gyerkőcnek is tetszeni fog majd, amikor együtt végignézzük a sorozatot.

A szakember szerint a 7-8. hónap a legideálisabb időszak a díszítés elkészítésére, hiszen akkor már van elég festhető felület a gömbölyödő hason, viszont még nem túl nagy, és kényelmetlen.

A legnépszerűbb minták általában a mesefigurák, a kívánságok pedig attól függnek, hogy kisfiú vagy kislány van a pocakban.

Emellett természetesen egyszerűbb formák is előfordulnak, lehetnek virágok, absztrakt minták vagy vicces, a pocak alakjából adódó festmények, mint például a dinnye vagy a strandlabda. Külföldön pedig, – ahol már nagy divatja van a pocakfestésnek, – nem ritkák az őrült, meghökkentő formák sem.

Ám amennyiben nincs ötlet, úgy a sminkes segít a választásban.

– Beszélgetek az anyukákkal, érdeklődöm, hogy mégis milyen stílusú a kismama, mi az, ami a legközelebb áll hozzá, és így szűkítjük a kört. A lényeg, hogy a gömbölyödő pocakra tervezett, azt kiemelő festés legyen – mondja Renáta.

Forrás: http://www.funny-potato.com/pregnancy-painting.html

 

A festés egyébként a legkevésbé sem kellemetlen. A pocaklakó babáknak kifejezetten tetszik, hogy a hason keresztül hosszasan cirógatják őket.

– Rengeteget nevettünk Renivel, mert a baba figyelte, hogy mi történik, és mocorgott közben – mondja Notheisz Andrea.

– A  kicsik többsége nagyon szereti, hogy simogatom őket az ecsettel, és mindig oda dugják valamelyik testrészüket, ahol éppen festek. Ebből gondolom, hogy nekik is kellemes móka az egész.

Ártalmatlan a babának és a mamának

A festék minősége természetesen nagyon lényeges. Kizárólag bőrbarát, antiallergén vízbázisú festéket használnak a szakemberek, olyat, amit gyermekarcfestésnél is használnak. Így az anyag sem a babára sem a mamára nem ártalmas. Ez természetesen nem egy több napra tervezett tartós festés. Szappannal és vízzel a nap végén lemosható, sőt akár a fotózás után azonnal is.

Az elkészítési idő mintától függ, de általában 1-1,5 órát vesz igénybe a díszítés, ráadásul nagyjából ennyi időt képes a kismama kényelmesen eltölteni egy helyben. A bonyolultabb, részletesebb festések ennél jóval tovább tartanak, akár 2-3 órát is dolgoznak egy-egy képen. Természetesen festés közben a kismama kényelme a legfontosabb, fekvő vagy ülő pozíciót is lehet választani, ha pedig szükséges meggyorsítják a folyamatot – mondja a szakember.

 • Csilis buci

  Én a politikusaink sörhasán látnék szívesen ilyen pingálmányokat. Például a vagyoni gyarapodásuk adatait tetoválhatnák rá a pocakjukra, hogy a szavazók ne kövessék el még 1x azt a hibát, hogy rájuk voksolnak…

 • Idióták mindig voltak, és mindig is lesznek…lehet, hogy unalmas volna a világ nélkülük…

 • antibaby

  A teherbe rakott, felcsi…, legyet bekapott, úgymaradt egyes nőegyedeknél nincs perverzebb lény széles e világon. Kedves kis mellű nők (mert ugyebár a kismama szó ezt jelenti) kérem higgyék el, az Önökben fejlődő magzat többnyire mindenképp a világra fog jönni, akkor is, ha nem díszítik fel a gyermekük 9 havi szükséglakását. ÉS kérem, a pocak kifejezést hagyják meg a férfi has helyén lógó zsírpárnára úszógumival körülvéve, Önök kérem nevezzék vonatkozó testrészüket a nevén (has) még akkor is, ha fejlődik benne valaki.

 • nosa

  Nem a gyerekkel és a terhességgel van baj, hanem éppen ennek megalázásán, akár a pocakfestés okán.

 • kukac

  Csatlakozom az előttem szólóhoz! Tényleg az! És még undorítóbb az, hogy lépten nyomon, mindenhol csak gyerekekbe botlik az ember! Elegem van a terhes nőkből, a ****os kölykökből és az ordítozó, megfáradt szülőkből, akik valamikor a multban még jó dolognak tartották, hogy nosza csináljunk egy gyereket! Elegem van, hogy azt mondják terhesek vagyunk:P , nem ám csak a nő vemhes….
  Gratula annak aki ezt kitalálta, biztosan nagyon ****án fog mutatni a családi albumban!
  És mielőtt még jönnének a kioktató hozzászólások és a “csak féltékeny vagy, hogy neked nincsen gyereked” mondatok, előre közlöm, nem is akarok:)

 • nosa

  Senki ne süllyedjen ennyire mélyre.

 • :O

  nem elég, hogy szegény gyerekek születésük után ki vannak téve ízléstelen anyjuk ámokfutásának, már magzati korban nyelniük kell…
  aztán ha kijöttek, vödörbe, meg kosárba rakják szerencsétleneket, hogy cuki fotósorozat készüljön…
  elismerésem….

 • Ízléssebész

  Szerintem ez gyönyörű! Végre itt egy nagyszerű ötlet, amivel a kis embrionális élősködők azonnal belekóstolhatnak a körülöttünk hullámzó, giccsalapú fécesztengerbe…

 • jesszus….

  ez undorító…