Auguszt Ház – rendhagyó terek Pécsen

Pécs tele van rendhagyó kezdeményezésekkel. A belváros szívétől csupán negyedóra sétára, egy csendes utcában található az Auguszt Ház. Az átalakítás során számos zöld megoldással gazdagodott épület több szempontból is különleges. A koncepció megálmodója, Auguszt Éva avat be minket, miért hozta létre a házat.

hirdetés

Nem volt cél hirtelen, nagy feltűnést kelteni, éppen ezért a ház kívülről sem árulkodik a kapu mögötti térről. Nem hirdetésekkel és speciális marketing fogásokkal csábítja vendégeit. Éva az ajánlások erejére támaszkodott, és elképzelése valóban működik.

bor és hangulat

–  Egy házat szerettem volna, egy nyugalmat árasztó bensőséges kertet, ami a találkozások és egyben az egyedüllétek helye. Egy hely, ahol egy pohár bor, egy kávé, vagy egy csésze tea mellett beszélgetve felejtődnek a hétköznapi gondok, ahol ismertségek köttetnek, barátságok, szerelmek szövődnek, ahol feltöltődhetsz energiával, kikapcsolódhatsz, és ha éppen azt szeretnéd, akár elbújhatsz a világ fürkésző szeme elől.

kert_2

A ház saját programokat szervez, de különböző képzéseknek, céges rendezvényeknek is otthont ad, emellett családi és baráti összejövetelekre szintén kibérelhető.

belső tér

–  Havonta megújuló kiállítások mellett zenés irodalmi estek, érdekes előadások hívogatták az arra érdeklődőket, de emellett hangulatos rendezvényekkel várjuk a zene rajongóit: kellemes nyár esti jazz party a kertben, francia sanzonok, spanyol életérzések a gitár húrjain, bretange-i táncest, borkóstoló és még folytathatnám a sort.

A megszokottól eltérően az Auguszt Házban nem a belső térre, hanem a mediterrán hangulatot árasztó zárt kertre helyeződik a hangsúly. A nagy medencével kibővített kert, illetve a kávézót és galériát ötvöző belső helyiség átalakítások során nyerte el végleges állapotát.

kert_1

A felújítási munkálatok során végig szem előtt tartottuk az energiahatékony megoldásokat, a környezetbarát kivitelezést – számolt be róla Éva.

–  Egy régi, hatalmas ciszterna helyreállításával és így a csapadékvíz összegyűjtésével (a meglehetősen nagy felületű tetőnek köszönhetően) a kert nyári vízháztartás szükségletét szinte teljes egészében fedezni tudjuk. A tervezés és a kialakítás minden pillanatában egy olyan hely megteremtése volt a vágyam, ahová, ha belépsz, nem vendégként, hanem a legtermészetesebb módon, otthon érezheted magad.

szoba