Állítsd össze a nyári túlélő tatyót!

Hatalmas hip hip hurrá a nyárnak, ami végre beköszöntött Pécsett is. Szeretjük, imádjuk, de annyi biztos, hogy a táskánk tartalmát teljesen át kell hangolnunk a hőség közeledtével, lassan pedig egy komplett túlélőcsomagra lesz szükségünk ha át akarjuk vészelni frissen és üdén a napot! Összeszedtük, hogy mik a legfontosabbak, amik még egy apró borítéktáskában is elférnek, és kihagyhatatlan kellékei a forró napoknak.

hirdetés

Az biztos, hogy az úgynevezett clutch hatalmas divat, és KO-val ütötte ki a helyéről a hagyományos táskákat, annyira népszerű. Egy baj van vele azonban, hogy igen kevés hellyel szolgál, ezért kétszer is meg kell gondolnunk, hogy a pénztárcán és az okostelefonon kívül mit pakolunk bele reggelenként. Nyáron ráadásul az ember lánya sokkal jobban „szenved” ha valamit elfelejtett elhozni.

Táska tartalma 2

1. Nedves törlőkendő

A nagy melegben soha ne felejtsük otthon az illatos, nedves törlőkendőt. Számtalan helyzetben jól jöhet, akár egy kis arcfrissítésre a harminc fokban. A téli-tavaszi időszakban biztosan hordtuk magunkkal szorgosan a papír zsebkendőt, hát most cseréljük le a nedves testvérére. Meg fogjuk hálálni magunknak, hogy van nálunk.

2. Rágó vagy mentolos cukorka

Ezt nem kell túlgondolni, egy pár rágógumi mindig jól jön, és szerencsére még a clutch-ba is belefér.

3. Hajgumi és hajcsat

A hosszabb hajú hölgyeknek jobban a terhére van a hőség, ezért nekik ajánljuk, hogy sose felejtsék otthon az életmentő hajgumit, amivel ha minden kötél szakad, felköthetjük a nagy loboncot. Persze hasonló helyzetekben egy hajcsat is hatalmas segítség lehet, ezért inkább azt is mindig dobjuk a tatyóba.

4. Müzli szelet

Sajnos a palack ásványvíz semmiképpen nem fér bele az apró borítéktáskába, a müzliszelettel ellentétben, mely legalább annyira fontos. A dehidratáció elkerülése mellett nagyon figyeljünk arra is, hogy mindig legyen nálunk valamilyen energiaforrás, nehogy leessen a vércukrunk a nagy melegben.

Táska tartalma montázs 2

5. Kézfertőtlenítő

Az egyik kedvencünk! Ezzel a termékkel bárhol, bármikor, akár a sivatag közepén is “kezet moshatunk”. Valljuk be, ezeken a napokon pedig kell is! A kézfertőtlenítők az összes baktériumot eltávolítják kezeinkről, és finom illatot hagynak maguk után.

6. Naptej

Ha már kikényszerülünk a napra munkánk vagy az iskola alatt, akkor figyeljünk arra, hogy most már könnyen leéghetünk ebben a napsütésben. Ha tudjuk, hogy előre kimegyünk, kenjük be legalább a vállaink naptejjel, de nem árt ha magunkkal hozzuk a terméket. Szerencsére a drogériákban már vannak kisebb kiszerelésű védőkrémek, nyugodtan szemezgessünk azok között is.

7. BB krém

Szinte az összes nagyobb kozmetikai márka kidobott már a piacra színezett hidratálókrémeket, amik egyenletessé teszik a bőrszínünket, eltünteti a karikákat és egy kicsit mattítanak is. Nem rakódik bele a ráncokba, hanem inkább felszívódik, ezért a hőségben a BB krémek bizonyulnak a legjobb választásnak. Napközben is használhatjuk, bárhol, bármikor.

8. Összecsukható tükör

Örökös probléma, hogy a nagy loholásban sehol sem tudjuk lecsekkolni, hogy hogy áll a hajunk, sminkünk, ruhánk. Ezért fontos, hogy mindig vigyünk magunkkal egy sminktürköt, ezzel biztos egy csomó bosszúságot meg fogunk spórolni.

Táska tartalma montázs 1